Automatizáció blog | OMRON, Magyarország

Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: OMRON Automatizáció blog

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Automatizáció blog

Collaborative Robotics
realistic pick and place bboard sol

Öt kihívás a kis mennyiségű, változatos (HMLV) termékek csomagolási és palettázási folyamatainak terén

2021. december 21. Az új termék épp most hagyta el a gyárat, polcrakész csomagolásban, a vevői igényeknek megfelelő, meghatározott keverési arányban. A csomagolást valójában egy másik vállalat végezte. A co-packing egy egyre gyakrabban igénybe vett szolgáltatás a gyorsan forgó fogyasztási cikkek (FMCG) piacán, de különösen a magasabb árú termékszegmensekben, mint például a testápolási termékek vagy az édességek esetében, hogy csak néhány példát említsünk. Egy szolgáltatás, amely a fogyasztók nagyobb választék iránti igényének kielégítése érdekében született.
BŐVEBBEN
Industry 4.0
predictive maintenance images a en banner sol

Gyártási csúcsok: Váltás megelőző karbantartásról előrejelző karbantartásra

2021. december 17. A karbantartásnak döntő szerepe van abban, hogy egy vállalkozás sikeresen működhessen, különösen a gyártói szférában, ahol az üzemi berendezések non-stop üzemelése gyakran alapelvárás. Minden jól működő vállalkozás tisztában van vele, hogy a gyártósorok és gyártási rendszerek folyamatosan optimális üzemeléséhez nem elegendő pusztán egy jól képzett karbantartó csapat. Szükség van a gondos tervezésre, egy szigorú ütemtervre, az állandó éberségre, az elhasználódott alkatrészek kicserélésére való hajlandóságra, továbbá reagálási készségre, amennyiben nem várt események lépnek fel. Legalábbis régen így volt.
BŐVEBBEN
Operational Excellence
trelleborg integrated controller d bboard sol

Kész szigetelések kevesebb mint 10 másodperc alatt: Beépített robotvezérlő gondoskodik a harmonikus irányításról

2021. november 24. A Trelleborg Livorno továbbfejlesztett egy robotcellát a fenntarthatóságra építő szélenergia-piacra készült poliuretán tömítések készre gyártásához. A megoldás alapját az OMRON beépített robotvezérlője képezi, amelynek feladata az összes automatizált komponens, többek között a robotok, a logika, a mozgás, a biztonság és a felhasználói interfész beépítése és szinkronizációja.
BŐVEBBEN
Collaborative Robotics
am flow a bboard sol

Intelligens rendszermegoldások autonóm mobilrobotokkal: Az AM-Flow és az OMRON együttműködése

2021. október 27. Az „Ipar 4.0” az egyszerűbbé tett folyamatok, a nagy adatmennyiségek alapján nyert felismerések és a leállások nélkül, non-stop üzemelő gyártósorok ígéretét hordozza. A korábbi „ipari forradalmaktól” eltérően a mostani az idő és a választás luxusát kínálja a gyártóknak, ugyanis az automatizáció előnyeit fokozatosan vagy teljesen is be lehet vezetni, legyen szó új, csúcsmodern létesítményről vagy hagyományos gyártói környezetben végzett utólagos átalakításról. E kezdő lépések megtételét kívánja megkönnyíteni egy vállalkozó szellemű start-up, az AM-Flow, amely mostanság azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy az additív gyártási technológiát alkalmazó új, feltörekvő gyártói csoportoknak kínálja megoldásait.
BŐVEBBEN
Sustainable Manufacturing
batterieproduktion whitepaper banner b bboard misc

A helyi akkumulátorcella-gyártás sikerének hajtóereje

2021. szeptember 20. A szakértők és a gépjárműgyártók között teljes az egyetértés arra vonatkozóan, hogy az e-mobilitásban van a jövő. Az ágazat fejlődésében központi szerepet játszanak az akkumulátorok, illetve az akkumulátor-gyártás. Ehhez kapcsolódóan érdemes kiemelni, hogy a lítium-ion akkumulátorok globális piaca a jelenlegi 44,2 milliárd dollárról (2020) várhatóan 94,4 milliárd dollárra (2025) fog növekedni. A vállalatok elé egyre komolyabb kihívásokat állít az autóipari ágazat átalakulása, melynek során a belsőégésű motorokat akkumulátorok vagy hidrogénnel működő üzemanyagcellák váltják fel.
BŐVEBBEN
Industry 4.0
industry40 factory bboard sol

A digitális képességek fejlesztése: így lehet minden gyár intelligens

2021. szeptember 16. Szerencsére a szenzációhajhász „Ipar 4.0” cím nem kizárólag a csúcstechnológiai cégóriásoknak jár ki, amelyek az egész bolygón elterjedtek, és az „intelligens gyár” kifejezés sem egyedül a vadiúj berendezések esetén használható. Valójában elvileg bármelyik hagyományos gyár lépéseket tehet az intelligens gyárrá válás felé azáltal, hogy modularitást alkalmaz a meglévő berendezéseken.
BŐVEBBEN
Industry 4.0
big data ai concept bboard back

A gépi működés stabilitásának felügyelete az adattudomány segítségével

2021. július 16. Van egy problémamentesen működő gépe? Ön valószínűleg már gyűjti, de nem használja fel a termelési és gépi adatokat. Gyors átvizsgálásuk révén megítélheti felhasználhatóságukat és minőségüket, és el is kezdheti kinyerni belőlük az értéket képviselő információkat, ezáltal meghatározhatja az első vagy épp a következő lépést vállalata adatközpontú működése felé.
BŐVEBBEN
Collaborative Robotics
robot screw fastening collaboration bboard sol

Professzionális segítség a szépségápolási termékek gyártásában: Egy kobot munkájának hasznosítása

2021. július 9. Egy fogyasztási cikk elkészítése rengeteg folyamatot foglal magában, és gyakran éppen a legutolsó lépés a legbonyolultabb. Az OMRON egyik ügyfelénél a gyártás utolsó lépése a burkolatot tartó csavar rögzítése, ezáltal az egység lezárása – jelen esetben egy elektromos borotváé. Eddig a több lépésből álló, teljes folyamatot manuálisan végezték, egy elektromos csavarhúzó segítségével. Ez az ismétlődő jellegű feladat azonban ideális lehetőség egy OMRON kobot segítségül hívására.
BŐVEBBEN
Sustainable Manufacturing
europe battery industry 1 background bboard misc

Az európai autóipar fellendítése

2021. január 29. Az európai autóiparnak egyszerre kellett szembenéznie az ázsiai autóipar jelentette komoly versenyhelyzettel és a világjárvány gazdasági kihívásaival. Olyan innovatív, jövőbemutató és egyben időtálló stratégiákat és technológiákat kell kifejleszteniük, amelyek a hatékonyságot és a fenntarthatóságot egyaránt növelik. Tony Seba, a Stanford Egyetem munkatársa úgy véli, hogy 2025-től nem fognak (tiszta) belsőégésű motorral rendelkező új járműveket értékesíteni, a gyártás akkumulátorral vagy hidrogénnel működő üzemanyagcellák felé tolódik majd el. Eközben az ipar csökkenő értékesítési mutatókkal, egyre szigorúbb kibocsátási előírásokkal, új technológiákkal, digitalizálással és változó fogyasztói igényekkel áll szemben. A vállalatoknak ezen kihívásokra gyártósoraik átalakításával kell reagálniuk; agilisabbá kell válniuk; és versenyelőnyt biztosító innovációkat kell bevezetniük.
BŐVEBBEN
AI
i automation factory bboard sol

Get the full value from your factory floor data with data sciences

2020. június 19. Industry 4.0 and IIoT have been buzz words for several years and these concepts are actually implemented on more and more machines. A huge amount of data becomes available: machine data, data of the production process and data regarding the manufactured product. Big Data has entered the factory floor.
BŐVEBBEN
AI
e-mobility 1 bboard misc

Energizing European battery cell production

2020. május 1. What can European automotive companies do to future-proof their production lines, especially in relation to battery manufacturing? Robotics, automated quality control and artificial intelligence (AI) can help companies to tackle the strong competition they are facing from Asia.
BŐVEBBEN
AI
touching smart factory module newssingle sol

Smart machines: laying the golden egg?

2019. október 16. Greater manufacturing efficiency: it’s the golden egg we’re all looking for. But it’s getting increasingly hard to find. The solution could be smarter automation, which involves lots and lots of data (‘big data’) and data collection and data-driven modelling. The smart machine then uses the models to automatically adjust its own behaviour (i.e. machine learning).
BŐVEBBEN
AI
ai manufacturing fcard sol

Improve OEE with Artificial Intelligence at the Edge in Food Manufacturing

2019. október 16. Implementation of Artificial Intelligence (AI) in food manufacturing is picking up speed. Many F&B companies are realizing that AI presents an opportunity to increase not only the Overall Equipment Effectiveness (OEE) – and therefore combine reduced costs with increased productivity – but also to improve the analysis of data to support continuous improvement programs such as reducing waste or process operations variability.
BŐVEBBEN
AI
ai infographic edge fog cloud bboard back

Edge, Fog and Cloud clarified

2019. szeptember 16. What do the terms Edge, Fog and Cloud mean in relation to artificial intelligence in industrial manufacturing? They are actually different layers of the Industrial Internet of Things (IIoT). Here is a quick overview on how we at Omron describe these terms in relation to AI, using an analogy with a nervous system.
BŐVEBBEN
AI
factory ai head bboard sol

Artificial Intelligence and the future of manufacturing

2019. szeptember 16. The discussion about ‘Artificial Intelligence’ (AI) in manufacturing is now gaining momentum. This is mainly due to the availability of greater processing power and increasing volumes of data (the ‘sensorisation’ of the industry). A key factor that will help manufacturers to gain the maximum benefit from these recent advances is the use of adaptive algorithms. This in turn is a major stepping stone towards the development of ‘the factory of the future’.
BŐVEBBEN
Collaborative Robotics
realistic pick and place bboard sol

Öt kihívás a kis mennyiségű, változatos (HMLV) termékek csomagolási és palettázási folyamatainak terén

2021. december 21. Az új termék épp most hagyta el a gyárat, polcrakész csomagolásban, a vevői igényeknek megfelelő, meghatározott keverési arányban. A csomagolást valójában egy másik vállalat végezte. A co-packing egy egyre gyakrabban igénybe vett szolgáltatás a gyorsan forgó fogyasztási cikkek (FMCG) piacán, de különösen a magasabb árú termékszegmensekben, mint például a testápolási termékek vagy az édességek esetében, hogy csak néhány példát említsünk. Egy szolgáltatás, amely a fogyasztók nagyobb választék iránti igényének kielégítése érdekében született.
BŐVEBBEN
Operational Excellence
trelleborg integrated controller d bboard sol

Kész szigetelések kevesebb mint 10 másodperc alatt: Beépített robotvezérlő gondoskodik a harmonikus irányításról

2021. november 24. A Trelleborg Livorno továbbfejlesztett egy robotcellát a fenntarthatóságra építő szélenergia-piacra készült poliuretán tömítések készre gyártásához. A megoldás alapját az OMRON beépített robotvezérlője képezi, amelynek feladata az összes automatizált komponens, többek között a robotok, a logika, a mozgás, a biztonság és a felhasználói interfész beépítése és szinkronizációja.
BŐVEBBEN
Collaborative Robotics
am flow a bboard sol

Intelligens rendszermegoldások autonóm mobilrobotokkal: Az AM-Flow és az OMRON együttműködése

2021. október 27. Az „Ipar 4.0” az egyszerűbbé tett folyamatok, a nagy adatmennyiségek alapján nyert felismerések és a leállások nélkül, non-stop üzemelő gyártósorok ígéretét hordozza. A korábbi „ipari forradalmaktól” eltérően a mostani az idő és a választás luxusát kínálja a gyártóknak, ugyanis az automatizáció előnyeit fokozatosan vagy teljesen is be lehet vezetni, legyen szó új, csúcsmodern létesítményről vagy hagyományos gyártói környezetben végzett utólagos átalakításról. E kezdő lépések megtételét kívánja megkönnyíteni egy vállalkozó szellemű start-up, az AM-Flow, amely mostanság azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy az additív gyártási technológiát alkalmazó új, feltörekvő gyártói csoportoknak kínálja megoldásait.
BŐVEBBEN
Collaborative Robotics
robot screw fastening collaboration bboard sol

Professzionális segítség a szépségápolási termékek gyártásában: Egy kobot munkájának hasznosítása

2021. július 9. Egy fogyasztási cikk elkészítése rengeteg folyamatot foglal magában, és gyakran éppen a legutolsó lépés a legbonyolultabb. Az OMRON egyik ügyfelénél a gyártás utolsó lépése a burkolatot tartó csavar rögzítése, ezáltal az egység lezárása – jelen esetben egy elektromos borotváé. Eddig a több lépésből álló, teljes folyamatot manuálisan végezték, egy elektromos csavarhúzó segítségével. Ez az ismétlődő jellegű feladat azonban ideális lehetőség egy OMRON kobot segítségül hívására.
BŐVEBBEN
Collaborative Robotics
topcustom cobot a bboard sol

A kobot 15%-kal növeli a Topcustom vállalat termelési kapacitását

2021. június 23. Az egyedi mosdókagylókat gyártó olasz vállalat, a Topcustom Kft. nemrégiben átalakította működése egy részét, és kollaboratív robotot (kobotot) vásárolt az OMRON-tól. Az új kobotot a Topcustom ocritechből készült termékeinél használják a végső megmunkálás automatizálásában. Ez egy könnyű, könnyen megmunkálható anyag, amely tökéletes higiéniát biztosít és kiválóan ellenáll az UV-sugárzásnak.
BŐVEBBEN
Collaborative Robotics
cisel cobot billboard sol

A Cisel azzal, hogy kobotok segítségével teszteli a nyomtatott áramköri lapokat, biztosítja a nyomon követhetőséget, a biztonságot és a minőséget

2021. június 17. A Cisel egy olasz vállalat, amely az autóipar, az általános mérnöki ipar, valamint a feldolgozóipar számára hajlékony nyomtatott áramköri lapok (NYÁK-ok) tervezésére és gyártására specializálódott. A vállalat nemrégiben egy OMRON TM5 kollaboratív robotot (kobotot) választott az egyik vezető autóipari gyártó szervokormány-rendszerében használt NYÁK-ok elektromos tesztelésének automatizálására.
BŐVEBBEN
Collaborative Robotics
topline uvc mobile robot solution a bboard sol

UV-C robot segít a vállalkozásoknak a COVID elleni harcban

2021. június 16. Az Egyesült Királyság ügyfélközpontú vállalkozásai jelenleg újranyitási stratégiáikat tervezik, aminek kulcsfontosságú része lesz, hogy fogyasztóikat és személyzetüket megóvják a Covidtól. Annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő magas esetszámú járványok a mindennapi környezetben, a UV Systems UK vállalattal együttműködve egy olyan, autonóm robotokból álló sterilizálórendszert készítünk például a szupermarketek, bárok és edzőtermek számára, amely garantálja, hogy a környező áruk károsítása nélkül pusztítja el a vírust.
BŐVEBBEN
Industry 4.0
predictive maintenance images a en banner sol

Gyártási csúcsok: Váltás megelőző karbantartásról előrejelző karbantartásra

2021. december 17. A karbantartásnak döntő szerepe van abban, hogy egy vállalkozás sikeresen működhessen, különösen a gyártói szférában, ahol az üzemi berendezések non-stop üzemelése gyakran alapelvárás. Minden jól működő vállalkozás tisztában van vele, hogy a gyártósorok és gyártási rendszerek folyamatosan optimális üzemeléséhez nem elegendő pusztán egy jól képzett karbantartó csapat. Szükség van a gondos tervezésre, egy szigorú ütemtervre, az állandó éberségre, az elhasználódott alkatrészek kicserélésére való hajlandóságra, továbbá reagálási készségre, amennyiben nem várt események lépnek fel. Legalábbis régen így volt.
BŐVEBBEN
Industry 4.0
industry40 factory bboard sol

A digitális képességek fejlesztése: így lehet minden gyár intelligens

2021. szeptember 16. Szerencsére a szenzációhajhász „Ipar 4.0” cím nem kizárólag a csúcstechnológiai cégóriásoknak jár ki, amelyek az egész bolygón elterjedtek, és az „intelligens gyár” kifejezés sem egyedül a vadiúj berendezések esetén használható. Valójában elvileg bármelyik hagyományos gyár lépéseket tehet az intelligens gyárrá válás felé azáltal, hogy modularitást alkalmaz a meglévő berendezéseken.
BŐVEBBEN
Industry 4.0
big data ai concept bboard back

A gépi működés stabilitásának felügyelete az adattudomány segítségével

2021. július 16. Van egy problémamentesen működő gépe? Ön valószínűleg már gyűjti, de nem használja fel a termelési és gépi adatokat. Gyors átvizsgálásuk révén megítélheti felhasználhatóságukat és minőségüket, és el is kezdheti kinyerni belőlük az értéket képviselő információkat, ezáltal meghatározhatja az első vagy épp a következő lépést vállalata adatközpontú működése felé.
BŐVEBBEN
Industry 4.0
ntnu omron tm newssingle sol

Intelligens és rugalmas gyártás: robotokkal működő új gyártási laboratórium egy norvég egyetemen

2021. február 10. A norvég műszaki és tudományegyetem (NTNU) új oktatási laboratóriumot hozott létre Ålesundban a tanulás megkönnyítése, valamint annak érdekében, hogy a régióbeli gyártók fokozottabban be tudják építeni folyamataikba az automatizálást és a robotikát. A laboratóriumban az OMRON által kínált megoldások széles köre megtalálható – hardver- és szoftvertermékek egyaránt.
BŐVEBBEN
AI
i automation factory bboard sol

Get the full value from your factory floor data with data sciences

2020. június 19. Industry 4.0 and IIoT have been buzz words for several years and these concepts are actually implemented on more and more machines. A huge amount of data becomes available: machine data, data of the production process and data regarding the manufactured product. Big Data has entered the factory floor.
BŐVEBBEN
Industry 4.0
automotive bboard sol

Integrated data control, motion control and machine vision for next-generation automotive production line

2020. április 24. The Mexican regional headquarters of a leading manufacturer of premium air brake actuators for global on-highway and specialty markets required a new automated production assembly line. One of the company’s key performance indicators is to deliver a fully assembled product every 30 seconds, and it is with this end goal at the forefront that the team started the process of automating the production line.
BŐVEBBEN
AI
touching smart factory module newssingle sol

Smart machines: laying the golden egg?

2019. október 16. Greater manufacturing efficiency: it’s the golden egg we’re all looking for. But it’s getting increasingly hard to find. The solution could be smarter automation, which involves lots and lots of data (‘big data’) and data collection and data-driven modelling. The smart machine then uses the models to automatically adjust its own behaviour (i.e. machine learning).
BŐVEBBEN
Industry 4.0
industry-4-0 example internet of things bboard back

A practical illustration of IoT and Industry 4.0

2019. október 1. The Internet of Things (IoT) is a relatively new phenomenon. Prof Dr Thomas Pospiech, a teacher of Production and Process Management at Heilbronn University of Applied Sciences, was interviewed recently about the ‘IoT box’ he’s developed to give his students a practical illustration of this fairly abstract concept.
BŐVEBBEN
Industry 4.0
automation services prod

What is the effect of Brexit on automation in the UK?

2019. szeptember 26. Currently, workers from the EU have the right to travel and work freely across European borders. However, key statistics of net migration from the Office of National Statistics in the UK, show that net migration to the UK has been significantly reduced since 2016. With the announcement of Brexit, and the ensuing uncertainty around it, UK factories are perhaps no longer a viable destination for European workers.
BŐVEBBEN
Industry 4.0
industry4-0 concept business people shaking hands industry-graphic bboard back

Industry 4.0 - hot topic or hot air?

2019. szeptember 19. Industry 4.0 is defined by Wikipedia as “the current trend of automation and data exchange in manufacturing technologies”. But what does that mean for you and your customers? And it isn’t really a new topic. At Omron, we’ve been working on manufacturing automation and data exchange for years.
BŐVEBBEN
Industry 4.0
conveyor filled cans bboard sol

How smart is your packaging line?

2019. szeptember 17. Industry 4.0 is changing the way in which manufactured goods are produced, through the use of automation and data exchange. By incorporating it into your packaging line, you can start to enjoy a range of benefits, from better data management to improved efficiency. Moving to a modern, flexible and smart line will bring the most benefits, but replacing a complete production line might not be a viable option if you’re operating with tight margins. However, even small changes to your existing facilities can significantly boost your efficiency.
BŐVEBBEN
Operational Excellence
robot hand apple bboard misc

Factory automation: four tips for the future of food & beverage manufacturing

2020. július 16. The coronavirus pandemic has posed major challenges to organisations of all types and sizes. In the food and commodity industry, companies have faced significantly reduced consumption and disrupted supply chains, while at-home consumption increased, and out-of-home consumption came near to a standstill. But how can manufacturers adapt their business strategies and production processes both now and in the longer term? The pandemic may provide an opportunity for rethinking outdated processes and procedures and enhancing them with concepts such as innovative robotics, sensor technology and holistic automation strategies.
BŐVEBBEN
Brand Protection
free vision traceability webinar fcard event

Six challenges for brand protection

2019. november 19. Brand protection is an important topic for any business. But as industrial companies invest in new technology, such as smart robotics, artificial intelligence and vision systems, are they aware of the key challenges that could affect their brand?
BŐVEBBEN
Brand Protection
automotive industry bboard sol

Legacy of machine vision

2019. október 16. Did you know that for more than 40 years, Omron has developed vision sensing technologies for factory automation, surveillance and transport systems, and more recently for facial recognition and image processing for mobile phones, and even driver monitoring for autonomous driving?
BŐVEBBEN
Brand Protection
brand protection misc

Late-stage customization in pharmaceutical manufacturing

2019. október 16. As a result of serialization legislation, pharmaceutical manufacturers must now ensure that labels printed at a late stage contain all of the data required for compliance. This includes customizing product labels for certain markets, customers or products by adding variable data to labels or packaging. This avoids the need to stock individual packaging materials for each variant.
BŐVEBBEN
Brand Protection
robots food beverage bboard sol

Barcodes: keeping track of product quality

2019. október 2. For many years, barcode technology has proved to be an economical and flexible identification technology. It has continued to develop and as a result, 1D and 2D codes (such as Datamatrix) are now used almost universally. Their versatility have made them a popular choice for streamlining many key supply chain processes, including production, logistics and item traceability.
BŐVEBBEN
Brand Protection
microhawk mv-40 inspection newssinglemob sol

Is your production line ready for inspection?

2019. szeptember 12. Quality inspections are a critical requirement for all manufacturing and packaging lines. Being able to identify defective products before they are shipped to customers can bring significant savings in both time and money. It prevents costly product recalls, wasted production and potentially expensive legal costs.For perishable products – from food to pharmaceuticals – quality inspection of the packaging is also vital. An unreadable barcode or a wrong expiry date could lead to perfectly good products being discarded. And increasingly strict legislation is making clear marking a top priority for all types of products.
BŐVEBBEN
Collaborative Robotics
realistic pick and place bboard sol

Öt kihívás a kis mennyiségű, változatos (HMLV) termékek csomagolási és palettázási folyamatainak terén

2021. december 21. Az új termék épp most hagyta el a gyárat, polcrakész csomagolásban, a vevői igényeknek megfelelő, meghatározott keverési arányban. A csomagolást valójában egy másik vállalat végezte. A co-packing egy egyre gyakrabban igénybe vett szolgáltatás a gyorsan forgó fogyasztási cikkek (FMCG) piacán, de különösen a magasabb árú termékszegmensekben, mint például a testápolási termékek vagy az édességek esetében, hogy csak néhány példát említsünk. Egy szolgáltatás, amely a fogyasztók nagyobb választék iránti igényének kielégítése érdekében született.
BŐVEBBEN
Industry 4.0
predictive maintenance images a en banner sol

Gyártási csúcsok: Váltás megelőző karbantartásról előrejelző karbantartásra

2021. december 17. A karbantartásnak döntő szerepe van abban, hogy egy vállalkozás sikeresen működhessen, különösen a gyártói szférában, ahol az üzemi berendezések non-stop üzemelése gyakran alapelvárás. Minden jól működő vállalkozás tisztában van vele, hogy a gyártósorok és gyártási rendszerek folyamatosan optimális üzemeléséhez nem elegendő pusztán egy jól képzett karbantartó csapat. Szükség van a gondos tervezésre, egy szigorú ütemtervre, az állandó éberségre, az elhasználódott alkatrészek kicserélésére való hajlandóságra, továbbá reagálási készségre, amennyiben nem várt események lépnek fel. Legalábbis régen így volt.
BŐVEBBEN
Operational Excellence
trelleborg integrated controller d bboard sol

Kész szigetelések kevesebb mint 10 másodperc alatt: Beépített robotvezérlő gondoskodik a harmonikus irányításról

2021. november 24. A Trelleborg Livorno továbbfejlesztett egy robotcellát a fenntarthatóságra építő szélenergia-piacra készült poliuretán tömítések készre gyártásához. A megoldás alapját az OMRON beépített robotvezérlője képezi, amelynek feladata az összes automatizált komponens, többek között a robotok, a logika, a mozgás, a biztonság és a felhasználói interfész beépítése és szinkronizációja.
BŐVEBBEN
Operational Excellence
sustainablility 4 bboard misc

Műanyagok a fogyasztási cikkek gyártásában: hét automatizálási tipp a környezetkímélőbb csomagoláshoz

2021. április 29. Higiénia vagy környezetvédelem? Lehetőleg mindkettő! A fogyasztási cikkeket gyártó vállalatok egyre jobban vizsgálják, hogy milyen alternatívái vannak a műanyag csomagolásnak, és hogyan tudnak környezetbarátabb, hatékonyabb, ugyanakkor továbbra is biztonságos megoldást találni. Az innovatív csomagolósorok, a robottechnológia és a mesterséges intelligencia kínál támogatást mindehhez.
BŐVEBBEN
Operational Excellence
beverage robot assisted workflow 1 bboard sol

Négy remek tipp az élelmiszer- és italgyártás területén alkalmazott automatizálási projektekhez

2021. január 29. Egy, a koronavírus-járvány által felgyorsított kihívás keretében a gyártók az ügyféligények köré összpontosuló, hosszabb távú terjesztést, valamint a választék, azaz a leltári egységek a kiskereskedők és fogyasztók gyorsan változó vásárlási szokásaiból eredő csökkentését igyekeznek összeegyeztetni. Azok a vállalatok, amelyek az innovatív technológiák használatával új területekre lépnek, nem csupán agilitásra tesznek szert, hanem a selejteket, a szennyeződés kockázatát, a hulladékot és a veszteségeket is csökkentik.
BŐVEBBEN
Operational Excellence
robot hand apple bboard misc

Factory automation: four tips for the future of food & beverage manufacturing

2020. július 16. The coronavirus pandemic has posed major challenges to organisations of all types and sizes. In the food and commodity industry, companies have faced significantly reduced consumption and disrupted supply chains, while at-home consumption increased, and out-of-home consumption came near to a standstill. But how can manufacturers adapt their business strategies and production processes both now and in the longer term? The pandemic may provide an opportunity for rethinking outdated processes and procedures and enhancing them with concepts such as innovative robotics, sensor technology and holistic automation strategies.
BŐVEBBEN
AI
ai manufacturing fcard sol

Improve OEE with Artificial Intelligence at the Edge in Food Manufacturing

2019. október 16. Implementation of Artificial Intelligence (AI) in food manufacturing is picking up speed. Many F&B companies are realizing that AI presents an opportunity to increase not only the Overall Equipment Effectiveness (OEE) – and therefore combine reduced costs with increased productivity – but also to improve the analysis of data to support continuous improvement programs such as reducing waste or process operations variability.
BŐVEBBEN
Collaborative Robotics
engineer robot programming fcard prod

The power of collaboration between machines, people and teams

2019. október 1. With today’s rapid advances in technology, the manufacturing sector needs to be increasingly agile, ready to adapt to changing demands. Production lines must be more flexible, so that they can cope with shorter production runs, more varied products and tight deadlines. So how can manufacturers address these challenges? The solution lies in more advanced, interconnected and intelligent systems that can be programmed to handle a range of tasks.
BŐVEBBEN
Operational Excellence
conveyor filled cans bboard sol

Minimum complexity, Maximum yield

2019. július 8. Omron's leading position in packaging automation in the Food & Beverage industry is based on smart and simple solutions that result in solid success. A concept that we dubbed Perfect Packaging. Omron's Perfect Packaging approach structurally eliminates risks and boosts production even in tough situations when high throughput is required. But also optimises your filling. Minimising under- or overfill.
BŐVEBBEN
Operational Excellence
conveyor sealed fruit bboard sol

At Omron we serve to protect Package Integrity!

2019. július 8. Protecting a product is the main purpose of any package. Food packaging that is not closed completely airtight can cause a whole range of problems resulting in huge expenses and problematic long-term consequences for manufacturers. Loss of nutrients and aroma to premature spoilage are the least problematic relative to the costly aftermath that easily comes around the corner when consumer health is at stake and recalls enter the media.
BŐVEBBEN
Operational Excellence
labelling orange machine bboard sol

Perfect Packaging, ordinary packaging executed extraordinary well

2019. július 8. Packaging processes rarely harbour extremely surprising variables. From manufacturers to system integrators, machine builders and industrial automation providers, we all know the essentials that make packaging production a definite success. However, the everyday reality on the factory floor is that small imperfections in the process result in major output disturbances. That is why Omron introduces its Perfect Packaging concept featuring smart innovations that ensure that ordinary F&B-packaging is executed extraordinary well. We help make your bottom-line top!
BŐVEBBEN
Sustainable Manufacturing
batterieproduktion whitepaper banner b bboard misc

A helyi akkumulátorcella-gyártás sikerének hajtóereje

2021. szeptember 20. A szakértők és a gépjárműgyártók között teljes az egyetértés arra vonatkozóan, hogy az e-mobilitásban van a jövő. Az ágazat fejlődésében központi szerepet játszanak az akkumulátorok, illetve az akkumulátor-gyártás. Ehhez kapcsolódóan érdemes kiemelni, hogy a lítium-ion akkumulátorok globális piaca a jelenlegi 44,2 milliárd dollárról (2020) várhatóan 94,4 milliárd dollárra (2025) fog növekedni. A vállalatok elé egyre komolyabb kihívásokat állít az autóipari ágazat átalakulása, melynek során a belsőégésű motorokat akkumulátorok vagy hidrogénnel működő üzemanyagcellák váltják fel.
BŐVEBBEN
Operational Excellence
sustainablility 4 bboard misc

Műanyagok a fogyasztási cikkek gyártásában: hét automatizálási tipp a környezetkímélőbb csomagoláshoz

2021. április 29. Higiénia vagy környezetvédelem? Lehetőleg mindkettő! A fogyasztási cikkeket gyártó vállalatok egyre jobban vizsgálják, hogy milyen alternatívái vannak a műanyag csomagolásnak, és hogyan tudnak környezetbarátabb, hatékonyabb, ugyanakkor továbbra is biztonságos megoldást találni. Az innovatív csomagolósorok, a robottechnológia és a mesterséges intelligencia kínál támogatást mindehhez.
BŐVEBBEN
Sustainable Manufacturing
europe battery industry 1 background bboard misc

Az európai autóipar fellendítése

2021. január 29. Az európai autóiparnak egyszerre kellett szembenéznie az ázsiai autóipar jelentette komoly versenyhelyzettel és a világjárvány gazdasági kihívásaival. Olyan innovatív, jövőbemutató és egyben időtálló stratégiákat és technológiákat kell kifejleszteniük, amelyek a hatékonyságot és a fenntarthatóságot egyaránt növelik. Tony Seba, a Stanford Egyetem munkatársa úgy véli, hogy 2025-től nem fognak (tiszta) belsőégésű motorral rendelkező új járműveket értékesíteni, a gyártás akkumulátorral vagy hidrogénnel működő üzemanyagcellák felé tolódik majd el. Eközben az ipar csökkenő értékesítési mutatókkal, egyre szigorúbb kibocsátási előírásokkal, új technológiákkal, digitalizálással és változó fogyasztói igényekkel áll szemben. A vállalatoknak ezen kihívásokra gyártósoraik átalakításával kell reagálniuk; agilisabbá kell válniuk; és versenyelőnyt biztosító innovációkat kell bevezetniük.
BŐVEBBEN
Sustainable Manufacturing
hd1500 warehouse bboard sol

Moving to e-mobility: seven tips for success

2020. szeptember 8. The automotive industry throughout Europe is changing. It’s been badly hit by the Covid-19 pandemic, which has exacerbated declining sales. And there have been other problems. For instance, the Center for Automotive Research (CAR) forecasts that German vehicle manufacturers and suppliers could lose a quarter of their total workforce by 2030. A similarly gloomy picture is also emerging in the UK. Offsetting this is a growing demand for electric cars, which could lead to many new jobs being created.
BŐVEBBEN
AI
e-mobility 1 bboard misc

Energizing European battery cell production

2020. május 1. What can European automotive companies do to future-proof their production lines, especially in relation to battery manufacturing? Robotics, automated quality control and artificial intelligence (AI) can help companies to tackle the strong competition they are facing from Asia.
BŐVEBBEN
Industry 4.0
automotive bboard sol

Integrated data control, motion control and machine vision for next-generation automotive production line

2020. április 24. The Mexican regional headquarters of a leading manufacturer of premium air brake actuators for global on-highway and specialty markets required a new automated production assembly line. One of the company’s key performance indicators is to deliver a fully assembled product every 30 seconds, and it is with this end goal at the forefront that the team started the process of automating the production line.
BŐVEBBEN
Sustainable Manufacturing
sustainability green factory bboard misc

Green is key: sustainability in battery manufacturing for E-mobility

2020. február 5. Today, sustainability is no longer a niche topic, but something that companies are integrating into their business strategies. Not only are sustainability practices necessary to answer the changing demands of consumers, the marketplace and governments, they are also increasingly being seen as a competitive strength. That’s because sustainability practices reduce energy consumption and waste, and also help companies use their resources more efficiently. They even help companies optimize their manufacturing agility and enable them to respond to fluctuating demand and the growing need for personalization. And finally, sustainability can play an important role in acquiring and retaining customers, as well in developing new market opportunities.
BŐVEBBEN
Collaborative Robotics
ld mobile robot bmw bboard sol

Agilis és találékony: testreszabott mobil robottechnika forradalmasítja

2019. október 10. Az egyik legnagyobb német autóipari vállalat hatékonyságát és az anyagmozgatás területén betöltött innovációs vezető szerepét az Omron LD mobil robotjaival és a cts GmbH szállítószalag-tartozékával optimalizálja.A gépjárműgyártás és a szerelősorgyártás mindig szorosan kapcsolódott egymáshoz. Az autók azonban tömeggyártási termékként csak azután vették át uralmukat a világ fölött, hogy Henry Ford 1913-ban szállítószalagokat kezdett használni a gyáraiban. Mára a BMW-nél elképzelhetetlen, hogy egy gyári munkanap szerelősorok használata nélkül teljen el. A vállalat hatékonysága és rugalmassága érdekében innovatív szállítási és logisztikai megoldásokat alkalmaz, hogy a munkafolyamatokat jobban egymáshoz kapcsolja, és levegye az alkalmazottak válláról a monoton és időpazarló feladatok terhét. Ezek a koncepciók az anyagszállításhoz az Omron LD mobil robotjait használják, amelyek kifejezetten magas megtérülésről (ROI) gondoskodnak. Az önálló mobil robotok szállítótoronnyal vannak felszerelve, amely a cts GmbH rendszerintegrátor által kifejlesztett állítható magasságú árukezelő eszköz. Az alkalmazottak és a szállítórobotok közötti interakció a BMW-nél kiválóan mutatja, a jövőben hogyan valósítható meg az egyensúly a gyárakban.
BŐVEBBEN