Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Emberi képességeket túlszárnyaló automatizálás

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Emberi képességeket túlszárnyaló automatizálás

A helyszíni termelékenység maximalizálása egy új globális perspektíva által

Az „Emberi képességeket túlszárnyaló automatizálás” célja olyan gyártási helyszínek létrehozása, amelyek kevésbé támaszkodnak az emberi munkaerőre. Ez felszabadítja a munkavállalókat a nehéz munka jelentette teher alól, így nyugodtan összpontosíthatnak a kreatívabb feladatokra. Az energiahatékonyságot lehetővé tevő automatizálás ilyen típusú helyszíneken történő bevezetése mindemellett egy új gyártási módszert is biztosít, amely minőségi termékek folyamatos és hatékony előállítását teszi lehetővé, mindezt a környezetre gyakorolt hatás csökkentése mellett. Vállalatunk három megközelítést alkalmazva segít a tőketermelékenység és a rugalmasság, valamint a gazdasági észszerűség és a környezetvédelem egyensúlyának megteremtésével kapcsolatos dilemmák megoldásában: a megmunkálás és érzékenység lemásolása, az autonóm berendezések észlelési trendjei, valamint a gyártósorok fejlesztése az energiaszabályozás kihasználásával.

A megmunkálás és érzékenység lemásolása

A rugalmasságot és a részletekre való odafigyelést igénylő gyártási helyszínek hajlamosak arra, hogy nagy mértékben támaszkodjanak a kézi munkaerőre. Ezeken a helyszíneken előfordulhat, hogy a munkavállalóknak hosszú órákat kell végigdolgozniuk, nehéz fizikai munkát kell végezniük, illetve zord körülmények között kell veszélyes feladatokat vállalniuk. Mi egy szoftver használatával lemásoljuk a képzett munkavállalók munkáját, ezzel finoman összehangolva az ILOR+S* termékeket. A lemásolt megmunkálás az MI-vel való integráció révén lehetővé teszi a korábban emberi munkaerőre támaszkodó, rugalmasságot és kézügyességet igénylő feladatok automatizálását. 

*Az „Input” (bemenet), „Output” (kimenet) „Robot” és „Safety” (biztonság) szavakból összetevődő mozaikszó, amely az OMRON által kínált helyszíni termékeket takarja.

Vigye az egérmutatót az elem fölé További információ
Autonóm berendezések észlelési trendjei
A magas termelési hatékonyság és minőségi színvonal fenntartása olyan típusú kezelést és ellenőrzést igényel, amely képes az úgynevezett „4M”, azaz „man” (ember), „machine” (gép), „material” (anyag) és „methods” (módszerek) apró eltéréseinek és változásainak érzékelésére, valamint az ezekhez való aprólékos alkalmazkodásra. Korábban az emberi érzékenység, az emberi érzékszervek és a szakma tapasztalat útján elsajátított fortélyai nélkülözhetetlenek voltak ezekhez a törekvésekhez. Megoldásaink a sokszínű érzékelési és berendezésállapot-figyelési technológiák alkalmazásával teszik lehetővé azon feladatok automatizálását, amelyek esetében a 4M-változásokra való reagálás elengedhetetlen. Ezek a technológiák a potenciális minőségbeli változások érzékelésére és kezelésére képes megelőző ellenőrzéssel vértezik fel a gépeket, amelyek ezáltal autonóm berendezésekké válnak, és folyamatosan, emberi beavatkozás nélkül képesek hibátlan termékeket előállítani.
Vigye az egérmutatót az elem fölé További információ
Gyártósorok fejlesztése az energiaszabályozás kihasználásával
Más ágazatokhoz hasonlóan a gyártási ágazatnak is kötelessége hozzájárulni a szén-dioxid-semlegességhez. Ezáltal a szén-dioxid-mentesítés éppen olyan fontossá vált, mint a termelési hatékonyság és a minőség javítása az automatizálás bevezetése során. A gyártó berendezések és létesítmények üzemeltetési feltételeit kezelő és szabályozó FA-rendszereknek az üvegházhatásúgáz-kibocsátást okozó energiafogyasztást is kezelniük és szabályozniuk kell. Az optimális szabályozás által hatékony energiafelhasználást biztosító automatizálás elősegítésével olyan autonóm gyártósorokat biztosítunk, amelyek az energiahatékonyság maximalizálása, valamint a termelékenység és a minőségjavítás egyensúlyának megteremtése mellett képesek reagálni a mai igényekre.
Vigye az egérmutatót az elem fölé További információ

Emberek és gépek közötti fejlett együttműködés

Egy új gyártási helyszín, amely lehetővé teszi az emberek és gépek közötti együttműködést

Bővebben
i-automation cooperation concept peop