Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Gyártási helyszínek innovációja a fenntartható jövő kiépítése érdekében

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Gyártási helyszínek innovációja a fenntartható jövő kiépítése érdekében

iautomation logo
Videó lejátszása

A számtalan dilemma, amellyel a gyártási ágazat szembesül

Piaci globalizáció, változó fogyasztói igények, szén-dioxid-semlegességi célok, digitalizálás és egyéb fejlesztések a gyártási technológiák területén; a születésszám csökkenése és a társadalom elöregedése; a gyári munkások fejlődő értékei – ez csupán néhány példa a gyártási ágazatot sújtó gyors változások közül. A gyártási helyszínnek számos dilemmát kell leküzdenie ahhoz, hogy lépést tarthasson a fenti változásokkal, valamint eleget tehessen a fenntartható fejlesztéshez nélkülözhetetlen társadalmi igényeknek.

Tőketermelékenység és rugalmasság

Egyre fokozódó kockázatok, amelyekkel az emberi munkaerőre túlzott mértékben támaszkodó gyártási helyszínek szembesülnek

A munkaerőhiány fokozódásával egyre nagyobb kockázatot jelent, ha egy gyártási helyszín túlzott mértékben támaszkodik az emberi munkaerőre. A gépesítésbe és az automatizálásba tett befektetések révén mindez felgyorsította a munkamegtakarítás ütemét az igen tőkeigényes gyártási ágazatban. A gépesítésnek és az automatizálásnak azonban arra is alkalmasnak kell lennie, hogy rugalmasan kezelje az egyre sokrétűbbé váló fogyasztói igényeket.

Gazdasági észszerűség és környezetvédelem

A szén-dioxid-mentesítés jelentette irányítási kockázatok

A gazdasági észszerűség – azaz a jobb termékek alacsonyabb költségekkel történő előállítása – állandó kihívást jelent a gyártási ágazat számára. A szociális lényegesség tekintetében az is egyre inkább elvárás a vállalatokkal szemben, hogy termékeiket olyan módszerekkel állítsák elő, amelyek hozzájárulnak a szén-dioxid-mentesítéshez, valamint segítenek a globális környezetvédelemben.

Technológiai evolúció és emberi szakértelem

A tehetségek megtartása és a munkavállalók gyorsabb képzése

A gyártási ágazatban a versenytársak leküzdéséhez elengedhetetlen, hogy lépést tartsunk a gyártási technológiák folyamatos fejlesztéseivel. A gyártási ágazatban dolgozók egyre csökkenő számának és a magasan képzett mérnökök hiányának köszönhetően azonban minden évvel egyre nehezebb az olyan munkavállalók megtartása és gyors kiképzése, akik teljes körűen képesek alkalmazni ezeket a fejlett technológiákat.

Termelékenység és emberi méltóság

A munka és magánélet egyensúlya, és a munkahelyi elégedettség

Olyan munkahelyi környezetekre van szükség, amelyek biztonságos és kényelmes munkavégzést biztosítanak, valamint lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy kihasználják a bennük rejlő lehetőségeket. A gyártási helyszíneknek garantálniuk kell a munkavállalók elégedettségét, és hogy azt érezzék, hogy fejlődnek a munkájukban – mindez lehetőséget biztosít arra, hogy kreatívabb tevékenységekben vegyenek részt.

Egy gyártási innovációs koncepció a társadalmi problémák a gyártási helyszínről történő megoldásához

Az általunk létrehozott megoldásokkal számos különböző, a gyártási helyszínen fellépő társadalmi problémákhoz kapcsolódó kihívás leküzdését tesszük lehetővé – ehhez három, az automatizálás innovációjával kapcsolatos megközelítést alkalmazunk és fejlesztünk: ezek az integrált (fejlett vezérlés), intelligens és interaktív (fejlett ember-gép-együttműködés) technológiák.

Ez a gyártási innovációra vonatkozó i-Automation! koncepciónk.

Fenntarthatóbb jövő egy új típusú gyártási helyszínnek köszönhetően

Az OMRON célja, hogy hozzájáruljon egy fenntartható társadalom létrejöttéhez, mégpedig olyan fenntartható automatizálási megoldások bevezetésével, amelyek együtt léteznek a globális környezettel, és nagyfokú munkavállalói elégedettséget garantálnak – mindezt a gyártás fejlett evolúciójának előmozdítása mellett. Ezen törekvésünk középpontjában a korszerű i-Automation! termékek állnak, amelyek három új gyártási koncepciónkon alapulnak: az „Emberi képességeket túlszárnyaló automatizálás”, az „Emberek és gépek közötti fejlett együttműködés”, valamint a „Digitális mérnöki innováció” koncepcióján.