Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Az OMRON bejelenti a világelső „Integrált robotvezérlő”-t a teljesen robotizált gyártórendszerek automatizálásához

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Az OMRON bejelenti a világelső „Integrált robotvezérlő”-t a teljesen robotizált gyártórendszerek automatizálásához

Az új megoldás a kézi munkafolyamatok automatizálásával, és az innovatív gyártás virtualizációval bővíti az automatizálási technológiák lehetőségeit

Az OMRON automatizálási technológia egyik globális vezető vállalata, ma bejelentette a világelső „integrált robotvezérlő” bevezetését, amely tökéletesen szinkronizálja az automatizálási technológiákat, hogy az felhasználók fejleszthessék a gyártás sebességüket és pontosságukat, valamint teljes gyártósorokat szimulálhassanak anélkül, hogy fizikai berendezéseket kellene telepíteniük, egyszerűsítve ezzel a karbantartást, és csökkentve a piacra kerülési időt a tervezési, a kivitelezési, az üzembe helyezési és az átállási folyamatok során.

Az új platform középpontjában egy új gépvezérlő áll, amely valós idejű szinkronizálást biztosít az összes automatizálási berendezés között, beleértve a robotokat, a kamerás rendszereket, a hajtásokat és a biztonsági berendezéseket. Az új NJ501-R vezérlő az OMRON iparágvezető NJ sorozatú egyetemes gépvezérlőn alapszik. Az „Integrált robotvezérlő” használatával automatizálható a korábban az emberi dolgozók által elvégzett speciális, és összetett kétkezi feladatok. A felhasználók most már virtuális környezetben szimulálhatják a gyártó berendezéseik működését tervezési vagy gépmódosítási folyamatoknál.

Az elmúlt években az iparágak munkaerőhiány-problémákkal küzdenek, ezenkívül a világ jelentős fordulóponthoz érkezett annak megítélésben, hogy a társadalom hogyan viszonyul az üzleti tevékenységek folytatásához az új globális egészségügyi problémák kapcsán. Az alkalmazottaknak világszerte távolságtartást kell gyakorolniuk a gyártóüzemekben, korlátozniuk kell az üzleti utakat, és távolról kell dolgozniuk. Ennek eredményeként az egyre nagyobb digitalizálási igényének mellet a robotizálás iránti igény is egyre nőtt. A hagyományos gyárak automatizálási berendezéseit jellemzően számos különböző feladat specifikus vezérlő irányítja, ami komoly kihívást jelent a különféle eszközök közötti sebesség és szinkron beállítása és koordinálása szempontjából. Egészen mostanáig rendkívül nehéz volt a kifinomult és összetett emberi feladatokat automatizálni. Emellett nagyon nehéz volt előzetesen és nagy pontossággal ellenőrizni a gép működést akár egy kisebb berendezés vagy egy nagyobb gyártósor építése előtt. A berendezés üzembe helyezését követően helyszíni beállításokat kell végezni, ezen kívül a nyomkövetés és a műszaki adatok módosítása is gyakori, ami rengeteg munkaidőt eredményez.

Az OMRON az a vállalat, amely a teljesen automatizált gyártósor telepítéséhez szükséges mozgásérzékelőket, robotikát és biztonsági berendezéseket gyártja. Az „Integrált robotvezérlő” egy olyan megoldás, amely a gyártóüzemek által korábban tapasztalt kihívások kezelésére szolgál. Az OMRON ezeket a problémákat a vezérlőberendezések zökkenőmentes integrálásával oldotta meg. Az alábbiakban bemutatott „két integrálás” segít megoldani azokat a problémákat, amelyekkel számos ügyfél szembesül a gyártási helyszíneken.

A vezérlés integrálása

Az „Integrált robotvezérlő” fejlett és zökkenőmentes vezérlése automatizálja a finom és gyakorlatias feldolgozást igénylő beillesztési és összeszerelési folyamatokat. A robotokat és a berendezéseket egyetlen vezérlő valós időben irányítja és szinkronizálja, javítja az eszközök teljesítményét, így biztosítva a világ legnagyobb átviteli sebességét*².

A tervezési folyamat integrálása

Az OMRON olyan technológiát hozott létre, amely egységesíti a robot- és gépvezérlés programozási nyelveit, így egyszerűen szimulálhatja a gyártósort egyetlen programozószoftverrel. A PLC programozók mostantól könnyedén megtervezhetik a robot és a teljes gyártás vezérlést, magába foglalva az összes mozgásvezérlést, érzékelő konfigurálást, robotikai-és biztonsági berendezést. A gyártósorok virtuálisan szimulálhatók, és az üzemkapacitás a létesítmény üzembe helyezése előtt meghatározható. A rendszer vizualizálja a folyamatot, akár 50%-kal*³ csökkentve a folyamattervezés és a működés-ellenőrzés munkaidejét. Ráadásul mindezt távolról is el lehet végezni. A Sysmac Studio felhasználói felületén keresztül a felhasználók a világ bármely pontjáról távolról tervezhetnek, programozhatnak, végezhetnek hibaelhárítást, üzemeltethetnek és karbantarthatnak jövőbeli automatizálási rendszereket.

Az OMRON egyedülálló koncepciója, az úgynevezett "innovatív-automatizálás". Az „Integrált robotvezérlő” bevezetésével az OMRON felgyorsítja az innováció három „i”-jének fejlődését: az integrált, az intelligens és az interaktív megoldásokat. A folyamatok automatizálását leginkább a következők megvalósítása teszi lehetővé: „az összetett feladatok automatizálása”, „a gépek közötti nagymértékben koordinált műveletek automatizálása”, valamint lehetőség a felhasználók számára arra, hogy egy, a „virtuális, helyszűkétől és időkorlátoktól mentes gyártóhelyet” létrehozva átalakítsák a gyártási területet a modern kihívásokhoz való alkalmazkodás érdekében.

Az integrált vezérlő főbb jellemzői és előnyei:

  • A PLC, valamint a mozgás- és robotvezérlés egyetlen vezérlőbe történő integrálásával most már robotok is elvégezhetik az olyan összetett kétkezi munkákat, amelyeket eddig csak emberek végezhettek el. Ez az integráció lehetőséget biztosit a szakképzet dolgozók képeségeinek automatizálására, és nagy sebességű robot rendszerek megvalósítására.
  • A PLC és a robot programozási nyelve egységes az általános IEC-nyelvben, amely a jellemzően PLC-ket kezelő mérnökök számára a robotok kezelését is lehetővé teszi.
  • Az OMRON szimulációs technológiájával a berendezések tervezésének korai szakaszában ellenőrizheti a teljes gép teljesítményét, így a gépészmérnökök és a villamosmérnökök párhuzamosan tervezhetnek. Ennek eredményeként a berendezés üzembe helyezése rövidebb idő alatt is elvégezhető, nagyobb termelési kapacitás érhető el, és a berendezés üzembe helyezése során előforduló hibák és visszaesések elkerülhetők.
  • A szimuláció futtatásához a felhasználó használhatja a Sysmac Studio emulációs funkcióját. A rendszer működésének ellenőrzéséhez nincs szükség az aktuális géphez való csatlakozásra. A robotberendezés gyártási kapacitása digitálisan is ellenőrizhető.
  • A korábbi, digitalizált eszközök újbóli felhasználásával könnyebb a új berendezés létrehozása.

*¹ A világon az első: 2019. november, az OMRON kutatása szerint.

*² Legmagasabb szint: 2019. november, az OMRON kutatása szerint.

*³ 50%: 2020. július, az OMRON kutatása szerint.

Kövesse az OMRON Industrial Automation céget a LinkedIn oldalon