Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Automatizált halfilézési megoldás, mely biztosítja a minőséget és a költséghatékonyságot a Seafood Parlevlietnél

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

A holland halfeldolgozó vállalatnál az automata gyártósor 75%-kal csökkentette a kétkezi munkát és megötszörözte a termelés sebességét. A helyi automatizálási partner Innovotech BV, OMRON vezérlő és képfeldolgozó rendszereket tartalmazó megoldása lehetővé tette a versenyképes termelés fenntartását Hollandiában.

A nyers sós hering íze különleges helyet foglal el sok holland ember szívében, különösen, ha az egészet a rászórt nyers hagyma ízével képzeljük el. Sokuk szerint a heringet a farkánál fogva függőlegesen tartva, egyetlen nagy harapással kell elfogyasztani. Ez azonban külön követelményeket támaszt a filézés során, mivel a minőségi követelmények betartása mellett a hal farkát is meg kell őrizni.

A Seafood Parlevliet 1968-óta gyárt csomagolt haltermékeket az ijmuideni kikötőben található, családi tulajdonban lévő gyárjában, Hollandiában. Az olyan európai piacra szánt finomságokra, mint a hering, a makréla és a sült hal szakosodott vállalat egyaránt piacvezető a kiskereskedelemben és a nagykereskedelem, emellett az egészségügyi és vendéglátóipari piacok számára is szállítanak.

seafood parlevliet herring fcard comp

A feladat

A hering filézése rendszerint számos manuális lépésből áll, például a hal bőrét csak szakképzett és tapasztalt dolgozók képesek megfelelően eltávolítani. Észak-Európában különösen nehéz megtalálni a munkára megfelelő embereket, a tenger gyümölcseinek hollandiai piacán pedig a verseny is nagy.

A hatékony és versenyképes halfeldolgozás biztosítása érdekében az Innovotech BV, a Seafood Parlevliet helyi automatizálási partnere új prototípus kifejlesztésébe kezdett a folyamat kézi lépéseinek, például a halak nyúzásának és lepikkelyezésének automatizálására. A halakat ezenkívül megfelelő méretűre kellett vágni a farok megtartása mellett. A teljes folyamat során biztosítani kellett a kiváló minőséget, magas szintű biztonságot és higiéniát is.

A megoldás

Az automata gyártósor számos OMRON részegységet tartalmaz, például frekvenciaszabályozót, szervohajtást, adagolási megoldásokat, biztonsági reteszeléseket, valamint a gép agyát a vezérlőpanelben. A rendszer elektromos vezérlését biztosító panel megépítését az A. Hagoort Besturingstechniek a gépvezérlési megoldások szakértője végezte.

A rendszer OMRON FH képfeldolgozó rendszereket és kamerákat is tartalmaz világítással és egyedi gépi képfeldolgozó szoftverrel együtt a számos vizuális ellenőrzéshez az eljárás során. Az átfogó ellenőrzés biztosítja, hogy a filé megjelenése megfeleljen a vállalat magas minőségi követelményeinek, így például nincsenek rajta vérnyomok, a hal bőre és uszonya pedig következetesen kielégíti az ügyfelek igényeit. Minden olyan hal lekerül a gyártósorról, amely nem felel meg a követelményeknek.

seafood parlevliet HMI fcard comp

Az előnyök

„Úgy véljük, hogy a tökéletes műszaki megoldás megtalálása a rendelkezésre álló legjobb részegységek felhasználásával a minőséget és a gazdaságosságot tekintve is tökéletes megoldást eredményezett” – mondta Rick van den Berg, az Innovotech BV K + F vezetője. „A folyamatos fejlesztésnek, az egyetlen forrásból származó kiváló minőségű alkatrészeknek és az OMRON jövőképének köszönhetően automatizálni tudtuk a filézést és a csomagolást. A gép bármilyen heringet nagy pontossággal képes kezelni, miközben biztosítja a következetességet az ügyfelek számára” – zárja gondolatait Van den Berg.

További részletekért lépjen velünk kapcsolatba