Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Automatizált pipettázó megoldás biztosítja a Covid–19-minták gyors kiértékelését

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

A Covid-19 vírustörzsek folyamatos változása miatt létfontosságú, hogy a minták a lehető leggyorsabban elemezhetők legyenek. Két bajor vállalat, a GriPS Automation GmbH és a D&T engineering GmbH az OMRON-nal együttműködve korszerűsítette a folyamat pipettázási részét, aminek közönhetően a feldolgozási idő lemezenként egy óráról tíz percre csökkent.

Az együttműködés eredményeként a mintaátvitel segítésére a három vállalat kifejlesztette a PT600 laboratóriumi feldolgozórendszert, amelyben az érintésmentes átvitelt egy OMRON Cobra 450 robot végzi. Az új megoldást azért fejlesztették ki, mert a szabványos Covid–19-minták vizsgálatához a folyadékból kimért mintát kell venni, és azt egy olyan csőbe kell átvinni, amelyben az megfelelően vizsgálható. Ezt a feladatot kézzel elvégezni időigényes, és nagy az emberi hiba lehetősége. A pipettázási folyamat automatizálása az ilyen hibák kiküszöbölésére szolgál.

  • 0:00 -   Automatizált pipettázó megoldás biztosítja a Covid–19-minták gyors kiértékelését

Az OMRON Cobra 450 egy négytengelyes Scara robot 450 mm-es hatótávolsággal. Olyan folyamatokhoz tervezték, mint az anyagkezelés, összeszerelés és precíziós megmunkálás, és kiváló ismétlési pontosságot biztosít. Ebben a konkrét projektben a mintát egy 96 lyukú mikrolemezbe kell pipettázni. A pipettára egy hegyet kell felhelyezni, amelynek segítségével aztán ki kell meríteni a mintát. Ebből a lemez egyik rekeszébe kell átvinni egy kimért mennyiséget. Ezt a folyamatot kell megismételni a további 95 lyuk esetében is.

grips pipetting a fcard sol

Teljes körű, intelligens megoldás

Az ipari robotot, egy MicroHAWK V330-F kompakt vonalkódolvasót, egy nagy pontosságú G5 sorozatú szervo rendszert, Gigabit Ethernet Vision kamerákat, valamint egy NYP35 előlapba építhető ipari PC-t egyesítő megoldás automatizálja a teljes folyamatot, beleértve az eredeti folyadékcsöveken lévő QR-kódok leolvasását, és az egyes minták megfelelő lyukba történő beosztását. Ez kiküszöböli azokat a hibákat, amelyek a folyamat manuális elvégzése esetén előfordulhatnak. Az automatizált művelet sebessége is sokkal gyorsabb, mint a kézi folyamat. Ez utóbbi esetében akár egy órát is igénybe vehet egy teljes, 96 mintát tartalmazó lemez feltöltése, míg a robot tíz perc alatt elvégzi a feladatot, ezzel jelentős időt takarít meg. A teljes folyamatot a Sysmac platformunk vezérli, és az NX1-vezérlő az OPC-UA-szerveren keresztül folyamatosan frissíti az adatbázist a minták vonalkódinformációival.

grips pipetting b fcard sol

Az új feldolgozórendszer fejlesztése 2020 decemberében kezdődött és 2021 májusára fejeződött be. Guido Grimberg, a GriPS Automation vezérigazgatója elmondta: „Az első teljesen automatizált PT600-as gépet már üzembe is helyezték egy laboratóriumban, és tökéletesen működik.”

Elárulta: „Immár 25 éve dolgozunk szorosan együtt az OMRON-nal, és számos rendszerintegrációt fejlesztettünk ki együtt, ezért magától értetődő volt, hogy ebben az esetben is őket bízzuk meg az automatizálás kivitelezésével. Az OMRON rendkívül széles termékpalettával rendelkezik, amely ennek a megoldásnak a kifejlesztésében is nagyszerű támogatást biztosított számunkra – a kijelzőktől kezdve a robotokon, vonalkódolvasókon és a meghajtástechnológián át a vezérlőrendszerig, és még sorolhatnám. Ez nagyban megkönnyítette a dolgunkat, hiszen egyetlen vállalat képes biztosítani a teljes körű, intelligens megoldást.”

Guido Grimberg hozzátette: „Az ipar 4.0 napjainkban kulcsfontosságú témakör. Ennek a projektnek a kapcsán olyan kihívásokkal kellett szembenéznünk, mint a világjárvány, a nyomonkövethetőség biztosítása, valamint a megbízható adatgyűjtés és -elemzés szükségessége. A munkánk a szenvedélyünk, ezért is vettünk részt a PT600 kifejlesztésében.”

További részletekért lépjen velünk kapcsolatba

Kapcsolódó termékek