Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: A FlexLink egy kollaboratív raklapkezelőt tervez ipari alkalmazásokhoz

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Az aktív biztonsági berendezéssel ellátott, kis helyigényű kobotmegoldás percenként akár 8 doboz kezelését teszi lehetővé anélkül, hogy biztonsági kerítésre vagy lézeres leolvasókra lenne szükség.

A kollaboratív robotokat (kobotokat) ma már számos különféle alkalmazási célra használják. Ennek egyik legfrissebb példája a FlexLink és az OMRON közötti partneri együttműködés. A FlexLink világszerte több száz ügyfélnek kínál rugalmas, moduláris felépítésű szállítószalagokat és ipari automatizációs berendezéseket – köztük raklapkezelési megoldásokat is. A FlexLink megoldásai a legnagyobb élelmiszeripari és szépségápolási márkák gyártósorairól köszönnek vissza. Egy jelentős gyártó megkeresését követően a két vállalat összefogott, hogy az OMRON kobotjainak felhasználásával egy kollaboratív raklapkezelőt alkossanak meg.

flexlink cobot palletizer 2 fcard sol

Stéphane Chevalard, a FlexLink műszaki ellenőre így ismertette a megoldás előnyeit: „A kobotok segítségével történő raklapkezelés számtalan különféle előnnyel jár. Először is: rendkívül rugalmas. A rendszert egyszerűen át lehet helyezni egyik gyártási helyről a másikra. Akár még a gyártósorok között is cserélgethető, mivel autonóm és könnyedén mozgatható. Emellett az általunk hozzáadott kiegészítő biztonsági megoldás a humán kezelőkkel való együttműködést is lehetővé teszi, akik így anélkül tudnak a kobot biztonságos közelségében dolgozni, hogy biztonsági kerítésre vagy lézeres leolvasókra lenne szükség. Ennek a megoldásnak köszönhetően egyúttal a CE tanúsítványt is meg tudtuk szerezni.”

A rendszer kifejlesztése

Az OMRON és a FlexLink egyaránt részt vett a projekt kezdeti tervezési fázisában, a megoldás pedig a felhasználóktól származó visszajelzések nyomán folyamatosan egyre tökéletesebbé válik. A rendszer kifejlesztése azért vett több hónapot igénybe, mert csak így lehetett biztosítani, hogy a végeredmény rugalmas és könnyen konfigurálható legyen. A raklapkezelő rendszer az amerikai és az európai szabványnak megfelelő raklapokat is tudja kezelni – a hozzáadott kiegészítő elemeknek köszönhetően akár két méteres magasságig.

flexlink cobot palletizer closeup fcard sol

A kobot kapacitása maximum 8 doboz vagy alkatrész percenként, de egy kettős felszedést lehetővé tevő vákuumos fogóval ez akár 14 alkatrész/percre növelhető. Az új raklapkezelő rendszerek 10 vagy 12 kg-os dobozokat tudnak kezelni, mivel két különböző típusú kobot használható – az OMRON TM12, illetve TM14.

Gary Hinault, a FlexLink irányítástechnikai mérnöke a következőket tette hozzá: „Ez a megoldás kielégíti az automatizált raklapkezeléssel szembeni igényeket, ily módon a kezelők mentesülnek ez alól az ismétlődő feladat alól, hogy olyan feladatokra összpontosíthassanak, amelyek nagyobb hozzáadott értéket képviselnek és érdekesebbek.”

flexlink cobot palletizer operators fcard sol

A kobotok viszonylag rövid idő alatt leszállíthatók, telepítésük pedig csupán egy-két napot vesz igénybe. Az automatizált raklapkezelési megoldásnak köszönhetően a kezelők nincsenek kitéve a nehéz súlyok emeléséből eredő mozgásszervi rendellenességek vagy sérülések kockázatának. Az a gyártó, aki eredetileg kérte a kobotot, úgy becsüli, hogy az új rendszerre fordított beruházás nagyjából másfél-két éven belül fog megtérülni.

További információk: www.flexlink.com

További részletekért lépjen velünk kapcsolatba