Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Intralogisztikai megoldások az autóipar számára

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

AI
Industry 4.0
Operational Excellence

Merre tart az intralogisztika jövője? Ötletek a nagyobb hatékonyságért

Közzétéve: 2022. november 15. hely: AI

Néha annyira a teljes képre összpontosítunk, hogy elfelejtjük a kisebb, mégis rendkívül fontos folyamatokat, amelyek az intelligens termelést jellemzik. Ilyen például az intralogisztika, azaz az anyag- és áruforgalom, amely egy vállalat telephelyén vagy egy gyártócsarnokban zajlik. Egy nemrégiben készült tanulmány szerint a megkérdezett vállalatok több mint 80 százaléka úgy véli, hogy az intralogisztikában az AI (Mesterséges Intelligencia) és az automatizálás fokozott alkalmazása szükséges az olyan kihívások megoldásához, mint a szakképzett munkaerő hiánya vagy a növekedési tervek.

Azoknak az autóipari vállalatoknak, amelyek meg akarnak felelni a piaci és fogyasztói igényeknek, növelni akarják a hatékonyságot és fenntarthatóbbá akarnak válni, új ötletekkel kell előállniuk. Az energiaköltségek, a gázválság és a növekvő infláció még nehezebbé teszik ezt a feladatot. Az innovatív automatizálást, a digitalizációt és az intelligens intralogisztikai megközelítéseket ötvöző intelligens gyárkoncepciók értékes segítséget nyújthatnak. Egyesek ebben az összefüggésben az Ipar 4.0-ról, mások a „jövő gyáráról” beszélnek, megint mások az ipari dolgok internete elnevezést (IIoT) részesítik előnyben. De mindegy, hogy melyik kifejezést választja: A legfontosabb, hogy már most aktívvá váljon, és megbízható partnerekre támaszkodjon. Az intralogisztika jó kiindulópont ha gyors változásokat szeretne elérni. Mert sürgősen cselekedni kell: jelenleg számos vállalatot korlátoz a szakképzett munkaerő hiánya. A modern technológiák, például a mobilrobotok orvosolhatják a helyzetet.

Egyre fontosabbak a szinergiák az ACES-ben

Az ACES-trend – amely az Autonóm, Csatlakoztatott, Elektromos és Megosztott irányzat rövidítése – holisztikus újragondolást igényel. Nem az egyes folyamatok javításáról, hanem a szinergiák megteremtéséről és a termelési folyamatok átalakításáról van szó. A Big Data átveszi az irányítást, az ember és a gép együttműködését meg kell teremteni, valamint a biztonság, az adatvédelem és az etikai kérdések stratégiai kezelése is szükségesé válik. Az ACES fejlesztése során a decentralizált irányítási rendszer megvalósítása is előtérbe kerül.

De mire kell tekintettel lennie a szállítás és az intralogisztika területén? A modern intralogisztika magában foglalja az innovatív robotikai megoldásokat, például a mobilrobotokat. A BMW autógyártó például az OMRON mobil LD robotjaira támaszkodik (tcm:395-80433) az anyagszállításban. Ezek az autonóm intelligens járművek (AIV) a cts rendszerintegrátor által kifejlesztett aktív és állítható magasságú szállítóberendezéssel (rakománykezelő eszköz) vannak felszerelve. Az intralogisztika a szállítási logisztikát, a belső mozgásokat, a szállítószalagokat, a targoncákat, a magasraktárakat, a SCARA robotokat, a kobotokat és még sok mást is magában foglal: számos olyan területet, ahol a vállalatok elkezdhetik javítani a folyamatokat, tehermentesíthetik az alkalmazottakat, időt takaríthatnak meg és hatékonyabbá válhatnak. Példaként említhetjük az akkumulátorgyártást: az e-mobilitási környezetben egy akkumulátort nagyon sokszor mozgatnak és szállítanak, amíg el nem készül. Ehhez számos, az intralogisztikát támogató, egymással szorosan összefüggő technológiára és megoldásra van szükség.

Az ipari ökoszisztémák egyre fontosabbá válnak

A cts és az OMRON közötti együttműködés látványosan alátámasztja a technológiai partnerségek növekvő jelentőségét az intelligens gyárban, mivel az autóipar jövőjét nem lehet egyedül megvalósítani. Ezzel kapcsolatban egy nemrégiben készült IDC-tanulmány azt jósolja, hogy már 2026-ban a világ legnagyobb vállalatai által szerzett összes bevétel közel egyharmada az ipari ökoszisztémákon belül megosztott adatokból, alkalmazásokból és operatív kezdeményezésekből származik majd. Az OMRON számára az ilyen együttműködések mindig is az üzleti stratégia részét képezték.

A munkafolyamatok összekapcsolása

Erre példa a Synaos, egy intralogisztikai szolgáltató, amely vállalatokat támogat a szállítási folyamatok szoftveres megvalósításában és a különböző munkafolyamatok egymással való összekapcsolásában. Ez magában foglalja az ellátási láncot, az ERP-t, az ECM-et, a nyersanyagbeszerzést, a gyártást és a szállítást. Az OMRON az olyan partnerekkel, mint a Synaos, az ökoszisztémában támogatja a vállalatokat az intelligens gyártás felé vezető úton. A VDA 5050 szabványosított kommunikációs interfész segítségével jobban kiaknázható a mobilrobotikában rejlő potenciál, mivel lehetővé teszi a különböző gyártók járműveinek zökkenőmentesebb integrálását egy flottairányítási rendszerbe és hatékonyabb üzemeltetését. A rendelés- és forgalomirányítás egyetlen felhasználói felületen kombinálható.

Autonóm mobilrobotok (AMR) költséges átalakítások nélkül

Az OMRON autonóm mobilrobotjai (AMR) segíthetnek jelentősen növelni a termelékenységet a gyártási és logisztikai folyamatokban. Javítják a teljesítményt, minimalizálják a hibákat, optimalizálják az anyagok nyomonkövethetőségét, és biztosítják, hogy az alkalmazottak az összetett emberi képességeket igénylő feladatokra koncentrálhassanak. A hagyományos automatizált irányítású járművekkel ellentétben az OMRON mobilrobotjai az adott létesítmény térbeli adottságaihoz igazodnak, és nem igényelnek költséges átalakításokat.

Mint láthatja, az intralogisztika számos lehetőséget kínál. Pontosan erre a rugalmasságra van sürgősen szükségünk ahhoz, hogy az autóipart a jövőbe vezessük.

További részletekért lépjen kapcsolatba velünk!

Vegye fel a kapcsolatot az Omron szakembereivel

Van bármilyen kérdése vagy szeretne személyes tanácsadást kapni? Forduljon szakembereink egyikéhez.
  • Henry Claussnitzer

    Henry Claussnitzer