Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Robotikai trendek 2024-ben: Az egyszerű és rugalmas alkalmazás elengedhetetlen a teljes potenciál eléréséhez

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Flexible Manufacturing
Industry 4.0

Robotikai trendek 2024-ben: Az egyszerű és rugalmas alkalmazás elengedhetetlen a teljes potenciál eléréséhez

Közzétéve: 2024. július 3. hely: Flexible Manufacturing

A teherhordótól a kollégán át a csapatjátékosig: A robotok szerepe az elmúlt hét évtizedben drámaian megváltozott. A mesterséges intelligencia több lehetőséget teremt, de az ember továbbra is meghatározó tényező marad.  

Robotok vagy emberek – melyikük fogja meghatározni a termelést a jövőben? George Devol programozható robothoz kapcsolódó 1954-es szabadalma óta ez a kérdés napjainkig vitát vált ki. Devol Unimate névre keresztelt robotja forradalmasította az iparágat a veszélyes feladatok biztonságos elvégzésével. Ezzel rávilágított arra, hogy a hangsúly nem a robotok és emberek küzdelmén van, hanem a robotok és az emberek közös munkájának hatékonyságán. Az elmúlt 70 év során az ipari igények a rugalmasságot, a skálázhatóságot, az alkalmazkodóképességet és a fenntarthatóságot helyezik előtérbe. A robotok olyan feladatokat látnak el, amelyek lehetővé teszik az emberek számára, hogy az értékteremtő tevékenységekre összpontosítsanak.

Minden negyedik ipari vállalat tervez az automatizálásba fektetni

A modern ipari robotika fontosságának szemléltetéséhez érdemes áttekinteni a jelenlegi tanulmányokat. A Stanford Egyetem tudósai kiszámították, hogy jelenleg több mint 3,4 millió ipari robot van világszerte. Az elemzések szerint a robotok globális aránya a gyártóiparban a dolgozókhoz képest 1 a 71-hez. Az ipari vállalatok a következő öt éven belül a tőkéjük egynegyedét az ipari automatizálásba tervezik befektetni. Az ipari robotika fejlődését számos technológiai fejlesztés, a különböző iparágakban történő szélesebb körű alkalmazás, valamint az új megközelítések, például a mesterséges intelligencia (MI) és a gépi tanulás integrálása jellemzi. 

A kobotok a kollégáink lesznek

A robotokat a korai éveikben elsősorban hasznos eszközöknek tekintették, amelyek képesek voltak ismétlődő és nehéz feladatokat elvégezni. A kollaboratív robotok, azaz kobotok bevezetésével egyre fontosabbá vált az az elképzelés, hogy a robotok biztonsági korlátok nélkül, munkatársként dolgoznak az emberek mellett. A kobotok elvét az 1990-es években dolgozták ki. Az első modellek az új évezred elején kerültek piacra, és mintegy 2010 óta a kobotok nélkülözhetetlenné váltak a gyártás számos területén. 

A kobotok ismétlődő feladatokat kapnak

A kollaboratív robotika sikere Skandináviában kezdődött, különösen Dániában és Svédországban, ahol a gyártóknak a képzett és költséges munkaerő hiányának kompenzálása céljából szüksége volt a technológiára. A raklapozás a kollaboratív robotika kiváló példája ebben a vonatkozásban – ismétlődő, nem kreatív és nem értékteremtő feladat, amelyet a technológia könnyedén elvégezhet az emberek helyett. Ezzel szemben az emberi munkavállalók a megtakarított időt a fontosabb és összetettebb feladatok ellátására fordíthatják.   

Trendkövető kognitív robotika: A NEURA Robotics és az OMRON együttműködése

Ez az új típusú együttműködés az emberek és a technológia között az elmúlt években szintet lépett. Az MI és a gépi tanulás integrációja egyre jobban alkalmazkodó és tanuló robotokat hoz létre, amelyek saját tapasztalataikból tanulnak, és ezzel optimalizálják a feladatok elvégzését. Ez lehetővé teszi a különböző gyártási követelményekhez való rugalmas alkalmazkodást. Emellett a robotokat egyre inkább az MI segítségével képzik, hogy azok leutánozhassák az emberi érzékelést és a kognitív összefüggéseket. Ezen a területen működik együtt az OMRON a NEURA Robotics vállalattal, amely a kognitív robotika egyik globális úttörője. A partnerség célja, hogy átalakítsuk a gyártóipart azáltal, hogy kognitív robotokat vezetünk be az ipari automatizálásba, valamint fejlett MI-funkciókat alkalmazunk a hatékonyság, a rugalmasság és a biztonság javítása érdekében. A hagyományos ipari robotokkal ellentétben a kognitív robotok képesek tanulni a környezetükből, független döntéseket hozni, és alkalmazkodni a gyorsan változó gyártási körülményekhez. Ez új alkalmazási lehetőségeket tesz lehetővé, beleértve a bonyolult összeszerelési feladatokat, a részletes minőség-ellenőrzést vagy az adaptív anyagkezelést.

A siker kulcsa: alkalmazkodóképesség

A modern kobotok most már biztonságosan és zökkenőmentesen működnek együtt az emberi alkalmazottakkal az érzékelőtechnológia és a biztonsági szoftverek fejlődésének köszönhetően. Az ipar 4.0-ban a dolgok internete (IoT) összeköti a robotokat és a gyártólétesítményeket, ezzel lehetővé téve a teljes körű automatizálást és valós idejű felügyeletet. A továbbfejlesztett hardver és pontosság növeli a megbízhatóságot és a teljesítményt. Az ipari robotok programozása most már egyszerűbb, így a kisebb vállalatok számára is elérhetővé válnak. Jelenleg a gyártóktól – különösen a középvállalkozásoktól – azt várják el, hogy rugalmasan reagáljanak az új követelményekre. A robotikának ezért képesnek kell lennie arra, hogy könnyedén és rugalmasan alkalmazkodjon a különböző alkalmazásokhoz, és hogy gyorsan reagáljon a változó gyártási követelményekre.

Lehetőségek vs. kihívások

A legújabb technológiai fejlesztések jelentősen megnövelték a gyártás hatékonyságát és rugalmasságát. A robotikában rejlő lehetőségek teljes körű kiaknázásához azonban szükség van számos kihívás kezelésére, beleértve a jelenlegi folyamatokba való zökkenőmentes integrációt, a hatékony IT- és OT-integrációt, a skálázhatóságot, a költséghatékonyságot, az adatbiztonságot, a munkavállalók alapos képzését, valamint a szervezeti és strukturális kérdések megoldását.

Következtetés: továbbra is az embereknek kell irányítaniuk

A Berlini Műszaki Egyetem nemrégiben készült tanulmánya például azt mutatta ki, hogy a robotokkal szoros együttműködésben dolgozó emberek esetenként túl nagy mértékben támaszkodnak rájuk, és ezért nem vesznek észre bizonyos hibákat. Ez a probléma nagyobb figyelmet igényel. A jövő robotjainak emberszerűbbnek, egyszerűbbnek és alkalmazkodóbbnak kell lenniük, nem azért, hogy helyettesítsék a munkavállalókat, hanem azért, hogy újradefiniálják a szerepüket. A dolgozók gépkezelőkből robotfelügyelőkké fognak válni, és irányítani fogják azokat a nehéz és ismétlődő feladatokat, amelyeket a robotok fognak elvégezni. A döntéshozók számára ez azt jelenti, hogy már a kezdetektől be kell vonni az olyan kulcsfontosságú érdekelt feleket, mint az IT és a gépkezelők, hogy sikeresen bevezethessék az innovatív robotikai megoldásokat.

Vegye fel a kapcsolatot az Omron szakembereivel

Van bármilyen kérdése vagy szeretne személyes tanácsadást kapni? Forduljon szakembereink egyikéhez.
  • Peter Lange

    Peter Lange

    Business Development Manager Robotics, Omron Europe