Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: A kobot biztosítja a LITMAT leeresztőszelepek mágneseinek pontos összeszerelését

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Flexible Manufacturing
Applications
Gépjárműipar

A kobot biztosítja a LITMAT leeresztőszelepek mágneseinek pontos összeszerelését

Közzétéve: 2021. június 3. hely: Flexible Manufacturing

A kollaboratív robotokat (kobotokat) egyre szélesebb körben alkalmazzák, számos különböző iparágban és a legkülönbözőbb alkalmazásokban. Jelentős különbséget jelenthetnek a termelési ciklus hatékonysága és termelékenysége szempontjából. Az egyik vállalat a LITMAT SpA, amely élvezi ezeket az előnyöket.
  • 0:00 -   Mágnesek és bevonatok precíz és konzisztens összeszerelése kobot segítségével az autóipari piac számára
Az olaszországi Torinóban található LITMAT az autóipar, valamint a hidraulikus, pneumatikus és mozgásátviteli berendezések gyártói számára készített fém olajleeresztőszelepek gyártására specializálódott. A vállalat több mint 70 éves tapasztalattal rendelkezik az autóipari alkatrészek szállítása terén.

Precíziós összeszerelés kobotokkal

A LITMAT nemrég úgy döntött, hogy leegyszerűsíti az olajban lévő szennyeződések vonzásához és eltávolításához szükséges mágnesek összeszerelésének folyamatát. A vállalat ezért automatizált megoldások után kezdett kutatni, ami az OMRON TM5 kobotjának kiválasztásához vezetett. Ezt a kobotot úgy tervezték, hogy biztonságos, egyszerűen programozható és könnyen integrálható legyen más berendezésekkel. Nagy lépést jelent egy olyan intelligens gyártási környezet megteremtése felé, ahol az emberek és a gépek harmóniában dolgoznak.
A kobot gondoskodik a teljes mágnes-összeszerelési folyamatról – beleértve a ragasztó felhordását és a mágnesek szelepbe való behelyezését. A beépített kamerával még a felhordott ragasztó mennyiségét is ellenőrzi. Az összes adatot központilag egy OMRON NX102 programozható logikai vezérlő (PLC) kezeli. Ez csatlakoztatható a gyártásvégrehajtási rendszerhez (MES) a teljes gyártási ciklus integrált, valós idejű felügyelete érdekében.
Az OMRON NB sorozatú 7''-es kezelőterminálján a kezelő megtekintheti a feldolgozott alkatrészekre, típusokra, selejtes alkatrészekre, a leállás okaira, valamint az időzítésre vonatkozó információkat. A kezelő szükség esetén az összes paramétert is módosíthatja, hogy azok megfeleljenek az előírt formátumoknak – például a kupak magasságát, a mágnest és a mágnesezettséget. Mindezeket a változókat továbbítja a kobotnak, amely ezután az egyes különböző összeszerelendő alkatrészekhez rendelt kvótáknak megfelelően folytatja a megmunkálást. Ez az alkalmazkodóképesség szükségtelenné teszi a költséges szerszámozási műveleteket.

Biztonság, ismételhetőség és minőség

Mint minden OMRON kobot, a LITMAT által telepített TM5 is biztonságosan működhet személyzet jelenlétében. A PLC-hez két, biztonsági modullal felszerelt sorompó csatlakozik, és lehetővé teszi, hogy a kobot kollaboratív üzemmódba lépjen. Ez lehetővé teszi, hogy a mágnesek dobozokba történő válogatásáért felelős alkalmazottak kockázat nélkül dolgozhassanak az automatizált terület közelében.
Összességében az új kobot-megoldással a LITMAT most már óránként körülbelül 180 kupak összeszerelését teszi lehetővé, összesen 1500 alkatrész felhasználásával egy nyolcórás műszakban. Az összeszerelés páratlan következetességgel valósul meg: a kobot mindig ugyanazt a nyomást gyakorolja a szelepre, így biztosítva a folyamatos ismételhetőséget és minőséget.

Vegye fel a kapcsolatot az Omron szakembereivel

Van bármilyen kérdése vagy szeretne személyes tanácsadást kapni? Forduljon szakembereink egyikéhez.
  • Omron Europe

    Omron Europe