Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: A FasThink mobilrobotokkal optimalizálja a Garnet intralogisztikáját

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Flexible Manufacturing
automation blog
Applications

A FasThink mobilrobotokkal optimalizálja a Garnet intralogisztikáját

Közzétéve: 2021. november 2. hely: Flexible Manufacturing

A Garnet a FasThink segítségével újítja meg logisztikai és gyártási folyamatait.
Az automatizációs, a robotikai és az autógyártási piac számára elektromos és elektromechanikus alkatrészeket importáló és forgalmazó Garnet, amely 1997 óta van jelen Olaszországban, concorezzói székhellyel (Monza és Brianza tartomány), úgy döntött, hogy a FasThink segítségével újítja meg logisztikai és gyártási folyamatait.
A Garnet egyfelől csökkenteni kívánta a hibákhoz köthető kockázatokat, másfelől pedig annak a válogatási folyamatnak az optimalizálását tűzte ki célul, amelyet kifejezetten a készletek gyártásra való előkészítéséhez alkalmazott. Ahhoz, hogy a folyamatok különböző fázisait valós időben tudja szabályozni – kezdve a logisztikával –, a Garnetnek az alkalmazást be is kellett építenie az irányítási szoftverébe.
„Amiatt éreztük szükségét a teljes folyamat megújításának, mert meg akartunk oldani néhány, a logisztika és a gyártás között feszülő anomáliát, amelyek a vártnál hosszabb kezelési időket eredményeztek” – számolt be Leopoldo Iurino, a Garnet vezérigazgatója. E szükségletei teljesülése érdekében a Garnet a FasThinkhez fordult, egy digitális megoldásokra specializálódott hazai vállalathoz, amely a logisztikai és gyártási folyamatok javítását célzó helyszíni technológiák integrálásával foglalkozik. Ez a cég azt tekinti küldetésének, hogy segítsen a vállalkozásoknak az ipar 4.0 felé vezető digitális átalakulási folyamatban.

Az integráció mobilizációja

A FasThink egy olyan megoldást dolgozott és fejlesztett ki, amellyel saját, szabadalmaztatott Pick-to-Light (P2Light) technológiájuk beépíthető az OMRON mobilrobot-rendszerébe. A két technológia együttes használatának köszönhetően a FasThink egy rendkívül sokoldalú, rugalmas és méretezhető alkalmazást hozott létre, amellyel optimalizálhatók az áruk válogatásához és kezeléséhez kapcsolódó folyamatok, és amely nem utolsósorban a Garnet irányítási szoftverébe is beépíthető.
„Arra az igényre reagálva, hogy a készletelőkészítő állomásról kézi hibák kiküszöbölésével lehessen eljuttatni az árukat a gyártáshoz, egy kifejezetten erre a célra szolgáló alkalmazást fejlesztettünk ki: a P2Light válogatórendszert ötvöztük az OMRON mobilrobotjával és a Garnet irányítási szoftverével” – avat be a részletekbe Marco Marella, a FasThink vezérigazgatója. „Az OMRON megoldáspartnereként lehetőségünk van rá, hogy megoldásainkat kiterjesszük a mobilrobotika elképesztő ütemben fejlődő ágazatára is, ezáltal vállalatunk az innovatív technológiák magas szintű integrációjának szakértőjeként tudja pozicionálni magát a piacon.”

Így működik a gyakorlatban

A teljesen autonóm és kollaboratív OMRON mobilrobot a Garnet raktárában végighaladva viszi az anyagokat egyik ponttól a másikig. A robot a Garnet irányítási rendszerétől kapja az utasításokat, ily módon útvonala az éppen aktuális igények szerint módosítható és szabható testre. A robotra számos P2Light eszköz van felszerelve – ez egy olyan innovatív komissiózó rendszer, amely a kezelőt vizuális jelzésekkel irányítja azokra a helyekre, ahol a válogatási folyamatban érintett anyagokat fel kell venni.
A P2Light rendszer lehetővé teszi a készletelőkészítési fázisban felmerülő hibák kiküszöbölését, ezáltal ideális ahhoz, hogy maximális rugalmasságot biztosítson. A fényjelzések gyorsan és egyszerűen módosíthatók. A Garnet e megoldással tehermentesíteni tudta a kezelőket, akik így a kézi anyagkezelésnél nagyobb hozzáadott értéket jelentő feladatokra koncentrálhatnak.
A FasThink által kifejlesztett és a Garnet irányítási rendszerébe integrált alkalmazásnak köszönhetően valós időben nyomon lehet követni a logisztikai és gyártási folyamatokból származó adatokat, ezáltal jelentősen javul a hatékonyság, és kevesebb időt vesz igénybe a logisztikai irányítás. E projekt gyakorlati megvalósításával ráadásul a Garnet az ipar 4.0-ra fordított beruházásokért járó adókedvezményeket is ki tudta használni.
„Az az innovatív szemlélet, amelyet az ipar 4.0 gyakorlati alkalmazása vont maga után, lehetővé tette számunkra, hogy teljesen új módon közelítsük meg a logisztikával és a gyártással kapcsolatos problémákat. Most már úgy érezzük, készen állunk azokra a kihívásokra, amelyeket a piac a közeljövőben tartogat a számunkra” – mondja végezetül Leopoldo Iurino.

Vegye fel a kapcsolatot az Omron szakembereivel

Van bármilyen kérdése vagy szeretne személyes tanácsadást kapni? Forduljon szakembereink egyikéhez.
  • Omron Europe

    Omron Europe