Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Dinamikus gyártósor melletti anyagfeltöltés: válasz napjaink gyártási kihívásaira.

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Flexible Manufacturing

Dinamikus gyártósor melletti anyagfeltöltés: válasz napjaink gyártási kihívásaira.

Közzétéve: 2024. július 15. hely: Flexible Manufacturing

Itt az ideje, hogy újragondoljuk a gyártósor melletti anyagfeltöltési rendszereket és gyakorlatokat, ha a gyártók hatékonyak és versenyképesek szeretnének maradni, miközben megbirkóznak a testreszabott gyártással és a munkaerőhiánnyal járó kihívásokkal. Lehetséges, hogy erre az AMR-ek és a kobotok jelentik a megoldást? 

A testreszabási trend számos működési kihívást állított a gyártók elé. A különféle alkatrészek és anyagok használatának igénye változékonysággal jár, amelyet a hagyományos rendszerek nehezen tudnak hatékonyan kezelni. Ez magasabb raktározási költségekhez, hosszabb átfutási időkhöz, valamint gyártási késedelmekhez vezethet. 

Empirikus adatok tanúskodnak a testreszabás hatásairól a gyártási folyamatokra: a gyártók hosszabb átfutási időkről, magasabb gyártási költségekről, és több raktárkészlet kezelésének szükségletéről számoltak be. Ezek az adatok rámutatnak a testreszabással járó kézzelfogható kihívásokra, és arra, hogy innovatív megközelítésekre van szükség ennek az összetett problémának a hatékony kezelésére. 

Gyártósor melletti anyagfeltöltés: a gyenge pont.

A gyártósor melletti anyagfeltöltés – amelybe beletartozik a fogyóeszközök megfelelő időben történő (JIT) szállítása, valamint a termékek, dobozok és raklapok szállításának optimalizálása ­­– egy olyan terület, amely a jelentősebb testreszabás esetén nagy kihívást jelent. A gyakori munkaerőhiány, amellyel szembenéz a gyártóipar, nem segít a helyzeten, mivel számos gyártósor melletti anyagfeltöltési feladat hagyományosan kézi munkaerőt igényel. Mivel az anyagok gyártósorokhoz és gyártósoroktól történő mozgatásához és a raktárkezeléshez kevesebb dolgozó áll rendelkezésükre, a gyártóknak hatékonyabb és kevesebb emberi munkaerőt igénylő megoldások felé kell fordulniuk.

Mi a helyzet a gyógyszeriparban?

A gyógyszeriparban például a tiszta, üres üvegcsék és a másodlagos csomagolások gyártósorokhoz való eljuttatása jelent hatalmas kihívást, mivel nincs elegendő dolgozó a kocsik mozgatására. Ez a kihívás még jelentősebb olyan környezetekben, ahol nem használhatók targoncák vagy más mechanikus rakodóeszközök a gyógyszeripari létesítményekre jellemző szigorú higiéniai előírások és a területi korlátozások miatt. Az anyagok szállításához elérhető munkaerőhiánnyal együtt ez késedelmeket eredményez a gyártási folyamatokban, tehát ezeknek az alapvető fontosságú összetevőknek a gyártósorokhoz megfelelő időben történő, hatékony szállításában fennakadások keletkeznek.

Automatikus gyártósor melletti anyagfeltöltési megoldások

Ezeknek az egymással összefüggő kihívásoknak a megoldása egy mindent átfogó megközelítést kíván, amely hasznosítja a technológiát és az innovációt. Ebben a tekintetben az AMR-ek (automatizált mobilrobotok) ígéretes megoldást nyújtanak. Ezek a feltörekvő technológiák képesek csökkenteni a gyártósor melletti anyagfeltöltés emberi munkaerőigényét, valamint megoldani a testreszabott gyártással együtt járó változékonyságot.

Íme néhány példa ezen robotikai technológiák alkalmazására: 

  • Igény szerinti fogyóeszközök: az AMR-ek beprogramozhatók anyagok precíz szállítására amikor és ahol szükség van rájuk, ezzel minimalizálva a felesleges raktárkészleteket a gyártóüzemben, és csökkentve a dolgozók fizikai megterhelését. Az AMR-ek alkalmazása például csomagolóanyagok vagy folyamatban lévő termékek (WIP) szállítására lehetővé teszi a folyamatos termelést, illetve fennakadások nélkül megoldja a raktározási egységek (SKU-k) változékonyságát.
  • Rugalmasság és skálázhatóság: a hagyományos szállítószalag-rendszerekkel ellentétben az AMR-ek dinamikusak. Zökkenőmentesen integrálhatók a gyártásvezérlő rendszerekbe (MES), és akár 100, vagy több robotig is felskálázhatók. Ez a rugalmasság különösképpen alkalmassá teszi őket az olyan környezetekhez, ahol a termékspecifikációk gyakran változnak, így biztosítva, hogy a gyártók gyorsan tudjanak alkalmazkodni a testreszabási követelményekhez a hatékonyság és a biztonság feláldozása nélkül. 
  • Nincs hibalehetőség: az a precizitás, amellyel az AMR-ek a fogyóeszközöket és a WIP-eket a gyártósorokra szállítják, minimalizálja a hibakockázatot. Ez a pontosság létfontosságú a magas termelékenységi szintek és a hatékony működés fenntartásáért. Azáltal, hogy biztosítják, hogy a megfelelő anyagok szükség esetén mindig kéznél legyenek, véget vetnek a felesleges késedelmeknek, és általánosságban javítják a munkafolyamatot.
  • Prediktív anyagfeltöltés: a fejlett automatizált rendszerek nemcsak reaktívak, de proaktívak is: képesek nyomon követni a fogyasztási sebességeket, és kiszámítani, mikor fogynak ki az anyagok. Ez a prediktív képesség biztosítja az anyagfeltöltések zökkenőmentes elvégzését, megszüntetve a lehetséges anyaghiányok miatti leállásokat. 
  • Dolgozói biztonság: az AMR-ek megoldást nyújtanak a gyártósor melletti anyagfeltöltési feladatok automatizálásának egyik leggyakoribb problémájára: a dolgozói biztonságra. A hagyományos robotok számára az akadályok megelőzéséhez széleskörű biztonsági intézkedések szükségesek, míg az AMR-eket és a kobotokat úgy terveztük, hogy az emberi dolgozókkal közösen működjenek.

AMR-ek: egy kutatások által alátámasztott megközelítés

A fejlett gyártás területén végzett kutatások igazolják az AMR-ek gyártási környezetbe való integrálásának hatékonyságát. A Boston Consulting Group arról számol be, hogy az AMR-ek gyártási környezetben való alkalmazása körülbelül 30%-kal csökkentheti a gyártóüzemen belüli logisztikai és raktározási költségeket.

Belépés a hatékonyság új korszakába

Végezetül, a testreszabott gyártás és a munkaerőkrízis által előidézett viharos helyzet nagy nyomást helyez a gyártósor melletti anyagfeltöltésre. Az AMR-ek szállításba és a kobotok anyagadagolásba való integrálásában megvan a lehetőség az anyagok – a fogyóeszközöktől a WIP-ekig – kezelésének forradalmasítására, ezáltal lehetővé téve a gyártóknak, hogy új szintre emeljék gyártási hatékonyságukat. Az időben történő, pontos és hatékony anyagfeltöltés biztosításával a robotflották – amikor azokat precíz flottakezelési technikákkal üzemeltetik – megoldást nyújthatnak a munkaerőhiány és a testreszabási követelmények által okozott problémákra. 

Vegye fel a kapcsolatot az Omron szakembereivel

Van bármilyen kérdése vagy szeretne személyes tanácsadást kapni? Forduljon szakembereink egyikéhez.
  • Omron Europe

    Omron Europe