Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: A 7 legjobb tippünk az autóipar digitalizálásához

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Sustainable Manufacturing
Flexible Manufacturing
Industry 4.0

Digitalizáció az autóiparban: Hét ötlet az intelligens termeléshez

Közzétéve: 2022. november 2. hely: Sustainable Manufacturing

Ha fejlődni szeretne, és úrrá akar lenni a válságokon, akkor digitálisan felkészültnek kell lennie – ez a kulcsfontosságú autóipari ágazatra is érvényes. A digitális eszközök elkerülhetetlenek az ügyfelek megszólításában és a termelékenységben. A Capgemini tanulmánya szerint a mesterséges intelligencia (AI) és a fenntarthatóság kulcsfontosságú hajtóerők és kiemelt témák. A Gartner szakértői pedig rámutatnak a nyílt forráskódú együttműködési megközelítések, a holisztikus ökoszisztémák és a technológiai együttműködések fontosságára. De mire kell figyelnünk a digitalizáció és az intralogisztika terén a jövő termelésében? Erre a kérdésre két részben szeretnénk választ adni. Először az intelligens gyárban történő digitalizálással kapcsolatos tippeket osztjuk meg. Az OMRON automatizálási szakértőként évek óta támogatja a gyártókat és a beszállítókat a digitalizáció tökéletesítése felé vezető úton.

Hogyan segítenek a digitális eszközök az intelligens gyárak jelenlegi kihívásainak kezelésében?

Napjainkban a rugalmasság és az ügyfélközpontúság, a megbízható ellátási láncok, a gyorsabb működés és a fenntarthatóság a legfontosabb szempontok. Az E2E (end-to-end, végpontok közötti) gyártás és ellátási láncok támogatják ezeket a célokat. Ráadásul, ha a gyártási folyamatok könnyebben alkalmazkodnak a moduláris gyártósorokhoz, a vállalatok sokkal önállóbban tudnak cselekedni. De milyen szerepet játszanak a digitális technológiák az intelligens gyárak új megközelítéseiben? És mire kell a vállalatoknak nagyobb figyelmet fordítaniuk? Összegyűjtöttünk pár ajánlást a digitális projektek lehető leginkább költség- és erőforrás-hatékonyabb megvalósításáról.

Hét ötlet a digitális autóipari gyártáshoz

  1. Az összes információhoz, művelethez és alkatrészhez való hozzáférés érdekében támaszkodjon az AI-al összekapcsolt digitális eszközökre. A digitális eszközök segítenek összefogni és optimalizálni az operatív vagy gyártási tervezést, a beszerzést, az egyedi kivitelezést és még sok más egyéb feladatot.

  2. Kapcsolja össze az operatív technológiát és az informatikát (OT és IT): A zökkenőmentesebb IT-OT integráció, azaz az IT és más technológiák összekapcsolása a termelésben a sikeres IIoT-projektek mindenek felett álló eleme. Az OT az autóipari környezetben magában foglalja az automatizálási megoldásokat, a szenzortechnológiát vagy a mozgásvezérlést.

  3. Alakítson ki egy következetes Big Data-stratégiát: Az okos (intelligens) gyártás olyan holisztikus stratégia, amely a teljes folyamatot felöleli a tervezéstől és az optimalizálástól kezdve a gyártáson és a szállításon át a termék teljes életciklusa alatt. A kommunikációs lehetőségek bővülése, valamint a hatékonyabb adatgenerálás és -kezelés segít a folyamatok optimalizálásában és a döntéshozatal megkönnyítésében.

  4. Folyamatosan optimalizálja a munkafolyamatokat a modern termelési létesítményekben a mesterséges intelligencia segítségével. Az intelligens gyártás támogatja a kifinomult gyártási és összeszerelési módszereket a minőség javítása, valamint az OEE és a rugalmasság növelése érdekében, miközben optimalizálja a fenntarthatóságot, a teljesítményt és a költségeket.

  5. Támaszkodjon a nagy teljesítményű érzékelőkre, képalkotási technológiára és vezérlőkre. Az érzékelők és vezérlők által generált adatok lehetővé teszik, hogy az intelligens gépeket dinamikusan hozzáigazítsa a változó folyamatokhoz és működési feltételekhez, és csökkentse alkalmazottai munkaterhelését.

  6. Működjön együtt kiváló partnerekkel: Az ipari ökoszisztémák, azaz a különböző technológiák és tapasztalatok kölcsönhatása egyre nagyobb jelentőséggel bír az intelligens gyárban. Az OMRON az OT terén is jeleskedik. Ha IT-szakértelemről van szó, tapasztalt partnerekkel dolgozunk együtt.

  7. Határozza meg megbízhatóan és pontosan a gépek és folyamatok teljesítményét digitális szimulációs technológiák segítségével. A digitális technológiák a megelőző karbantartással és az adaptív teljesítménnyel meghosszabbítják a gépek élettartamát. Az intelligens gyártás csökkenti a piacra kerülési időt, az energia- és fejlesztési költségeket. 

Az OMRON és a Dassault Systèmes

A Dassault Systèmes példája bemutatja, hogyan nézhet ki egy innovatív technológiai együttműködés az autóipari környezetben. A technológiai vállalat együttműködésre alkalmas virtuális környezeteket hoz létre a valóság „virtuális leképezéseként”. A VAF és a Dassault Systèmes vállalattal folytatott együttműködés során, a 3DEXPERIENCE platformot felhasználva az OMRON kifejlesztett egy robotizált cellarakodó megoldást az üzemanyagcellák rétegeinek összeszereléséhez. A megoldás képes 0,5 másodperces ciklust elérni a bipoláris (BPP) és a membránelektróda (MEA) lemezek egyes rétegeinél.

A projekt ötlete az e.Volutionvállalattól származik. A projekt lényege egy új, üzemanyagcellán alapuló Mobility-as-a-Service (mobilitás mint szolgáltatás – MaaS) koncepció volt. A 3DXP segítségével a tervezés és a gyártás digitális egysége virtuális alapmodellként egy közös digitális megoldásként egyesültek. Ez lehetővé tette a gyártási folyamatok virtuális lefuttatását, így azok jobban tervezhetők és fejleszthetők voltak. Az IT és az OT agilis és személyre szabható gyártási megoldásokban egyesül. Az érintett vállalatok közös munkával akarják leegyszerűsíteni a hidrogén üzemanyagcellák gyártását. A virtuális összedolgozással támogathatják a prototípusgyártást, szimulálhatják az anyag- és erőforrás-megtakarításokat az új megvalósítási koncepciókban, és segíthetnek a piacra kerülési idő lerövidítésében. Ugyanakkor egy ilyen megközelítés elősegíti a fenntarthatóságot és a hatékonyság növelését – amely végső soron mindannyiunk célja.

Tudjon meg többet az OMRON autóipari megoldásairól.

További részletekért lépjen kapcsolatba velünk!

Vegye fel a kapcsolatot az Omron szakembereivel

Van bármilyen kérdése vagy szeretne személyes tanácsadást kapni? Forduljon szakembereink egyikéhez.
  • Henry Claussnitzer

    Henry Claussnitzer