Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Szakértői cikk letöltése – A rugalmas gyártás folyamatának áttekintése

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Flexible Manufacturing

A változó trendek elfogadása: A rugalmas gyártás folyamatának áttekintése

Közzétéve: 2024. január 30. hely: Flexible Manufacturing

A gyorsan mozgó fogyasztási cikkek piaca (FMCG) átalakulóban van, amelyet olyan tényezők vezérelnek, mint a fogyasztók előtérbe helyezése, a testreszabási igények, az egészségtudatos preferenciák, a vegán életmód, az etikai aggályok és a fenntarthatóság. Várakozásaink szerint ez a szegmens következő évtizedben több változáson fog keresztülmenni, mint az előző 50 évben. Ez szükségessé teszi a termelés és az ellátási láncok kiigazítását, hogy megfeleljenek a ki- és alakuló trendeknek. A gyorsan mozgó fogyasztási cikkeket előállító gyárak jövője valószínűleg kisebb, intelligensebb létesítményeket jelent majd, autonóm árumozgatással és több egymással összekapcsolt rendszerrel.

A termelő berendezéseknek – akár önállóan, akár egymással összekapcsolva – minden eddiginél rugalmasabbnak kell lenniük, hogy időben biztosítani tudják a megfelelő anyagok és csomagolások beérkezését. A gyártásnak rugalmasabbnak kell lennie, és egyre inkább kiskereskedelmi forgalomra kész, kis mennyiségű, változatos termékeket kell előállítania, visszahívásmentes, hibátlan előállítással. A kérdés az, hogyan lehet ezt minimális költséggel és gyors megtérüléssel megvalósítani?

Munkafolyamat három szinten

A maximális rugalmasságot biztosító optimális megoldás eléréséhez fontos, hogy különböző tényezőket vegyünk figyelembe. Az OMRON által alkalmazott gyakorlati megközelítés a folyamatok optimalizálására összpontosít, hogy minimalizálja a zavarokat. Ennek során a munkafolyamatot három funkcionális szintre bontják.

1. szint – Amire a termeléshez szükség van – Intralogisztika

Mielőtt a gyártósor és a gép szintjére érnénk, a hangsúlyt a gyártósor rugalmasságának biztosítására kell helyezni, a fogyóeszközök időben történő szállításának, az áruk, dobozok és raklapok szállítását érintő optimalizálásnak, valamint a féltermékek, a hulladék és a fel nem használt fogyóeszközök kezelésének köszönhetően. A cél az, hogy elkerüljük a fogyóeszközök és félkész termékek raktározását az üzemcsarnokban.

2. szint – Ami a termelés során történik – A gép kiszolgálása

A gépek szintjén a hangsúly az anyagellenőrzési és -adagolási folyamatok automatizálására, a manuális adagolási tevékenységek automatizáltakkal való helyettesítésére, a csomagolóanyagok minőségbiztosítására és a csomagolás utáni csomagolásintegritás biztosítására helyeződik át.

3. szint – A technológiai háttér – A gép beállítása

A gépben minden funkció, például a gépvezérlés, a mozgás, a robotika, az érzékelés, a képalkotás és a biztonság automatikusan összehangolódik. Ez biztosítja, hogy az olyan feladatok, mint a töltés, a kupakok felhelyezése, a tálcák betöltése, a hegesztés, a lezárás és a címkézés a lehető leggyorsabban elvégezhetők legyenek, ezáltal növelve az általános hatékonyságot.

Az előnyök

A rugalmas gyártási folyamatok automatizálása számos előnnyel jár, többek között:

  1. A gyorsabb termékváltási képességek lehetővé teszik a gyártósorok gyors beállítását és módosítását, csökkentve az átállási időt és optimalizálva a teljesítményt
  2. A továbbfejlesztett nyomon követés és elemzés értékes információkat nyújt a folyamatos fejlődéshez és a munkafolyamatok optimalizálásához.
  3. A munkavállalók elégedettségének növelése az értéknövelő feladatokra való összpontosításnak, valamint a fontosabb és kreatívabb munkának köszönhetően
Az automatizált rugalmasság előnyeinek kihasználásával a vállalatok nagyobb működési hatékonyságot, munkavállalói biztonságot, költségmegtakarítást, termékinnovációt és jobb versenyképességet érhetnek el.
Valósítsa meg rugalmas gyártási folyamatait!

Vegye fel a kapcsolatot az Omron szakembereivel

Van bármilyen kérdése vagy szeretne személyes tanácsadást kapni? Forduljon szakembereink egyikéhez.
  • John van Hooijdonk

    John van Hooijdonk

    Industry Marketing