Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Az OMRON bemutatja a kobot palettázási megoldását

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Az OMRON bemutatja a kobot palettázási megoldását

Az OMRON gépvezérlőjének új palettázó funkcióblokkja lehetővé teszi a különböző raklapminták gyors és egyszerű beállítását.

Az OMRON új kollaboratív robotokra épülő palettázási megoldást dobott piacra, válaszként a rugalmasabb gyártási folyamatok és csökkentett programozási idő iránti igényekre. A PLC-alapú kobot palettázási megoldás alapja az OMRON NX1 sorozatú moduláris gépvezérlője, amely egy speciális palettázási funkcióblokkal van felszerelve.

A kollaboratív robotok biztosította palettázási megoldások kis helyen is elférnek, és biztonságosan, további biztonsági kerítés nélkül dolgozhatnak az emberek mellett, miközben a kezelőket megszabadítják a nehéz fizikai és ismétlődő feladatoktól. A kobot palettázás ezért egyre népszerűbbé válik számos iparágban és végfelhasználói alkalmazásban. Az OMRON egy új kobot palettázási megoldást dobott piacra, hogy leegyszerűsítse és felgyorsítsa ezen alkalmazások programozását.

Az OMRON NX gépvezérlőre épülő, egyedi funkcióblokkal ellátott megoldás legfontosabb funkciói közé tartozik a gyors raklapminta-meghatározás, az egyszerű, lépésről lépésre történő beállítás, a tanítással történő kalibrálás, valamint egy átfogó termelési vezérlőpult. A megoldás rugalmassága lehetővé teszi a további funkciókkal történő egyszerű bővítést és azok integrálását. Az NX gépvezérlő közvetlenül kommunikál a kobot-vezérlővel, és zökkenőmentesen kezeli a palettázási megoldáshoz szükséges különböző bemeneti és kimeneti eszközöket, például a megfogó, oszlop, szállítószalag, biztonsági alkatrészek, érzékelők és szervomotorok. Ennek köszönhetően a teljes folyamatot a PLC-vel lehet elvégezni. A megoldás a működtetéshez emberi-gépi interfészhez csatlakoztatható.

„Napjainkban a palettázási alkalmazások egyik fő kihívása a különböző típusú raklapminták programozásának összetettsége. Új megoldásunk jelentősen csökkenti a programozási időt, és megkönnyíti a kezelők számára a változtatásokat” – nyilatkozta Fernando Vaquerizo, az OMRON Europe fix és kollaboratív robotok termékmarketing menedzsere. „Nagyon örülök ennek a megoldásnak, amelyet a barcelonai automatizálási központunkkal együttműködve fejlesztettünk ki. A legtöbbet hoztuk ki abból a széleskörű alkalmazási tapasztalatból, amelyre mérnökeink az évek során szert tettek” – zárta Vaquerizo.

Quick and easy setup and control with OMRON Palletizer solution for cobots
  • Quick and easy setup and control with OMRON Palletizer solution for cobots

    Quick and easy setup and control with OMRON Palletizer solution for cobots

    OMRON's palletizing solution for collaborative robots responds to the need for more flexible production processes and reduces programming time. The PLC-based cobot palletizing solution is created on OMRON’s NX1 series modular machine controller that is equipped with a specialized Palletizing Function Block. Palletizing solutions with collaborative robots can fit into small spaces and work safely side by side with people, without additional safety fencing, whilst relieving operators from heavy lifting and repetitive tasks. Cobot palletizers have become more and more popular in many industries and end-of-line applications. To simplify and to speed up the programming of these applications, OMRON has launched a new cobot palletizing solution. The NX machine controller communicates directly with the cobot controller, and seamlessly handles the various input and output devices and tools needed for a palletizing solution, such as a gripper, pillar, conveyor belt, safety components, sensors, and servo motors. This enables the complete sequencing to be performed from the PLC. The solution can be connected to a human machine interface for operation. Discover more:

    03:03

A megoldás legfontosabb jellemzői és előnyei a következők:

  • A teljes megoldás megbízható vezérlése
  • A rugalmas és gyors telepítés csökkenti a tervezési költségeket
  • Egyszerű programozás a varázslóalapú kezelőfelületnek köszönhetően
  • Gyors és egyszerű átállás a raklapminta meghatározásának és a szabályos raklapok automatikus kiszámításának, valamint a receptkezelési parancsoknak köszönhetően
  • Vezérlőpult a folyamatok áttekintésére és robotok ipari gyártásban történő felügyeletére
  • Akár 20 kg-os teherbírás az új OMRON TM20 kollaboratív robottal
Tudjon meg többet a kobot palettázási megoldásról.

Kövesse az OMRON Industrial Automation céget a LinkedIn oldalon