Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Fedezze fel az OMRON új NX502 egyetemes gépvezérlőit

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Az OMRON bemutatja az NX502 egyetemes gépvezérlőket kiemelkedő információ- és gépbiztonság felügyeleti lehetőségekkel.

Az új OMRON egyetemes gépvezérlők segítenek a kiváló gyártási minőség elérésében és az energiahatékonyság javításában.

Az OMRON ma bejelentette, hogy az új NX-EIP201 EtherNet/IPTM egységekkel egyidejűleg bemutatja a kiemelkedő információ- és gépbiztonság felügyeleti lehetőségekkel ellátott NX502 automatizálási vezérlőket. A globális bevezetésre április 24-én kerül sor.

Ez a termékfejlesztés azon gyártóüzemek szén-dioxid-semlegességére irányuló törekvéseinek növekedésére reagál, amelyek kezdik kiemelten kezelni az ESG-menedzsmentet(környezeti, társadalmi és irányítási). Az olyan gyorsan fejlődő csúcstechnológiás termékek, mint az xEV-k (elektromos járművek megnövelt hatótávolsággal) és a digitális eszközök gyártósorainak képesnek kell lenniük a kereslet hirtelen változásainak kezelésére, és olyan berendezésekkel kell rendelkezniük, amelyek könnyen alkalmazkodnak ezekhez a változásokhoz.

Az új NX502 CPU és az NX-EIP201 EtherNet/IP modulok az OMRON egyedülálló, fejlett információfeldolgozási és kommunikációs technológiáit, valamint nagy kapacitású memóriáját használják a valós idejű elemzés és a folyamatmodularizáció*1 megvalósításához. Ez a megközelítés hozzájárul a fenntarthatóság javításához és a hulladék mennyiségének minimalizálásához a gyártóüzemekben, valamint az átfutási idők lerövidítéséhez a gyártósorok váltásakor.

Fő jellemzők

(1) A világon elérhető legnagyobb pontosságú*2 adatgyűjtés és a nagy kapacitású átviteli képesség segít csökkenteni a veszteségek és a hulladék mennyiségét a gyártóüzemekben. 

Az NX502 nagy pontosságú adatgyűjtési képessége – 1 μs vagy annál kisebb mértékű eltéréssel (jitter) – és az azonos kategóriájú vezérlőkhöz képest körülbelül négyszeres adatátviteli kapacitása*3 lehetővé teszi a termeléssel kapcsolatos adatok, például a hőmérséklet, a nyomás és az áramlási sebesség valós idejű elemzését, ami a feldolgozási körülményeket is javíthatja. Ez a funkció gyors folyamatfejlesztést tesz lehetővé, és csökkenti a különböző gyártóüzemek erőforrásveszteségét.

【Alkalmazási példa】 A pontos termékfeldolgozáshoz szükséges kristálygyártási eljárás

A kiváló minőségű kristályok előállítása megköveteli a termeléssel kapcsolatos adatok ingadozásának valós idejű nyomon követését a változó körülmények alapján. A kommunikációs teljesítmény korlátai a stabil gyártási minőség egyik akadályát jelentik. Az NX502 nagy információfeldolgozási képessége lehetővé teszi a technológiai problémák okainak korai felismerését, ami a gyártási feltételek javításához és a kristályok stabil tömeggyártásához vezet, például a napelemek esetében.

(2) Az NX-sorozat első integrált vezérlési technológiája*4 a biztonságos nagy kapacitású és sebességű gyártósoroknál csökkenti termékátállások átfutási idejét.

Az NX502 és az NX-EIP201 integrált vezérléstechnológiával rendelkezik, amely lehetővé teszi a nagyméretű gyártósorok megvalósítását modulfelosztással akár nyolc elválasztott hálózati rendszer alkalmazásával és akár 254 biztonsági csatlakozáson keresztül. Ez a megközelítés lehetővé teszi a részfolyamatok beállítását és ellenőrzését a teljes működésre gyakorolt minimális kihatással, még a nagy gyártósorok esetében is. Emellett hozzájárul az energiatermelékenység maximalizálásához és jelentősen lecsökkentve ezzel a termékátállások átfutási idejét.

【 Alkalmazási példa】 Karosszériaváz hegesztősor, amely termékek széles skáláját kezeli

A piaci igények diverzifikálódásával szükségessé válhat a folyamatok kiegészítése vagy megváltoztatása a különböző járműmodellek vegyes gyártása során. Az NX502 és az NX-EIP201 csak a releváns részeket állítja le – az átfutási idők minimalizálása érdekében – és elkülöníti a hálózati rendszereket, beleértve a gépbiztonságot is, így lehetővé teszi a rugalmas reagálást a gyártási helyszínek részletes változásaira, például a hegesztési folyamatok hozzáadására. Ez a funkció hozzájárul a termelés hatékonyságának javításához.

Az OMRON az innovatív automatizálási koncepció révén használja ki a vezérléstechnológiaterén mutatott erősségeit, hogy javítsa a termelékenységet a gyártóüzemekben. A vállalat jövőbeli célja, hogy a termelékenység folyamatos javítása mellett fenntartható gyártóüzemeket hozzon létre, így segítve többek között szén-dioxid-semlegességet a termelésben. Az OMRON az innovatív automatizálással hozzájárul az emberek, az iparágak és a világ jövőjéhez.

Bővebben az NX5 sorozatról

Megjegyzés

*1. A modularizálás azt jelenti, hogy a gyártósor egyes folyamatait funkcionális egységekre osztjuk, és rugalmasan változtathatóvá tesszük.

*2. Az OMRON 2023. március 31-i felmérése alapján.

*3. Összehasonlítva az NJ501-gyel. Az OMRON 2023. március 31-i felmérése alapján.

*4. Az OMRON egyedülálló többmagos technológiája egyszerre valósítja meg az információfeldolgozást, a gépbiztonsági feldolgozást és a vezérlést.

*4. „CIP Safety™” és „FSoE (Safety over EtherCAT®)” biztonsági kommunikációs szabványok.

Az EtherCAT® és a Safety over EtherCAT® a németországi Beckhoff Automation GmbH által engedélyezett védjegyek vagy bejegyzett védjegyek.

Az EtherNet/IP™ és a CIP Safety™ az ODVA védjegyei.

Kövesse az OMRON Industrial Automation céget a LinkedIn oldalon