Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Új RX2-sorozat – Fejlődésre ösztönöz

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Új RX2-sorozat – Fejlődésre ösztönöz

Az általános célú, mégis sokoldalú frekvenciaváltó egyszerre maximalizálja a hajtás minőségét, így jelentős energiát takaríthat meg

Az Omron bemutatja az új, RX2 sorozatú, nagy teljesítményű frekvenciaváltót, amely a rendszerintegrátorok, a gépgyártók és a termelő vállalatok részéről felmerülő egyre növekvő igényeket hivatott kielégíteni, valamint az egyszerűen személyre szabható megoldásokkal biztosítani a termelékenységet, a minőséget és a megbízhatóságot. Az RX2 sorozat fő alkalmazási területei például az emelőgépek, le- és felcsévélés, fröccsöntés, présgépek vezérlése mind aszinkron mind állandó mágneses motorok (PM) esetében.

Mivel az EU legnagyobb vállalatai folyamatos elemzésekkel igyekeznek olyan módszereket kidolgozni, amelyekkel csökkenthetik az energiafogyasztást, ezért fontosnak tartják a termelési folyamat egyes elemeinek és lépéseinek vizsgálatát is folyamatos fejlesztési lehetőségeket keresve. Az Omron erre az igényre ad választ az innovatív automatizált megoldásokkal, így segít a vállalatoknak és kormányoknak a kitűzött energiahatékonysági célok elérésében.

Továbbfejlesztett hagyományok és egyszerű csere

Az új RX2 sorozat autotuning funkciója maximalizálja a szinkronmotorok hatásfokát és nyomatékleadását, amivel energiát takaríthat meg. A sorozat elődje, az RX kettős besorolásán túl – amely magába foglalta a normál (ND) és nagy (HD) igénybevételű besorolást is – az új sorozat hármas besorolást kapott. Ez azt jelenti, hogy egyetlen átalakító különféle motoros alkalmazásokhoz használható, amellyel egyszerre maximalizálható a helykihasználás és a teljesítmény.

Az RX2 sorozat a korábbi RX modellekkel azonos felszerelési méretekkel rendelkezik, így egyszerűen cserélhető a már kiépített vezérlőszekrényekben és rögzítési pontokon, ráadásul a már meglévő CX-Drive szoftverrel is használható. A szoftver segítségével az előző modellnél használt paraméterbeállítások és programok egyszerűen konvertálhatóak és átvihetőek az új RX2 típusokra is.

A beépített zajszűrőnek köszönhetően – amely megfelel az EMC irányelvnek (a C3, második környezetvédelmi kategóriára vonatkozó IEC61800-3 és az UL áramátalakító berendezésekre vonatkozó UL61800-5-1 szabványoknak is) – nincs szükség kiegészítő hardverre, és így további kiadásokra. Az új, színes LCD kezelőfelület felhasználóbarát beállításokat és egyszerű működtetést tesz lehetővé. A paramétermásoló funkcióval a felhasználók más RX2 frekvenciaváltókra is gyorsan átmásolhatják a beállításokat. Az RX2 sorozat PLC feladatokat is elvégez, amelynek fejlesztői környezetét a CX-Drive szoftvercsomagba integráltuk.

Optimalizált költségek, biztonság és csatlakoztathatóság

A nagy motorvezérlési sebességet igénylő daruvezérlés, csévélés szabályozás és más magas jelfeldolgozási igényű folyamatok PLC nélkül konfigurálhatók, amivel a költségek csökkenhetnek. Az RX2 sorozat integrált biztonsági (STO) leállítás alapfunkcióval is rendelkezik, így megfelel a legmagasabb gépbiztonsági igényeknek is. Tanúsítvánnyal rendelkező szabványok: IEC 61800-5-2:2016 STO SIL3 ISO 13849-1:2015 4. kat. PLe. A fejlesztés és a gyártási produktivitás növeléséhez kapcsolja össze az RX2-es átalakítókat a NX/NJ gépautomatizálási vezérlővel (hamarosan elérhető EtherCAT opció).

„Az új RX2 család kiváló teljesítményt nyújt. A megnövelt energiahatékonyság kritériumához hasonló piaci igényekhez igazodva célunk, hogy folyamatosan fejlesszük frekvenciaváltóinkat” – mondta Alberto Fuentes, az európai Frekvenciaváltó Üzletág termék- és marketingmenedzsere. „Fontos továbbá, hogy meglévő ügyfeleink is könnyen válthatnak az új RX2 típusokra, amelyek még az előző, RX modelleknél is intuitívabban kezelhetőek és gyorsabban beállíthatóak.”

Kövesse az OMRON Industrial Automation céget a LinkedIn oldalon