Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Az OMRON megszerezte az IEC 62443-4-1 szabvány harmadik fél általi tanúsítását

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Tanúsítvány az IEC 62443-4-1 ipari vezérlőrendszerek biztonságára vonatkozó nemzetközi szabványához

Az OMRON Corporation örömmel jelenti be, hogy 2023 márciusában az ipari automatizálási részlegének Controller Division, Product Business Division HQ és Advanced Solution Business Division HQ1 részlege megszerezte az IEC 62443-4-1 nemzetközi szabvány szerinti harmadik féltől származó tanúsítványt. Ez a szabvány az ipari automatizálási és vezérlőrendszerekben használandó biztonságos vezérlőelemek fejlesztésének folyamatát és szervezeti követelményeit határozza meg.

Az elmúlt években felgyorsultak a helyszíni gyártási adatok felhasználására irányuló erőfeszítések a gyárak termelékenységének és minőségének javítása érdekében. Ahogy a gyártási folyamatok vizualizálása terén is történtek előrelépések, úgy nőtt az olyan kockázatok mérséklésének fontossága is, mint az információszivárgás és a kibertámadások miatti termelési zavarok. Továbbá, a gyártóüzemben használt különböző eszközök egyre növekvő összekapcsolhatóságával a biztonsági intézkedések alapvető fontosságúvá váltak a gyártósorok és létesítmények védelme érdekében.

Mindezek fényében az információs technológia globális fejlődésével párhuzamosan számos ország jogi követelményeket dolgoz ki a biztonsági intézkedésekre vonatkozóan. Ilyen például az EU kiberbiztonságról szóló törvénye és a NIS2 irányelv2 , valamint Kína kiberbiztonsági törvénye. Emellett az iparági egyesületek biztonsági intézkedésekre vonatkozó szabványokat hoznak létre a gyártási ágazatban, például az ISO/SAE 2143433 és a SEMI E187/18844 szabványokat.

Az IEC 62443-4-1 szabvány nemrégiben megszerzett tanúsítványa a biztonságos vezérlőberendezések és szolgáltatások fejlesztéséhez szükséges követelményeket határozza meg a termék teljes életciklusa során, beleértve a tervezést, a fejlesztést, a gyártást, az értékesítést és a karbantartást. Az OMRON célja, hogy az IEC 62443-4-1 szabványban meghatározott fejlesztési folyamatokkal összhangban lévő, rendkívül biztonságos vezérlő termékek és szoftverek tervezésével és biztosításával hozzájáruljon az ügyfelek gyárai és termelőberendezései magasszintű információbiztonsági teljesítményének megvalósításához.

Az OMRON az IEC 62443-4-1 szabványnak megfelelő, rendkívül biztonságos vezérlő termékek és szoftverek kifejlesztésével és biztosításával hozzájárul az ügyfelek gyárai és termelőberendezései magasszintű információbiztonsági teljesítményének megvalósításához. Továbbra is úgy dolgozunk a termék- és szolgáltatásfejlesztésen, hogy ügyfeleink magabiztosan használhassák a termékeket és a szolgáltatásokat.

Az OMRON „Az emberek, az iparágak és a világ jövőjének gazdagítása innovatív automatizálással” című hosszú távú jövőképét szem előtt tartva törekszik a Monozukuri innovációra a fejlett értékteremtés koncepciójának keretében. A Controller Division részlegünk olyan termékeket kínál, mint az NJ/NX sorozatú gépautomatizálási vezérlők és a NY sorozatú ipari PC-platformok, az Advanced Solution Business Division HQ pedig az „i-BELT” helyszíni adatfelhasználási szolgáltatást.

A jövőben is folytatni fogjuk a továbbfejlesztett biztonsági funkciókkal rendelkező termékek és szolgáltatások fejlesztését, amelyek elősegítik a stabil üzemi tevékenységeket és a munkahelyek vizualizációját, hogy hozzájáruljunk a gyártási helyszínek világszerte felmerülő problémáinak megoldásához.

(1) Az Advanced Solution Business Division HQ. egy olyan részleg, amely az i-BELT-hez hasonló szolgáltatásokat hoz létre és népszerűsít a helyszíni adatok felhasználására. Az i-BELT Data Management Platform (i-DMP) szoftvert alkalmazó szolgáltatásokat nyújt, amely egy helyszíni adathasznosítási platform a gyártásból származó helyszíni adatok gyűjtésére, átalakítására, tárolására és megjelenítésére.

(2) A hálózati és információbiztonságról szóló 2. irányelv. Ez egy európai uniós irányelv, amely meghatározza a kiberbiztonsági kockázatkezelési intézkedéseket és a jelentéstételi követelményeket az EU-ban az összes érintett ágazatra vonatkozóan, beleértve az energia, a közlekedés, az egészségügy és a digitális infrastruktúra területét is.

(3) Egy nemzetközi szabvány, amely meghatározza a kiberbiztonsági követelményeket az autóiparban a gépjárművek teljes életciklusára vonatkozóan, a tervezéstől, a tervezésen és a gyártáson át a karbantartásig és a leselejtezésig.

(4) Ipari szabványok, amelyek a félvezetőiparban a félvezető berendezésekre és rendszerekre vonatkozó kiberbiztonsági követelményeket határozzák meg. A SEMI E187 meghatározza a gyártóberendezések kiberbiztonsági előírásait, az E188 pedig a rosszindulatú programoktól mentes berendezések beépítésére vonatkozó előírásokat.

Kövesse az OMRON Industrial Automation céget a LinkedIn oldalon