Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Az OMRON bemutatja az új i4 SCARA termékcsaládot

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Az OMRON bemutatja az új i4 SCARA termékcsaládot

A sebesség és pontosság terén egyedülálló SCARA termékcsaládot arra tervezték, hogy könnyedén beépülhessen a gyártósorba, karbantartás-előrejelzési funkcióval.

München, Németország, 2018. június 19. – Az automatizálás terén világszerte kulcsszerepet betöltő OMRON Corporation vállalat (Székhely: Kyoto, Japán. Elnök-vezérigazgató: Yoshihito Yamada) a legfontosabb, intelligens megoldásokat és robotikai termékeket bemutató Automatica kiállításon ma bejelentette SCARA robotjainak egy új, letisztult és fokozott teljesítményű termékcsaládjának megjelenését. Az „i4” névre hallgató, új generációs SCARA robot telepítése helytakarékos, ráadásul egyszerűbb a meglévő gyártósorokba konfigurálni. Az i4 gyors, kiváló ismétlési pontosságú, kezelése egyszerű és rugalmas, így számos beállítás és alkalmazás elvégezhető rajta.

A gyártóknak világszerte szembe kell nézniük azzal a kihívással, miszerint kis darabszámú, de sokféle, rövidebb élettartamú termékeket kell előállítaniuk, miközben munkaerőhiánnyal is küzdenek. Vagyis a gyártó cégeknek rugalmasnak kell maradniuk még a gyors változások és gyártósori átalakítások során is. Ráadásul hirtelen leállásokkal is meg kell birkózniuk, és minden eddiginél jobban meg kell felelniük a pontos és gyors összeszerelési folyamatok jelentette elvárásoknak.

Az elvárások kielégítése érdekében az i4 termékcsalád jobb EhterCAT-kommunikációt biztosít, lehetővé téve a más automatizálási eszközökkel való szinkronizálást. Ez megkönnyíti a nagy pontosságot és teljesítményt igénylő komplex összeszerelést, behelyezési és rögzítési folyamatokat, valamint a képérzékelés általi minőségbiztosítást.

Ezen felül a világon elsőként beépített jeles megelőző karbantartási rendszert alkalmazó i4 megjeleníti a munkaadatokat és felügyeli az állapotukat, így a felhasználók csökkenteni tudják a nem tervezett leállási időt. Az i4 funkciói lehetővé teszik az új SCARA termékcsalád számára, hogy megfeleljenek a tömeges testreszabás igényeinek, így a gyártók sokféle, kis darabszámú termékek széles skáláját kínálhatják az emberek számára, ami remekül egybevág az OMRON küldetésével, azaz a fentihez hasonló társadalmi igényeken alapuló újítások bevezetésével.

Fő jellemzők

1. Gyors és egyszerű telepítés

A kompakt vezérlő (iCS) teljes mértékben egy olyan letisztult alapra épül, mely minimálisra csökkenti a telepítési helyigényeket, csökkenti a vezetékek mennyiségét és kiküszöböli a felsővezeték szükségességét, így az i4 gond nélkül telepíthető. Az i4 rendelkezik a világ első olyan EtherCAT moduljával, amelyet közvetlenül a robotvezérlőhöz és -karhoz csatlakoztattak, így a felhasználók rugalmasabban konfigurálhatják a berendezést.

Az i4 sorozat tagjain interaktív szoftverek futnak, így a robotok egyszerűbben programozhatók és használhatók.

2. Nincsenek előre nem látható leállások

Az i4 a világ első olyan SCARA robotja, amely beépített kijelzővel rendelkezik, így téve egyszerűbbé a hibaelhárítást és a karbantartás-előrejelzést. Az i4 a nem tervezett leállási idő csökkentése érdekében egy fénygyűrű és egy, a robot aljába épített kijelző segítségével kommunikál a felhasználókkal, és jelzi az adott időben szükséges feladatokat. A fénygyűrűk a világ első robotállapot-jelzőlámpákként funkcionálnak, vagyis tájékoztatják a felhasználót a robot aktuális üzemmódjáról, például „garanciafrissítés szükséges”. Az új i4-gyel nincs szükség manuális ellenőrzésekre és karbantartási tervekre, ami segít megelőzni az üzleti lehetőségek elvesztését.

3. Nagy gyorsaság, nagy pontosság 

Az OMRON új i4 termékcsaládja EtherCAT csatlakozással rendelkezik, így az i4 robotok egyszerűen kommunikálhatnak más gyártósori berendezésekkel. Az i4 egyéb OMRON eszközökkel (vezérlőkkel, vizuális érzékelőkkel, szerovmotorokkal) való szinkronizálása lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy optimális, gyors és pontos gyártósort alakítsanak ki. Ezáltal képesek lesznek az eddig kivitelezhetetlen, komplex összeszerelési feladatok elvégzésére is.

4. Megfelelő rugalmasságot nyújt

Az i4 SCARA termékcsalád számos vásárlói igényt kielégít majd, mindezt a gép költségeinek és teljesítményének optimalizálásával, valamint lehetővé teszi a rugalmasabb gyártósori bővítéseket. 2019 tavaszán az OMRON bemutatja az első három modellt: az i4-650-et, az i4-750-et és az i4-850-et, 650, 750 és 850 mm-es kinyúlású karokkal. A terhelhetőség eléri az akár 15 kg-ot, ami az eddigi háromszorosa. A vásárlók mind a három robot esetén két különböző Z-tengely menti mozgástartomány közül választhatnak majd (210 és 410 mm).

A különleges modellek között megtalálhatók lesznek az IP65-, az ISO 4 besorolású (10. osztályú) tisztahelyiség-, az ESD-, valamint a H1-es kenőanyag-szabványoknak megfelelő típusok, melyek eleget tesznek a különböző iparágak és alkalmazások által támasztott igényeknek. Az i4 ezen kívül egy hasonlóan kifinomult, elfordított kialakítással is elérhető lesz.

Az i4 sorozat piacra dobása az OMRON „innovative-Automation!” nevű, nagyobb stratégiai koncepciójának a része, amely a gyártókörnyezet megújítására törekszik. Az új SCARA termékcsalád bemutatásával az OMRON továbbra is élen jár a gyártóipar munkamegtakarításában és termelékenységében.

Kövesse az OMRON Industrial Automation céget a LinkedIn oldalon