Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: A folyton változó gyártási környezetnek megfelelő teljes rugalmasság

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

A folyton változó gyártási környezetnek megfelelő teljes rugalmasság

Az OMRON bejelentette a fejlett vizuális vizsgálatok érdekében fény- és képfeldolgozási funkciókkal rendelkező, új FHV7 sorozatú intelligens kamerájának globális bemutatását. A világon elsőként többszínű fényérzékelésre*1 képes és kategóriaelső*2 12 megapixeles felbontású kamerának köszönhetően csupán egyetlen FHV7 sorozatú intelligens kamerára van szükség a legmagasabb ipari szabványokat kielégítő pontosság eléréséhez a sokféle különböző alkatrészt feldolgozó gyártósorokon végzett vizuális vizsgálatoknál.

fhv7 module side prod

FHV7 sorozatú intelligens kamera

Ahogyan a fogyasztói minőségi követelmények egyre szigorúbbá válnak, úgy válik egyre fontosabbá a vállalati társadalmi felelősségvállalás. Az ilyen követelmények kielégítése érdekében a gyártók szigorúbb minőség-ellenőrzéseket vezetnek be, a termékminőség fenntartása és javítása, valamint a hibák okainak azonnali felismerése érdekében. Továbbá a tömeges testreszabás trendjének követése és a változó ügyféligények kielégítése érdekében gyakrabban van szükség eltérő termékek gyártásra ugyanazon gyártósoron, ami miatt különböző színű és méretű termékek minőségellenőrzését kell elvégezni. A rugalmas gyártási folyamatokkal kapcsolatos fejlett minőségellenőrzések elvégzése szempontjából kulcsfontosságú aleállási és a termékváltási idő minimalizálása.

Ennek érdekében az OMRON belép a nagy teljesítményű, intelligens kamerák piacára, melyek lehetővé teszik a fejlett vizuális ellenőrzéseket, a különböző gyártási folyamatokhoz alkalmazkodva. A többszínű fényérzékeléssel és automatikusan fókuszáló lencsével rendelkező FHV7 sorozatú kamera rugalmasan kezeli a vizsgálandó objektumok színében és méretében tapasztalható változásokat. Így nincs szükség kiterjedt ismeretekre a kamera felszerelésekor, továbbá nincs szükség speciális beállításokra a különböző termékekhez és vizsgálati kritériumokhoz való igazításhoz, még a számos különböző típusú, eltérő mennyiségű terméket kezelő rugalmas gyártósorok esetén sem. Mindezeken túl a képfeldolgozás kategóriaelsőnek számító sebességgel*2 történik, a 12 megapixeles kamera pedig szintén kategóriaelső felbontást kínál, aminek köszönhetően még nagyobb pontosság érhető el, és a gyártás lassítása nélkül javítható a termékminőség. Ezen funkciók mellett a kamera egy nagy sebességű képtömörítési algoritmussal is rendelkezik, mely a hagyományos sebesség duplájával*3 tömöríti a vizsgálat során keletkező képeket, így egy mérés során minden képadat elmenthető, és teljes nyomon követhetőség biztosítható a kiemelkedő minőségellenőrzést megkövetelő gyártási folyamatoknál.

Az FHV7 sorozatú intelligens kamerával az OMRON tovább gyorsítja az innovatív automatizáció folyamatát, elősegítve a produktivitás és a minőségellenőrzés nagy mértékű fejlődését a gyártási iparágban.

Jellemzők

1. Egy kamera számos különböző termék ellenőrzésére

  • A többszínű fényérzékelés gyors megoldást kínál a különböző színek mérésére. A termékdizájn megváltozása vagy egy új modell bevezetése esetén csupán néhány paramétert kell átállítania, a fényérzékelő berendezések cseréje vagy finomhangolása helyett.
  • Az akár 12 megapixeles felbontásra is képes képérzékelő nagyobb területek nagy pontosságú vizsgálatát teszi lehetővé. Így nincs szükség több kamera vagy egy kameramozgató mechanizmus felszerelésére a különböző modellek különböző vizsgálati pontjainak ellenőrzésére ugyanazon a gyártósoron. Ez csökkenti a tervezési munka mértékét és az alkatrészekkel kapcsolatos költségeket.
  • Az autofókuszos lencse 59 és 2000 mm*4 fókusztávolság-tartománnyal rendelkezik. A fókusztartomány a paraméterek átállításával könnyedén módosítható, eltérő méretű termékek gyártása esetén is. Így nincs szükség kameramozgató mechanizmusra, ami csökkenti a tervezési munka mértékét és az alkatrészköltségeket.

2. Moduláris felépítésének köszönhetően számos alkalmazási területen használható

  • A moduláris felépítésnek köszönhetően szabadon kombinálhatók a lencsék és fényérzékelők a kamerával.
  • A modulok cserélgetése nem befolyásolja a kamera helyigényét, ami csökkenti a tervezési és karbantartási munkák mértékét.

3. Jobb gyártási minőség a ciklusidő feláldozása nélkül

  • A moduláris felépítésnek köszönhetően szabadon kombinálhatók a lencsék és fényérzékelők a kamerával.
  • A modulok cserélgetése nem befolyásolja a kamera helyigényét, ami csökkenti a tervezési és karbantartási munkák mértékét.
  • A kétmagos processzor az intelligens kamerák között a leggyorsabb képfeldolgozási időt biztosítja – a korábbinál négyszer gyorsabb. A gyártási ciklusidő fenntartható, a felbontás növelése vagy további vizsgálati elemek hozzáadása esetén is.
  • A nagy sebességű naplózás lehetővé teszi, hogy a kamera az adatok mentése közben is végezhessen méréseket, a nagy sebességű képadat-tömörítés pedig tejes nyomon követhetőséget biztosít.

Kövesse az OMRON Industrial Automation céget a LinkedIn oldalon