Négy remek tipp az élelmiszer- és italgyártás területén alkalmazott automatizálási projektekhez
Közzétéve: 2021. január 29. hely: Operational Excellence

1. Tűzzön ki célokat és értékelje a folyamatokat
A rugalmasság, a minőség, a munkával kapcsolatos kérdések és a fenntarthatóság csupán néhány példa azon kulcsfontosságú faktor közül, amelyeket az ügyfelekkel folytatott beszélgetések során felmerülnek.2. Vonja be az alkalmazottakat
A gyártási környezeten belüli fizikai árumozgatást tekintve a munkaerő fizikai sérülésekkel szembeni védelme kulcsfontosságú tényező. A munkaterületeken tevékenykedő dolgozók tisztában vannak az árumozgások részleteivel, így érdemes bevonni őket a folyamat javításával kapcsolatos megbeszélésekbe. Az automatizálás célja végső soron nem más, mint a munkaerő támogatása.3. Válasszon megfelelő partnert
Fontos ügyelni arra, hogy egy technológiai partner kellően sokrétű automatizálási portfólióval rendelkezzen – jó, ha ez egyéni kihívásokhoz igazítható megoldások átfogó kínálatát is magában foglalja. Szintén érdemes rendszerintegrátorok egy olyan hálózatát használni, amely a szakértelem mellett minden szinten kifejezetten az adott iparághoz szabott szolgáltatásokat biztosít.4. Tekintsen a nyersanyagokra, a csomagolásra és egyéb tényezőkre egy komplex elemként
Egy üzem, gyártósor vagy gép csak annyira jó, mint amennyire az őt kiszolgáló szolgáltatások – gondolunk itt a nyersanyagokra, a csomagolásra és a fogyóeszközökre.