Működés a REACH rendelet szerint

Szervezeti kultúránknak része, hogy megfeleljünk minden érvényben lévő törvényi szabályozásnak, ezért minden szükséges lépést megteszünk annak érdekében, hogy eleget tegyünk ezen új EU rendelet által életre hívott kötelezettségeinknek.

A REACH rendelet

A REACH egy olyan új, vegyi anyagokra vonatkozó EU rendelet (1907/2006/EC), mely számos létező és fokozatosan kialakuló irányelvet és rendeletet hivatott kiváltani. A REACH 2007.június 1-jén lépett életbe.

Bizonyos vegyi anyagok használatát a hatóságok már korábban is figyelemmel kísérték, illetve veszélyes anyagok esetén korlátozták is. A REACH rendelet a felelősség jelentős részét a gyártókra és az importőrökre helyezi át, bármely önmagában, készítményben vagy árucikkben előforduló vegyi anyagról essék is szó.

Célok

A REACH a teljes értékesítési láncra nézve határoz meg kötelezettségeket, hogy biztosítsa a lehető legjobb információáramlást az egyik szereplőtől a másikig. Ezáltal lehetővé válik a vegyi anyagok és az azokból előállított árucikkek biztonságos használata és a felelősségmegoszlási kérdések elkerülése.

Tisztában vagyunk a REACH rendeletből fakadó felelősségünkkel. Kérem olvassa el az alábbi tájékoztatót arról, hogy miként jelenik meg ez az eredeti Omron márkanévvel ellátott termékekben.

Omron Product REACH SVHC Information

The candidate list of Substances of Very High Concern (SVHC) has been published on the European Chemicals Agency (ECHA) website since 28th October 2008 and is regularly updated.

We are checking continuously whether substances included on the candidate list are contained in our articles or packaging materials in a concentration above 0.1 % (by weight).

Please find up to date SVHC information regarding Omron products below. Products not found on this list are either free from SVHCs or are currently under survey.