Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Másodpercek alatt testreszabható, mobilrobotokat alkalmazó nagy sebességű gyártósorok

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

A TePe szájápolási gyártó új gyártósort telepített a svédországi Malmöben található üzemében, a manuális kezelés és minőségellenőrzés helyettesítésére. Az Omron 5 ipari robotból, 2 mobilrobotból és 10 képfeldolgozó rendszerből álló, nagy sebességű termékvonala lehetővé tette, hogy a TePe kilencszeresére növelje a folyamatok sebességét és másodpercek alatt testre szabja a csomagolást az ügyfelek számára világszerte.

A feladat

A TePe minőségi, funkcionális szájápolási termékeket fejleszt és gyárt. A vállalat fogköztisztító keféit, fogkeféit, speciális keféit és fogpálcáit világszerte naponta használják a fogyasztók és a fogápolási szakemberek egyaránt. Az egyik gyártósort azonban részben manuálisan működtették, ezért az ügyféligények kielégítése érdekében a TePe nagy sebességű gyártósor keresésébe kezdett.

A malmöi székhelyű vállalat már korábban is dolgozott az Omron berendezéseivel és támogatásával. A TePe egyik régebbi gyártósora helyett keresett új megoldást, amely nagyobb sebességet és teljesítményt nyújthat, valamint kihasználja az Omron intelligens automatizálási megoldásainak egyéb előnyeit is.

„Volt elképzelésünk a gyártósorról, de időnk nem volt, hogy magunk építsük meg. A TePe képfeldolgozási szakértői már ekkor is használták az Omron képfeldolgozó berendezéseit a gyár más gépein, a minőségellenőrzési képfeldolgozó rendszereken, ezért könnyű volt ismét az Omron képfeldolgozó rendszereit választanunk – jól ismerjük sebességüket és fejlett eszközeiket” – mondja Ronnie Sik, a TePe műszaki igazgatója.

A megoldás – logisztikai és biztonsági javulást nyújtó mobilrobotok

Az Omron rendszerintegrátori partnerprogramjának hivatalos tagjára, a PMA AB-re esett a választás mint a projekt teljes kezelésének felelőse. A PMA a TePe-vel szoros együttműködésben választott olyan rendszert, amely megfelel a vállalat elvárásainak. Egyetlen gyártócellában tartalmaz 5 robotot (1 Omron SCARA és 4 Codian robotot), valamint 10 képfeldolgozó ellenőrzőrendszert, számos kapcsolódó alkatrésszel együtt – mindezt Sysmac gépvezérlő felügyelete alatt.

Később a TePe két további Omron LD mobilrobottal bővítette a gyártósort a logisztikai költségek csökkentése és a gyárbiztonság növelése érdekében. A mobilrobotok a különböző gépek között, valamint a raktár és a gyártósor között szállítják a termékeket, megkímélve az alkalmazottakat a repetitív feladatoktól és javítva a logisztikát, a biztonságot és a hatékonyságot. A következő 6 hónapban a TePe gyártófolyamatait további 8 mobilrobot segíti majd.

„A mobilrobotok komoly előrelépést hoznak a biztonság terén. A targoncák balesetveszélyt jelenthetnek, szeretnénk megszüntetni a velük járó kockázatot. Emellett így eltávolíthatjuk a gyakran útban lévő szállítószalagokat is. A mobilrobotok rugalmasabbá teszik a gyártási folyamatokat, nem kell drága szállítószalagokat mozgatnunk, ha a gyárban megváltoztatjuk az elrendezést” – mondja Ronnie Sik.

Az összetevők együttesen teljes körű, integrált és intelligens megoldást biztosítanak – jól példázzák az Omron „innovatív automatizálás” koncepcióját, melynek célja, hogy az ügyfelek számára intelligens, integrált és interaktív megoldásokat nyújtson, amelyek elősegítik és felgyorsítják a digitális gyárak kialakítását.

Az előnyök – kulcsfontosságú rugalmasság


Az új gyártósor megfelel a percenkénti 300 fogkefecsomag feldolgozását jelentő elsődleges elvárásnak – ez kilencszerese az előző gyártósor teljesítményének. A csomagokba legfeljebb 8 fogkefe kerül, egyetlen fajta termék vagy több terméktípus keveréke. A termékek tehát 8 különböző adagolóból érkeznek, és a robot egy „receptet” követve választja ki a csomagba kerülő termékek típusait és számát. A receptek pedig bármikor egyszerűen módosíthatók.

„Az automatizált megoldással a manuális kezelést és a minőségellenőrzést váltottuk fel, így a rugalmasság kulcsfontosságú tényező volt. Az új géppel a TePe személyre szabott csomagolást nyújthat ügyfeleinek világszerte. A receptek másodpercek alatt cserélhetők, és ha az ügyfél különleges termékkeveréket szeretne, a TePe ezt is sokkal gyorsabban tudja biztosítani” – mondja Ronnie Sik.

További részletekért lépjen velünk kapcsolatba

Download full case study