Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: A Senova az intelligens robottechnológia segítségével a koronavírus-antitestet kimutató gyorstesztek rugalmas gyártását valósította meg

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

A német Senova orvostechnológiai vállalat az OMRON és a Kraus Maschinenbau GmbH vállalatokkal együttműködve úttörő munkát végzett a jövő gyárának kialakításában.

A kiskereskedelmi, a termelői és az állami szektor szervezetei szerte a világon a technológiát segítségül hívva igyekeznek megoldásokat nyújtani a koronavírus okozta válság ellen. A folyamatok felgyorsítására és a higiéniai követelmények betartásának javítására innovatív robottechnológiát, érzékelőket és mesterséges intelligenciát (MI) alkalmazó technológiákat használnak. Azonban ahhoz, hogy a vírus elleni harcban sikereket lehessen elérni, a vállalatoknak szövetkezniük kell a fent említett területeken szakértőnek számító szervezetekkel.

senova kraus covid19 test fcard sol

Jó példa erre a németországi Senova orvostechnológiai cégnek, az OMRON robottechnológiai szakembereinek és a Kraus Maschinenbau GmbH gépész szakembereinek a közelmúltban megvalósult együttműködése. A Senova a biomarkerek, vírusok és mikroorganizmusok kimutatására szolgáló gyorstesztelő rendszerek vezető fejlesztője és gyártója, beleértve a laterális áramlású immunvizsgálati (LFA) technológiát is. A Kraus vállalat pedig a papír és síkra hengerelt csomagolástechnológiai termékek adagolására, számlálására, elválasztására, betöltésére és pozicionálására szolgáló megoldásokra specializálódott.

Az elmúlt fél évben a három vállalat intelligens robottechnológiát alkalmazó gyártó gépek fejlesztésén dolgozott. Ezen berendezések automatizálták és korszerűsítették a koronavírus-antitestet kimutató tesztek rendkívül időigényes előállítását. Mindez létfontosságú volt, mivel a gyorsan növekvő igények következtében a Senovának fel kellett gyorsítania a tesztkészletek gyártását, valamint jobban összehangolt gyártást és csomagolást kellett kifejlesztenie.

Antitestet kimutató tesztek gyorsabb gyártása

A Senova legújabb terméke egy a COVID-19 antitestet kimutató gyorsteszt. A teszt 10 percen belül kimutatja, ha valakit megfertőzött a vírus. Az eszközt egy nemzetközi kutatócsoport fejlesztette ki. Vérminta segítségével képes kimutatni, hogy valaki fertőzött-e vagy már immunis a betegséggel szemben.

A Senova rekord idő alatt dobta piacra az első koronavírus-antitestet kimutató gyorstesztet. A teszt segít kideríteni az embereknek, beleértve az egészségügyi szakembereket is, hogy van-e immunitásuk a vírussal szemben. Az új tesztek iránti globális igény miatt a Senovának növelnie kellett a gyártást, hogy képes legyen lépést tartani a több ezer megrendeléssel. Rugalmasabb, megbízhatóbb és gyorsabb módszerre volt szüksége a tesztkészletek gyártásához és csomagolásához. Az automatizálás sok folyamatot egyszerűbbé tesz (például a tesztcsíkok és csomagolások levágása). A változtatásokat a növekvő igények kielégítése és a vírus terjedésének csökkentése érdekében gyorsan véghez kellett vinni.

A Senova és a Kraus kifejlesztett egy megoldást az antitestet kimutató gyorsteszthez használt kazetták betöltésére és csomagolására. A tesztcsíkok pontos levágását és a tesztkazettába történő behelyezését immár a Kraus gépei végzik. A folyamatok tökéletesítéséért az OMRON robottechnológiája és automatizálási megoldásai felelnek.

Robotok, amelyek különbséget jelentenek

senova kraus covid19 ecobra fcard sol

Az új gépek segítségével jelenleg 30–45 koronavírus-gyorstesztet vágnak és csomagolnak percenként. Az egyre növekvő igények kielégítésére további gépek beszerzését tervezik. Az orvostechnológiában alkalmazott pontos feldolgozás, összeszerelés és anyagkezelés céljából az OMRON eCobra600 robotjait választották. A négytengelyes robot maximális hatótávolsága 800 mm. Az eCobra technológia magas fokú ismétlési pontosságot és akár 5,5 kg teherbírást tud biztosítani.

senova kraus covid19 quattro fcard sol

Az OMRON egyéb eszközei között megtalálhatóak a Quattro 650 H robotok, amelyek Etherneten keresztül vezérelhetőek. A négytengelyes kar egyenletesen osztja el a terhelést a roboton, lehetővé téve a gyors és nagy pontosságú szállítást és összeszerelést. A robotokat nagy teherbírásra tervezték. A berendezésekkel több alkatrész egyszerre felvehető, felgyorsítva ezzel a koronavírusteszt előállítását. A vágó- és csomagológépek vezérlését szintén az OMRON végzi, a vezérlő pedig be van építve a Kraus gyártósorokba.

Az emberekkel és gépekkel történő együttműködésre tervezett OMRON TM5-700 kollaboratív robotok (cobot) szintén a rendszer részét képezik. A cobot beépített képfeldolgozó rendszerrel rendelkezik, amely gyors termékváltást tesz lehetővé. A termelékenység növelése mellett a cobot számára különböző feladatok is megtaníthatók: például megkíméli az alkalmazottakat az ismétlődő feladatoktól, mint például a tesztvágás vagy a csomagolás. A beépített kamera és megvilágítás lehetővé teszi a tárgyak pontos észlelését, fokozva ezzel az olyan folyamatok megbízhatóságát, egységességét és pontosságát, mint például a tárgyfelszedés- és elhelyezés.

senova kraus covid19 cobot fcard sol

A tesztcsíkok vágásához és csomagolásához a félkész termékeket a rendszer a gyártósorra adagolja, különválasztja, pozicionálja, majd egy lineáris szervoegységre helyezi. Ezután a tesztcsíkok már pontos méretre vághatóak. A robot behelyezi a lapkát a műanyag tesztkazettába, majd összeállítja az elülső és hátsó részt. Ezt követően az antitestet kimutató gyorstesztek csomagolására szolgáló gép átveszi a tesztkazettákat. Az előszerelt csomagolótasakokat súrlódásos elven működő adagoló választja külön, majd a csomagológépbe adagolja, ahol a termékcímke is felkerül a tesztekre. Egy másik robot behelyezi a tesztkazettát a tasakba, amelyet légmentesen lezárnak, majd a termék átkerül a szállítószalagra.

Siker az együttműködés révén

Christoph Waldenmeier, az OMRON értékesítési tanácsadója a következőket fűzte hozzá: „A COVID-19 tesztek legújabb generációját immár új gyártócsarnokban állítják elő. A gyártósorok teljes mértékben az OMRON automatizálási megoldásaival lettek felszerelve. Örömünkre szolgál, hogy technológiánk segítségével kis mértékben mi is támogathatjuk a koronavírus elleni küzdelem globális erőfeszítéseit.”

„Ennek a kihívást jelentő projektnek a gyors és egyszerű végrehajtása csakis az ügyfél, a gépgyártó, valamint a rendszereszközök és vezérlők beszállítója közötti kiváló interakció és együttműködés révén volt lehetséges.” – teszi hozzá Joachim Kraus, a Kraus Maschinenbau ügyvezető igazgatója.

További részletekért lépjen velünk kapcsolatba

Download full case study