Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Agilis raklapozó cobot a Reeco Automation-től

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

A Reeco Automation, az OMRON kollaboratív robotok fejlesztésével foglalkozó egyesült királyságbeli partnervállalata kifejlesztett egy új raklapozó kobotot, amely akár 50%-kal is olcsóbb lehet és 60%-kal kisebb a helyigénye, mint a hagyományos raklapozó robotnak. Ezek a rendkívüli mutatók radikálisan befolyásolják a projekt megtérülését, és a különböző méretű vállalatok számára gazdaságilag is vonzóvá tette a gyártósorvégi robot-automatizálást.

  • 0:00 -   Bemutatjuk az RB1200 Cobot Palletiser robotunkat

Noha a gyorsan mozgó fogyasztási cikkek gyártósorainak alapját képezik már sok éve, a raklapozó robotok jelentős alapterületet foglalnak el, bonyolult a működtetésük, a programozásuk, és szinte lehetetlen őket áttelepíteni, így sok kis- és középvállalkozás számára nem éri meg a használatuk. 

Ezzel szemben a Reeco és az OMRON RB1200 raklapozó kobotja egy kompakt plug-and-play rendszer, amely könnyen áthelyezhető egyik gyártósorról a másikra. A felhasználó így maximalizálhatja a megtérülést, hiszen a gyors igényváltozások a gyár egész területén rugalmasan kezelhetők.

rb1200 cobot palletiser 1 images sol

60%-kal kisebb és akár 50%-kal olcsóbb

Az RB1200 helyigénye védőrácsok nélkül mindössze 2,2×3,2 m, ami 60% helyigény-csökkenés a tipikus 4×4 m-es, koordináta-rendszeres raklapozóhoz képest. A kobot használata biztonságos, optikai lézerszkennerekkel figyeli a közvetlen környéket, és leáll, ha potenciális emberi érintkezést észlel.

Mivel szabványosított platformon alapul és nincs szükség nagy teherbírású segédvázra nehéz robotkar megtartásához, az RB1200 korszerűbb automatizálási infrastruktúrával rendelkezik, sokkal alacsonyabb költségvonzattal. A vételára akár 50%-kal is alacsonyabb lehet a vele összevethető hagyományos raklapozó roboténál, életképes befektetéssé téve így számos olyan vállalkozás számára, amely korábban a költségei miatt kizárta a robottechnológiát. 

  • 0:00 -   Cobotok beállítása raklapozásra, mindössze 5 perc alatt

Maximális agilitás

A meggyőző megtérüléshez a kobot rugalmassága is hozzájárul; a külső rendszerelemek hiányának köszönhetően az RB1200 egyszerűen mozgatható a gyártósorok között. 

Az RB1200 könnyű és szállítható; kézi raklaphordóval pár perc alatt egyszerűen áttelepíthető egy másik gyártósorra. Ezzel szemben a hagyományos raklapozó robot áthelyezése a gyár egy másik részébe hatalmas feladat, amely jelentős logisztikai erőfeszítéseket és időt igényel. 

Az RB1200 nem csak könnyen áthelyezhető, a termék, a csomagolás és az elrendezés konfigurációs módosításai is percek alatt elvégezhetők rajta a Reeco EasyStack vizuális szoftverével. A lerakási mintázat áttervezéséhez nincs szükség programozási ismeretekre vagy robottal kapcsolatos tapasztalatra – a kezelőnek csak meg kell adnia néhány paramétert, például a doboz és a raklap méretét, meg kell határoznia az első és a második réteg elrendezését, majd ezt annyi rétegnél megismételnie, amennyi szükséges.

Automatizálás mindenki számára

Mivel a megrendeléstől a telepítésig mindössze 2–3 hét telik el, az RB1200 hónapokkal csökkenti a hagyományos robotra jellemző várakozási időt. A minimális programozási igények mellett a gyors teljesítés érdekében a plug-and-play kobot szabványos, egyedi, univerzális végeffektorral van felszerelve, amely képes kezelni a dobozolt termékek legalább 90%-át. A Reeco Automation speciális alkalmazási követelményekhez egyedi tervezésű szerszámokat is biztosít.

10 kg maximális teherbírása és 12 felszedés/perc ciklusideje révén az RB1200 raklapozó kobot ideális választás kis és közepes gyártók számára.

„A raklapozó kobot egy könnyen elérhető, piackész, nagyszerű ár-érték arányt képviselő megoldás, melynél a tervezési és szerelési munka tekintetében sincsenek rejtett költségek. Lízinglehetőségek és kötött szolgáltatási szerződés is rendelkezésre állnak, ami valósággá teszi a következő generációs, gyártósorvégi automatizálást a gyorsan mozgó fogyasztási cikkek különböző gyártói számára” – tette hozzá a Reeco igazgatója, Llewelyn Rees.