Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: A karton raklapok csökkentik a szállítási igényeket, és így segítik a fenntarthatóságot

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

A Delta Engineering sokoldalú, új robotot hozott létre karton raklapok házon belüli összeszereléséhez a gyártók számára. A Delta Engineering gépeket és megoldásokat tervez az ügyfelek hatékonyságának javítása érdekében az eljárás, a munka, a csomagolóanyagok és/vagy a szállítási költségek terén, ami a DPR200 raklapszerelő robotra is érvényes. A robot mozgását az OMRON Sysmac automatizálási platformja vezérli, amely biztosítja az ilyen összetett művelethez szükséges rugalmasságot, megbízhatóságot és pontosságot.

A feladat: az új robot kifejlesztése

Sok fröccsöntő gyár fa raklapokat használ hagyományosan a termékei szállításához. Az üres raklapokat a gyárba hozzák, feltöltik, majd átviszik a töltőüzembe. Az üres palackok gyárak közötti szállítása többnyire levegő szállítását jelenti, növelve a szállítás igényét. A Delta Engineering rájött, hogy karton raklapokat házon belül előállítva jelentősen csökkenthető a közúti szállítás szükséges mértéke, ami környezetbarátabb működést biztosít.

A megoldás

A vállalat ezért kifejlesztette a DPR200 raklapszerelő robotot, mely segítségével a gyártóüzemek saját maguk elkészíthetik raklapjaikat bármilyen, maximum 1422 mm² (56 inches²) méretben. A robot évente akár 100 000 raklap házon belüli előállítására is képes. Ez segít csökkenteni a raklapköltségeket, a szállítási igényeket és a raklapok tömegét a fa alternatívákhoz képest, amelyek kezelése nehéz és munkaigényes.

A karton raklapok további előnye, hogy a meglévő papír- vagy karton-újrahasznosítási rendszerben újrahasznosíthatók. Ráadásul helytakarékos megoldás, mert a gyáraknak többé nem lesz szükségük raklaptárolóhelyre, ugyanis maguk is bármikor meg tudják oldani a raklapok előállítását.

A cégnek azonban szüksége volt egy beszállítóra, amely rugalmas platformot tud biztosítani a robot mozgásának vezérléséhez. Ebbe beletartozik a különféle méretű raklapok készítésének szükségessége és a raklap-alkatrészek ragasztásának rugalmas módja. A ragasztót a megfelelő helyekre kell felvinni, hogy akár kilenc, szintén a robot által hajtogatott kartontömböt a raklaptábla aljára lehessen rögzíteni.

Koen Hendrickx, a Delta Engineering csapatvezető automatizálási mérnökének összefoglalója: „Az OMRON mellett a velük való hosszú távú kapcsolatunk, hírnevük az ipari automatizálás és az innováció terén, automatizálási koncepciójuk könnyű megvalósítása és az általuk nyújtott minőségi technikai támogatás miatt döntöttünk. Lenyűgözött bennünket emellett a Sysmac platform nagyon gyors EtherCAT gépi hálózata, a biztonság megvalósítása, a mozgás koncepciója, valamint a vállalat azon képessége, hogy rövid időn belül biztosítja a megoldást.”

„Az új DPR200 raklapszerelő robot jóvoltából a gyártóüzemek házon belül előállíthatnak karton raklapokat, így elkerülhetők a szállítás és a fa raklapok használatával járó problémák, és nagy lépést teszünk a fenntarthatósági célok elérése felé is. Az OMRON Sysmac vezérlője kulcsfontosságú szerepet kapott, hogy rugalmas kialakítást, nagy megbízhatóságot és korszerű műszaki alkatrészeket kínálhassunk.”

További részletekért lépjen velünk kapcsolatba

Download case study