Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Bluengineering

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

A Bluengineering által az olasz Gruppo Romani számára kifejlesztett megoldásban kollaboratív robot végzi a különböző termékformátumok intelligens címkézését – akár 70%-kal csökkentve a formátumváltások miatti állásidőt.

  • 0:00 -   Nyomonkövethetőség 4.0 a kobotokkal történő áramvonalasított csomagcímkézés révén

A gyártósoron lévő csomagok pontos címkézése összetett és munkaigényes feladat lehet. Ez különösen igaz, ha a csomagok törékeny anyagokat tartalmaznak. A címkézés olyan folyamat, amely alkalmas az automatizálásra – különösen az emberekkel együtt dolgozó kollaboratív robotok (kobotok) alkalmazásával. Az egyik szervezet, amely erre a folyamatra egy kobot segítségével megoldást dolgozott ki, az olaszországi Gruppo Romani SpA-hoz tartozó Bluengineering.

A megoldás keresése

A Bluengineering a folyamatszabályozásra specializálódott a kerámiaiparban. A Gruppo Romaninál a csomagok címkézési folyamatának automatizálására az OMRON TM5 kobotot választották, amely sokoldalú és alkalmazkodó, és integrált képfeldolgozó rendszerrel rendelkezik.

A vállalatnak képesnek kellett lennie arra, hogy a kimenő csomagok négy oldalának egyikére címkéket helyezzen fel, és gyorsan kezelje a formátumváltozásokat, anélkül, hogy bonyolult szerszámozási műveletekre lenne szükség. Az OMRON kobot ideális volt erre a célra, mivel 700 mm-es hatótávolsággal rendelkezik, és néhány perc alatt megtanítható a különböző méretű és formájú csomagok kezelésére. A kezelő manuálisan határozhatja meg a kobot felvételi, mozgatási és lerakási pontjait.

blue engineering newsletter images a fcard sol

A kobot elvégzi a címkézéssel járó ismétlődő műveletek nagy részét, így a dolgozók szabadon összpontosíthatnak a nagyobb hozzáadott értéket biztosító tevékenységekre. A gép kollaboratív jellege azt jelenti, hogy a kobot biztonságosan dolgozhat a gyári munkavállalók jelenlétében. Ez a beépített felügyeleti funkcióinak köszönhetően lehetséges, amelyek dinamikusan korlátozzák a kezelő közelében kifejtett erőt és nyomást. A kobot programozható úgy, hogy megálljon vagy kiértékeljen minden olyan lehetséges interakciót, amely korlátozhatja a tevékenységét. Ez biztosítja, hogy az emberekkel való véletlen érintkezés egyáltalán ne veszélyeztesse őket.

Gyors és sokoldalú címkézés

Az OMRON kobot integrált képfeldolgozó rendszerének köszönhetően képes a címkén lévő vonalkódok vagy QR-kódok olvasására; a csomag helyes pozicionálásának ellenőrzésére, valamint a csomagok nyomon követésére és ellenőrzésére. Az összes adatot egy OMRON NX102 programozható logikai vezérlő (PLC) kapja meg és kezeli központilag, amely a gyártásvégrehajtási rendszerhez (MES) kapcsolódik. Ez biztosítja a teljes gyártási ciklus integrált felügyeletét valós időben. A terminálról a kezelő láthatja a gyártás állapotát; a folyamatban lévő tételeket; valamint a nyomtatandó és felhelyezendő címkék számát, sebességét és módszerét.

blue engineering newsletter images b fcard sol

A kobot folyamatosabb és hatékonyabb megoldást biztosított a címkézési műveletekhez. Különösen a különböző termékformátumok kezeléséhez nyújt nagyon gyors és sokoldalú módszert. Ez pedig további kézzelfogható előnyökhöz vezet: a kobotok a hagyományos mechanikus manipulátor rendszerekhez képest akár 70%-kal is csökkenthetik a formátumváltások miatti állásidőt. Mindezt úgy, hogy közben a közelben tartózkodó személyzet maximális biztonságára helyezi a hangsúlyt.

Tudjon meg többet a kollaboratív robotjainkról

Download full case study