Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: A szerializálás bevezetése az Ön gyártósorára

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

A szerializálás bevezetése az Ön gyártósorára

Bizonytalan a szerializálás bevezetésének következő lépését tekintve? Lépjen kapcsolatba velünk a szerializálás bevezetési folyamatának bármely szakaszában – a koncepcióvizsgálatok és első próbák során, teljes állomások bevezetésekor a gyártósoron és telephelyen, új gépekbe való integráció során, vagy a végső fejlesztési és korszerűsítési ciklusokban.

Központi adattárak és az ellátási lánc (5. szint)

Európa / EMVS

securPharm / ACS Pharmaprotect

Az európai EMVS alatt szerializált adatcsere a gyógyszerészeti termékek területén közvetlenül realizálható pl. a németországi eladásokra az európai hubon (útválasztón) keresztül a nemzeti hitelesítő rendszer feltöltési struktúrájába. Az adatok mindkét esetben az ACS PharmaProtect GmbH vállalathoz érkeznek be, mely a securPharm e.V. céggel közösen működteti a nemzeti hitelesítő rendszer feltöltési struktúráját. Egy gyógyszeripari termék németországi forgalomba helyezéséhez a forgalomba hozatali engedély jogosultjának (marketing authorization holder – MAH) szüksége van egy szerződésre az ACS PharmaProtect GmbH vállalattal.

A két kódfeltöltési lehetőséget gyakorlatilag a következőképpen lehet értékelni: 

  1. A több helyszínes/multinacionális megközelítés: ebben az esetben az adatcsere kezelése egy központi IT hubon keresztül ajánlott az ERP/Master Data környezetben (4. szint), a feltöltés pedig az európai EMVS hubinterfészen (útválasztón) keresztül.
  2. Az egy helyszínes/nemzeti megoldás: az EMVS hub mellett elvégezhető egy közvetlen feltöltés a helyszín 3. szintjéről (az Omron megoldáskoncepciójának opcionális modulján keresztül), és az adatfeltöltés közvetlenül kezelhető nemzeti szinten az ACS interfész által.

A SecurPharm és az ACS a gyógyszerhamisítás elleni pajzsként tekintenek magukra az európai térségben. Mivel a vényköteles gyógyszerek MAH általi forgalomba helyezése több mint egy európai országban történik, meg kell bizonyosodnia róla, hogy a hozzátartozó adatcsomag megtalálható a vonatkozó nemzeti hitelesítő rendszerekben. A nemzeti hitelesítő rendszerekbe irányuló adatszolgáltatási folyamat megkönnyítésének érdekében az úgynevezett európai HUB (röviden EU-Hub) útválasztóként működik: az adatok központi feltöltésénél egy országkódot csatol az adatállományok elé, így biztosítva, hogy az adatok a megfelelő ország hitelesítő rendszerébe kerüljenek. Ennek eredményeként csak egy interfészre és egy feltöltésre van szükség. Az ACS MAH rendszerhez létrehozott interfész természetesen továbbra is működőképes marad.

Az ACS két interfészfunkciót kínál: portálon (HTTPS) és gépi interfészen (SFTP) keresztül. Ezeken kívül számos jelentés áll rendelkezésre az ACS portálon keresztül.

További információ a securPharmról

ERP/Master Data környezetek (4. szint)

FlexLayer koncepciónk támogatja az ERP / törzsadatkezelési megoldások különböző szállítóival történő adatcserét. Kérésre további információkat szolgáltatunk a témáról.

Telephelyi és gyártósori megoldások (2. és 3. szint)

Kulcsrakész szerializációs állomások (1. szinttel együtt)

A Prestige Promotion saját vállalatán belül több millió szerializált csomaggal szerzett tapasztalatát felhasználva más vállalatok részére értékesíti jól bevált gyártósori szerializációs állomását. Ez a megoldás lehetőséget nyújt a nyomtatásra és ellenőrzésre, valamint kezeli a szerializációs kódok kommunikációját. Ráadásul mindezt rendkívül nagy rugalmassággal, könnyen alkalmazkodva a különféle törzsadat-kezelési és kommunikációs módszerekhez, valamint a későbbi változtatásokhoz. Továbbá igazodik a kis- és középméretű gyártó- vagy csomagolópartnerek, újracsomagolók és gyógyszergyártók igényeihez.

A Prestige Promotion és a Prestige Packaging, amelyek székhelye Európa szívében, a németországi Kleinostheimben található, széles körű kiszervezési (outsourcing), újracsomagolási, elosztási és szolgáltatási megoldásokat kínál kozmetikai és gyógyszeripari cégeknek.

A Prestige Promotion és a Prestige Packaging több mint 20 év tapasztalattal a háta mögött, körülbelül 250 alkalmazottjával abban segíti a gyógyszeripari és kozmetikai cégeket, hogy leküzdjék a különféle akadályokat, amelyek termékeik Európai Unióban történő értékesítését gátolnák. Így minden tevékenységüket a rugalmasság, megbízhatóság és innovációs készség vezérli.

Olvassa el vevői referenciánkat is.

Tudjon meg még többet a témáról

Kulcsrakész szerializációs állomások (1. szinttel együtt)

A ModuTrack nyomonkövetési megoldás egy azonnali használatra kész, kompakt és rugalmas jelölő- és ellenőrzőrendszer a gyógyszeripari csomagolósorok szerializálási és aggregálási feladataihoz.

A megoldás számos MES/ERP rendszerbe integrálható, azonkívül vízszintes és függőleges REA JET nyomtatási eljárást alkalmaz, ezáltal a lehető legnagyobb rugalmassággal alkalmazkodik a különböző csomagolási méretekhez.

A németországi Baden-Württemberg tartományban található Wolperthausenben működik az ETW Wollmershäuser GmbH, amelynek szakterületei a vezérlési technológia, kábelezés és ipari elektronika.

A 28 alkalmazottat foglalkoztató vállalat új rendszereket telepít, illetve meglévőket alakít át számos iparág területén, a gyógyszeripartól kezdve a légi- és űrközlekedésig. A német cég portfoliójában saját termékek is szerepelnek, például motorvezérlők, kameraburkolatok és rezgőadagolók vezérlőegységei.

Tudjon meg még többet a témáról

Kulcsrakész szerializációs állomások (1. szinttel együtt)

A Masterprint PharmaJet sorozat használatra kész jelölési megoldásokat kínál számos különböző gyógyszerészeti termékhez, például ampullákhoz, üvegekhez, tégelyekhez, fiolákhoz, csövekhez és kartonból készült csomagokhoz (akár üres, akár megtöltött állapotban). A GS1 szabványnak megfelelő kódszerializációt biztosító PharmaJet sorozat megbízható és kiemelkedő ár-érték arányú termékeket tartalmaz, melynek jelölőmegoldásai teljesítik az EU-s Gyógyszerhamisítási irányelv előírásait (további országokban csak kérésre). A Budapesttől délre, Iváncsán található Masterprint Kft a jelölőalkalmazások regionális piacának vezető szereplőjévé nőtte ki magát.

A Masterprint Csoport és jelölési, nyomtatási, tömegmérési, élelmiszervágási és másodlagos csomagolási területeken gépeket és szolgáltatásokat biztosító társvállalatai a közép- és kelet-európai gyógyszer- és élelmiszeripar megbízható beszállítójának számítanak.

Tudjon meg még többet a témáról

Kulcsrakész szerializációs állomások (1. szinttel együtt)

A Transvis-CTI STE300 szerializációs és manipulációbiztos címkézőállomás kompakt és ergonomikus, az FMD szabványnak megfelelő kartoncímkézési megoldást kínál, mely percenként akár 300 terméket is képes kezelni. Ezek a használatra kész gépek kicsúsztatható Blum-Weber jelölő- és címkézőmodulokkal, Omron automatizálási berendezésekkel és nyílt informatikai architektúrával rendelkeznek, így lehetővé teszik a szerializációs szoftverek, sor- és szervermegoldások egyszerű integrációját. Az állomások optimálisan kombinálhatóak ellenőrző mérésre, címkézésre stb. vagy egyéb modulokkal.

A Franciaország szívében, Orléans közelében található Transvis-CTI több mint 30 éve foglalkozik új és megújított töltő-, címkéző-, jelölő-, csomagoló-, ellenőrző- és kezelőgépek értékesítésével a gyógyszeripar, élelmiszeripar, kozmetikai ipar, dohányipar, autóipar stb. számára.

Tudjon meg még többet a témáról

Szerializálási és nyomonkövetési szoftverek

A Facilityboss székhelye a dél-németországi Darmstadtban van. A Fraunhofer Institut SIT intézetből kivált cég a vevők igényeit magas szinten kielégítő, vezető informatikai megoldásokra összpontosít.

A Facilityboss számos szabványosított terméket fejleszt, amelyek a konkrét igényeknek megfelelően testre szabhatók. A Facilityboss gyógyszeripar számára készült PLS nyomonkövetési (GS1 szerializálási) rendszerét például egyaránt használják a DAX-listán szereplő, vezető gyógyszergyárak, valamint kisebb gyártó- és csomagolópartnerek is.

A szoftvert a vezető élelmiszeripari gyártók is használják a megfelelő alkalmazásokhoz.

Tudjon meg még többet a témáról

Szerializálási és nyomonkövetési szoftverek

A Franciaországban, Párizsban működő Adents számos európai és észak-amerikai vezető gyógyszergyártó számára nyújt termékazonosítási és - követési szoftvermegoldást. Több mint 150 gyártósoron fut az Adent szoftvere; a PharmaPilot, PharmaSupervisor és PharmaExchange modulok az automatizálási réteghez kapcsolódva végeznek szerializálási, aggregációs és eseménymegosztási feladatokat, valamint valósítják meg az integrációt a MES/ERP rendszerekkel.

A szabványos szoftverplatform kialakítása lehetővé teszi az informatikai környezetekhez történő gyors illesztést és a hardvereszközökkel való egyszerű együttműködést, azonkívül nagyfokú rugalmasságot nyújt a felhasználók számára.

Tudjon meg még többet a témáról

Nyomtatási megoldások (1. szint)

Az 1978-ban alapított cambridge-i székhelyű brit Domino cég az egész világon jó hírnévre tett szert a gyártók és kereskedelmi nyomdák igényeit kielégítő kódolási, jelölési és nyomtatási technológiák fejlesztése és gyártása területén.

A Domino tartós növekedése – az állomány növekedése és felvásárlások által –, a termékfejlesztés iránti páratlan elkötelezettségére alapul, amelynek eredményeképpen létrejövő portfólió az elsődleges, másodlagos és harmadlagos alkalmazásokat is átfogó, teljes körű kódolási megoldásokat foglal magában.

Gyógyszerek, élelmiszerek, italok, és számos egyéb iparág termékei esetén a változó adatokat, vonalkódokat és egyedi nyomonkövetési kódokat innovatív tintasugaras, lézer-, „print & apply” és termo-transzferes nyomtatási technológiával juttatják a termékekre és csomagolásokra.

Tudjon meg még többet a témáról

Nyomtatási megoldások (1. szint)

A REA JET az érintkezés nélküli ipari jelölés megvalósítására tervez és gyárt különleges minőségű ipari kódoló- és jelölőrendszereket. Termékpalettájukon szerepelnek tintasugaras nyomtatók, lézeres és szórófejes jelölőrendszerek, címkézési megoldások, de tinták és fogyóeszközök is. A gyakorlati irányultságú termékek kialakításuknak köszönhetően bármely területen alkalmazhatók, és világszerte megállják a helyüket a legkülönbözőbb ipari és üzleti szegmensekben. A REA JET és REA VERIFIER (kódellenőrző rendszerek) a Frankfurt am Main melletti Mühltalban működő REA Elektronik GmbH részlegei. A REA egy másik részlege, a REA Card készpénz nélküli fizetési rendszereket fejleszt és forgalmaz.

A REA Elektronik vállalatot 1982-ben alapították, a tulajdonosai irányítják, és 300 főt foglalkoztat (2014-es adat). A REA JET minden terméke 100%-ban Németországban készül.

Tudjon meg még többet a témáról

Általános szerializálási és nyomonkövetési tanácsadás, illetve megfelelőségi támogatás

A Vesdo Inc. egy 2000 óta működő svájci tervező és tanácsadó cég, amely a termékhamisítás elleni küzdelmet állította tevékenysége középpontjába. A márkás termékekkel történő visszaélések elkerülésére a Vesdo ügyfelei sikeresen alkalmazzák a hitelesítési technológiákat és a termékek szerializálását. Az iparágban vezető szerepet betöltő Vesdo úttörőként Európa-szerte több mint 100 bevezetési projektben vett részt, amelyek során kisebb ügyfeleket és a végtermékgyártóknak közvetlenül szállító globális cégeket is kiszolgáltak. A Vesdo és ügyfelei által benyújtott több mint 20 szabadalmi bejelentés bizonyíték a vállalat kreativitására. A cég számára legfontosabb a munkatársak magas szintű képzettsége: valamennyien egyetemi diplomával és számottevő tapasztalattal rendelkeznek.

A Vesdo Inc. emellett kidolgozott egy kalibrálási referenciarendszert a kódosztályozó alkalmazásokhoz kapcsolódóan használt képfeldolgozó rendszerek számára. Ezek a megfelelőségi kódok öntapadós címke formájában felhasználhatók gyártósori képfeldolgozó rendszerek kalibrálására is.

Tudjon meg még többet a témáról

Általános szerializálási és nyomonkövetési tanácsadás, illetve megfelelőségi támogatás

Az Omron aktív tagja a Nyílt szerializációs kommunikáció szabvány (Open SCS) munkacsoportjának. A főként egészségügyi szolgáltatók által támogatott Open SCS kezdeményezés célja, hogy már ma megoldásokat keressen az egészségügyi ipar következő termékszerializációs szabályozási hullámára.

Az Open SCS munkacsoport (Open SCS) az OPC Foundationnel közösen dolgozik egy nyílt forráskódú szabvány kialakításán a csomagolási szerializációs globális névnyilvántartás számára.

Tudjon meg még többet a témáról