Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: A Picomel egy újszerű gyártósorral készül a jövő kihívásaira. A vertikális gyárak helyet és energiát takarítanak meg, miközben csökkentik a kibocsátott hulladék mennyiségét.

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Egyes vállalatok élen járnak abban, hogy előrelátóak legyenek és a legújabb technológiát alkalmazzák. Az egyik ilyen szervezet a hollandiai Zeewolde-ban működő Picomel Nutrition vállalat. A Picomel kiváló minőségű, saját márkás cumisüveges ételeket fejleszt és gyárt csecsemők, kisgyermekek és óvodáskorú gyermekek számára. A cég csomagoláson túl, egyedi saját márkás tápszert is gyárt a speciális étrendet igénylő csecsemők számára. A holland csecsemők mintegy 40%-a a Picomel által kifejlesztett tápszert kapja.

Jan Kees Verhage, a Picomel alapítója megálmodta és megtervezte a vállalat ún. „vertikális” gyárát. Ez az egyetlen gyár Hollandiában, amely megkapta a „BREEAM-NL Outstanding” fenntarthatósági tanúsítványt. Kreatív víziója keretében a jövő gépét is ki akarta fejleszteni – mégpedig most a jelenben. Ennek érdekében vette igénybe a Van Mourik gépépítő vállalat segítségét, valamint az OMRON Industrial Automation automatizálási technológiáját. 

picomel building fcard comp

Jan Kees a következőket jegyezte meg: „Olyan vállalatot kerestünk, amely teljes körű megoldást kínál az automatizálási feladatokhoz. Erős technikai támogatásra is szükségünk volt, a koncepció igazolásától a projekt megvalósításáig. Az OMRON céget Van Mourik ajánlotta nekünk, és az OMRON megoldásai megfelelő válaszokat adtak az előttünk álló kihívásokra.”

Az új géppel szemben támasztott követelmények meghatározása

A Picomel, a Van Mourik és az OMRON vállalatok szorosan együttműködtek egy új típusú gép kifejlesztésében. A piac kihívásaihoz és problémáihoz való alkalmazkodás érdekében a Picomel kidolgozta az általa építeni kívánt gépre vonatkozó követelményeket. Elsősorban nagy kapacitásúnak kellett lennie, de kis helyigényű és gyors átállásokra is képes kell, hogy legyen. Alkalmasnak kellett lennie eltérő formátumú termékek és különböző méretű dobozok kezelésére is. Emellett gyorsan megismerhetőnek is kellett lennie, hogy a kezelőknek ne kelljen intenzív, összetett betanítási folyamaton végig menniük. Végül pedig testreszabhatónak kellett lennie, hulladékmentesnek és a hasonló gépeknél kevésbé zajosnak.

picomel servomatic machine fcard comp

Az új gép létrehozása

Jan-Kees hozzáteszi: „Minden egyes négyzetméternyi extra alapterületnek ára van. Egy vertikális gyár építésével akartuk csökkenteni a helyigényt és a költségeket. Kompaktabb gépekre is szükségünk volt. Ezért leültünk a Van Mourik gépépítő vállalattal és az OMRON technológiai szakértőivel, és az eredmény egy ún. Servomatic gép lett. Ez egy teljesen integrált konzervdobozpor-töltő és lezárógép, amely a világ legkisebb alapterületével (6 m²) büszkélkedhet, miközben nagy teljesítményt nyújt. Egy hagyományos gyárnak négyszer-ötször ennyi helyre lenne szüksége, hogy elérje ezt a kapacitást.”

Martin Dannenberg, a Van Mourik Yeast & Packaging vállalat ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: „Mélyreható elemzést követően megállapítottuk, hogy szervotechnológiára van szükségünk a folyamat megfelelő irányításához. Ezen megoldásnak és annak a ténynek köszönhetően, hogy a gép viszonylag könnyen átalakítható más formátumokra, így egy vertikális "start up-ot" érhetünk el. Ez azt jelenti, hogy nagyon rövid idő alatt a nulláról a teljes működési kapacitásig tudunk eljutni.”

Contact us for more information