Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Az Unika mérföldkőnek számító döntést hozott, amellyel új szintre emeli a gyártás minőségét

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Flexible Manufacturing
automation blog

Az Unika mérföldkőnek számító döntést hozott, amellyel új szintre emeli a gyártás minőségét

Közzétéve: 2021. augusztus 25. hely: Flexible Manufacturing

Az integrált képfeldolgozó rendszerrel ellátott OMRON TM kollaboratív robotok kiküszöbölik az emberi hibákat és növelik a gyártási hatékonyságot.
Az Unika Danmark AS a műanyagiparban jelen lévő vállalat, a nagy pontosságú szerszámok és fröccsöntéshez szükséges berendezések egyik vezető gyártója. A vállalat három OMRON TM kobotot alkalmaz, amelyek magasabb gyártási minőséget biztosítanak, használatukkal csökkent a termékvisszaküldések száma, fokozódott a dolgozók munkájának hatékonysága, javult a teljesítmény és a vállalat jelentős költségmegtakarítást ért el.
A nagy pontosságú műanyaggyártás precizitást igényel: a mikronpontosságú öntőszerszámok és fröccsöntvények olyan végterméket eredményeznek, amelyek világszerte hozzájárulnak az ügyfelek életminőségének javításához. Ezeknek a magas követelményeknek kell megfelelnie az Unikának is, amely nemrégiben a Grundfosszal, a fejlett szivattyúmegoldások világvezető specialistájával írt alá partnerségi megállapodást. A minőség a legfontosabb tényező mind a Grundfos, mind az Unika minden ügyfele számára – ez az egyik oka annak, hogy Henrik Schwensen termelési vezető az OMRON kollaboratív robotok alkalmazása mellett döntött.

Rugalmas megoldásra volt szükség

„Munkánk során a végtermékek széles skálájával dolgozunk – mondja Henrik –, amelyeket házon belül készített fröccsöntőszerszámok felhasználásával állítunk elő. A termékek mérete, súlya és alakja változó lehet, ezért olyan rugalmas megoldásra volt szükségünk, amely illeszkedik a változtatható gyártósorhoz. Egy olyan egységre, amely javítja a minőségellenőrzést a gyártósori végponton.”
Az OMRON kobotjainak telepítése előtt a minőségellenőrzést emberek végezték: a kezelők feladata volt minden egyes darab ellenőrzése, ezzel biztosítva, hogy azok formahűek legyenek. „Ez pedig ismétlődő feladat – magyarázza Henrik – és mint minden monoton munka esetében, az emberek figyelme meginoghat, a koncentráció lankadhat; ilyenkor pedig hibák csúsznak be.”

Jobb teljesítmény az automatizálásnak köszönhetően

Az Unika csapata az automatizálásban, pontosabban a képfeldolgozással támogatott automatizálásban látta a megoldást. „Körülbelül 40 gyártómodul van a gyártósorunkon, amelyek mindegyike valamilyen formában automatizálva van, így tapasztaltuk meg, hogy ez a hatékony módja a teljesítmény javításának” – mondja Henrik. „Megnéztünk mindenféle robotot, amely a segítségünkre lehet, összehasonlítottuk a különböző ipari, mobil és kobot egységek szállítói által kínált lehetőségeket. Végül az egyértelmű győztes az OMRON TM lett.”
Az Unika végül a helyi OMRON-rendszerintegrátorral, a KS Service-szel együttműködve az integrált képfeldolgozással ellátott OMRON TM-et választotta, és nem sokkal később üzembe is helyezte a gyártó kobotjait. „Üzemünkben így három OMRON TM kobot dolgozik, amelyek különböző feladatokat látnak el és a kezelőkből álló csapatunk munkáját segítik” – mondja Henrik. Az Unika beszámolója szerint az OMRON kobot megoldásának fő előnye a rugalmasság és a mobilitás – nincs szükség külön helyiségre, vagy veszélyzónás elkülönítésre, illetve a helyhez kötött ipari berendezésekkel járó egyéb költségekre. „Ez ideális megoldás forgalmas gyártási helyiségünkben, ahol 75 alkalmazottunk folyamatosan dolgozik, mozog a gyártósorok között, és az OMRON kobotokkal összhangban tevékenykedik.”

Vegye fel a kapcsolatot az Omron szakembereivel

Van bármilyen kérdése vagy szeretne személyes tanácsadást kapni? Forduljon szakembereink egyikéhez.
  • Omron Europe

    Omron Europe