Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: UV-C robot segít a vállalkozásoknak a COVID elleni harcban

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Flexible Manufacturing
automation blog
Applications

UV-C robot segít a vállalkozásoknak a COVID elleni harcban

Közzétéve: 2021. június 16. hely: Flexible Manufacturing

Az Egyesült Királyság ügyfélközpontú vállalkozásai jelenleg újranyitási stratégiáikat tervezik, aminek kulcsfontosságú része lesz, hogy fogyasztóikat és személyzetüket megóvják a Covidtól. Annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő magas esetszámú járványok a mindennapi környezetben, a UV Systems UK vállalattal együttműködve egy olyan, autonóm robotokból álló sterilizálórendszert készítünk például a szupermarketek, bárok és edzőtermek számára, amely garantálja, hogy a környező áruk károsítása nélkül pusztítja el a vírust.
  • 0:00 -   UV-C robot segít a vállalkozásoknak a COVID-19 elleni harcban
A UV Systems UV-C robotja teljes visszakövethetőséggel pusztítja el a kitartó Covid-vírussejtek 99%-át a padlótól a mennyezetig. A már bizonyított UV-C fénysterilizációs technológiát alkalmazza, amely évtizedek óta védi az embereket a káros baktériumoktól a nagyobb szabadidős központokban. Ezt most úgy alakították át, hogy elpusztítsa a Covid vírust olyan munkahelyi és szabadidős környezetekben, ahol a szociális érintkezés elkerülhetetlen, mint például a kiskereskedelmi, vendéglátóipari, utazási és szabadidős szektorokban.

Az ügyfelek bizalmának visszanyerése

A legmagasabb szintű higiénia biztosítása elengedhetetlen ahhoz, hogy az ügyfeleket visszacsábítsuk az utcákra a világjárványt követően. A Citron Hygiene és a OnePoll által végzett, 2000 brit felnőtt bevonásával készült felmérésében a válaszadók 67%-a válaszolta azt, hogy jobban félnek a baktériumoktól és jobban ismerik a higiéniát, mint 2020 márciusa előtt. A szupermarketeknek, üzleteknek, bároknak, éttermeknek, hoteleknek, edzőtermeknek és egyéb szabadidős létesítményeknek, valamint az irodahelyiségeknek ezért egy masszív beltéri tisztítási protokollt kell bevezetniük a Covid, valamint más baktériumok és kórokozók terjedésének megakadályozására. Azoknál a vállalatoknál, amelyek ezt elmulasztják, fennáll annak a veszélye, hogy a víruskitörést visszakövetik a létesítményükig, és emiatt be kell zárniuk. Ez nemcsak jelentős bevételkieséshez vezet, de amellett, hogy csorbul a márka hírneve, a fogyasztók biztonsága és a munkaerő jóléte is kockázatnak lesz kitéve.
A Topline Group csoportba tartozó UV Systems UK által kifejlesztett megoldás garantálja, hogy a létesítmény minden érintkezési pontján elpusztítja a vírusokat, kórokozókat és baktériumokat, így segít a vállalkozásoknak abban, hogy visszanyerjék ügyfeleik bizalmát, tehermentesítsék az alkalmazottakat és megfeleljenek a szabályozásoknak. Bár a látható szennyeződések eltávolításához továbbra is szükség van manuális folyamatokra, a UV-C Robot egy bizonyítottan biztonságos módszer a Covid és más vírusok (például SARS, MERS és Ebola) leküzdésére – 2020-ban a Bostoni Egyetem kutatói bebizonyították, hogy az UV-C fényforrások képes inaktiválni a COVID-19-et okozó SARS-CoV-2 vírust. A robotokat alkalmazó megoldás csökkenti az olyan erős vegyszerek használatának szükségességét, amelyek egészségügyi és biztonsági kockázatokat jelentenek a kezelők számára.

Autonóm fertőtlenítés

Az OMRON csúcskategóriás mobil robotplatformjából, illetve a tetejére szerelt, Phillips által kifejlesztett precíziós UV-C lámpákból álló UV-C Robot autonóm módon navigál a létesítmény természeti adottságai szerint, és nem igényel felhasználói beavatkozást. A nagyszámú személyzetet igénylő kézi tisztítással szemben egyetlen robot 2–3 órán belül képes elvégezni a fertőtlenítési folyamatot a mennyezettől a padlóig egy 9200 négyzetméteres szupermarketben. Az akár négyórás üzemidő azt jelenti, hogy hatékonyan, megbízhatóan és gyorsan képes kezelni nagyobb területeket is, és a ciklus befejezése után önállóan vissza tud térni a töltőállomásra. A megoldást érzékelőtechnológiával is ellátták, hogy a robot észlelni tudja az útjába kerülő akadályokat és elkerülje az ütközéseket. Ha egy személy a rendszer nyolc méteres körzetébe kerül, akkor automatikusan leáll.

Teljes nyomon követhetőség

Ezenkívül a wi-fi-képes UV-C Robot a kezelt terület teljes nyomon követhetőségét is biztosítja. A manuális és mechanikus folyamatok nem rögzíthetők vagy hitelesíthetők hivatalosan, és annak ellenőrzésére sincs lehetőség, hogy minden érintkezési pontot sterilizáltak-e. Ezzel szemben az UV-C Robot nyomon követi, naplózza és rögzíti az útját, így tökéletes bizonyítékot nyújt arról, hogy a terület Covid-mentes. Ha például egy akadály miatt nem sikerül egy területet megtisztítani, akkor arról jelentést küld, hogy a probléma orvosolható legyen.

„A minimum tízéves élettartamával, valamint azzal a képességével, hogy az összes baktériumot és vírust el tudja pusztítani, a UV-C Robot az egyetlen bizonyított módszer a Covid megfékezésére a munkahelyi és szabadidős belterek minden felületén és érintkezési pontján” – mondja Andrew Hunt, a UV Systems Ltd. vezérigazgatója. „Kritikus szerepet játszik abban, hogy a brit vállalkozások még évekig meg tudják védeni ügyfeleiket, személyzetüket és márkájukat.”

Tudjon meg még többet az LD 60/90 autonóm mobilrobotról  (tcm:395-80433)

Vegye fel a kapcsolatot az Omron szakembereivel

Van bármilyen kérdése vagy szeretne személyes tanácsadást kapni? Forduljon szakembereink egyikéhez.
  • Dan Rossek

    Dan Rossek

    Regional Marketing Manager, Omron UK