Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: A 4 legfontosabb kihívás, amellyel az EV-gyártóknak szembe kell nézniük a fenntartható jövő felé vezető úton

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Sustainable Manufacturing

A 4 legfontosabb kihívás, amellyel az EV-gyártóknak szembe kell nézniük a fenntartható jövő felé vezető úton

Közzétéve: 2024. június 17. hely: Sustainable Manufacturing

Az elektromos járművek (EV-k) az elmúlt években egy szűk piaci szegmensből jelentős ipari erővé váltak. 2023-től csaknem minden ötödik eladott autó elektromos, és eladásaik 3,5 millió egységgel növekedtek – ez 35%-os növekedést jelent az előző évhez képest az IEA 2024-es Globális EV-kilátások (Global EV Outlook) szerint. Ez a gyors növekedés várhatóan folytatódik, és az előrejelzések szerint a feltörekvő piacokon az értékesítés 2024-ben meghaladja a 1 millió darabot, ami 40%-os növekedést jelent 2023-hez képest. A kormányok világszerte a CO2-kibocsátás csökkentésére törekednek, ami felgyorsítja az elektromos járművekre való áttérést.

Mit jelent ez az autógyártók számára? Először is azt,, hogy elsősorban az elektromos flották tervezése és gyártása felé kell fordulniuk, amit sok gyártó már el is kezdett. Másodszor, új gyártósorok építését és új gyártási folyamatok elsajátítását is jelenti, ami komoly kihívást jelenthet.

Itt jön képbe egy megbízható automatizálási partner. Egy automatizálási szakértővel való együttműködés segíthet az egész iparágra kiterjedő átállás összetettségének kezelésében. A széles technológiai portfólióval, globális támogatással és alapos autóipari szakértelemmel rendelkező OMRON készen áll arra, hogy végigvezesse a gyártókat az elektromos járművek gyártása felé vezető útjukon.

Ez a blogbejegyzés az EV-gyártási ágazat legfontosabb kihívásait mutatja be, és azt, hogy az OMRON-nal való együttműködés hogyan nyújthat hatékony megoldásokat:

1. kihívás: a túltöltés, a mélykisülés és a túláram megelőzése az akkumulátorcsomagokban

Megoldás: Az akkumulátor- és üzemanyagcella-gyártás az elektródalemezek vastagságának pontos szabályozását igényli a túltöltés, a mélykisülés és a túláram megelőzése érdekében. Az OMRON megoldása kétoldalas vastagságmérést is magában foglal, amely a lap felső és alsó oldaláról egyaránt méri a vastagságot, így pontosabb méréseket biztosít, mint a hagyományos egyoldalas módszerek.

Emellett az OMRON cellarendezési megoldásai RFID-t használnak az idő és a cellakapacitás kezelésére, valamint 2D-kódokat annak biztosítására, hogy az akkumulátorcsomagok azonos kapacitású cellákból készüljenek az egyenletes teljesítmény érdekében.

2. kihívás: alkalmazkodás az elektromos vezérlőegységek (ECU-k) számának és összetettségének növekedéséhez

Megoldás: Ahogyan a járművek egyre inkább elektromossá válnak, az ECU-k száma és összetettségük növekszik. Az egyes csatlakozótűk ellenőrzési beállításainak konfigurálásának hagyományos módszerei időigényesek.

Az OMRON csatlakozó-ellenőrzési megoldása egyszerűsíti ezt a folyamatot azáltal, hogy minimálisra csökkenti az összetett algoritmus-tervezés szükségességét. Ez lehetővé teszi a gyártók számára, hogy zökkenőmentesen integrálják a termékeket a gyártásba, hatékonyan kezelve a kapcsolódó költségeket, miközben megfelelnek a gyorsan fejlődő iparág igényeinek.

3. kihívás: a hegesztési vizsgálat hatékonyságának növelése

Megoldás: A gyors és pontos hegesztési vizsgálatok iránti igény kritikus fontosságú, különösen a nagy teljesítményű, számos hegesztési ponttal rendelkező motoroknál.

Az OMRON fejlett képfeldolgozó technológiája folyamatos és gyors vizsgálatokat tesz lehetővé, így csökkentve a minőség-ellenőrzésekhez hagyományosan szükséges időt. Ez a technológia egyedülálló vezérlési algoritmust használ a gyors kiviteli vizsgálatokhoz, jelentősen csökkentve a vizsgálati időt és fenntartva a nagyfokú pontosságot.

4. kihívás: a munkaerő biztonságának biztosítása az autóipari végső összeszerelő-üzemekben

Megoldás: Az autóipari végső összeszerelő-üzemekben a munkaerő biztonságának biztosítása kulcsfontosságú. Az OMRON autonóm mobilrobotjait (AMR-ek), például az LD sorozatot és a nagy teherbírású HD-1500-at úgy terveztük, hogy csökkentsék a targoncák iránti igényt, ezáltal növelve a biztonságot és a hatékonyságot. Ezek a robotok nehéz rakományokat kezelnek, és önállóan navigálnak az ipari környezetekben, csökkentve a sérülések kockázatát és hatékonyan kezelve a munkaerőhiányt.

Az ICE 2024-es globális EV-kilátásról szóló jelentése kiemeli az elektromos járművekre való átállás jelentős előnyeit, különösen a teljes életciklusra vetített – a gyártástól a beüzemelésig – kibocsátást figyelembe véve. Ez a holisztikus nézet feltárja az elektromos járművek egyértelmű környezeti előnyeit. Az OMRON innovatív megoldásai stratégiai előnyt biztosítanak az autóipari gyártók számára, és a gyártási folyamat minden szakaszában támogatják a fenntarthatóság felé vezető utat.

Vegye fel a kapcsolatot az Omron szakembereivel

Van bármilyen kérdése vagy szeretne személyes tanácsadást kapni? Forduljon szakembereink egyikéhez.
  • Omron Europe

    Omron Europe