Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Az energia- és üzemanyagválság átvészelése automatizálással

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Robotika
Automatizálás
AI

Az energia- és üzemanyagválság átvészelése automatizálással

Közzétéve: 2022. december 7. hely: Robotika

Az emelkedő árak ellensúlyozása és a környezetvédelmi célok teljesítése érdekében az ipari vállalkozásoknak meg kell vizsgálniuk, hogy az egy forrásból származó automatizálási technológiák hogyan járulhatnak hozzá fenntarthatósági stratégiájukhoz.

A magas energia- és üzemanyagárak mind a háztartásokat, mind az ipart megterhelik. A helyzet nem csak a pénzügyi tervekre és a pénztárcákra van negatív hatással, de a rendkívüli drágulás miatt egyes vállalatok kénytelenek leállítani a termelést. A Make UK felmérése szerint a megkérdezett gyártók 42%-a mondta azt, hogy az elmúlt 12 hónapban 100%-kal nőttek a villanyszámlái, 32%-uk pedig azt, hogy a gázárak több mint 100%-kal emelkedtek az elmúlt évben. A gyártók aggasztó 12%-a már létszámcsökkentést hajtott végre a megnövekedett energiaszámlák közvetlen következményeként.

Az ukrajnai háború, a Covid-19 világjárvány és a gázárak növekedése csak néhány a válság okai közül, amely minden ágazatot érint, és az energiaáraktól az ellátási láncokig mindenre hatással van. De mit kell most figyelembe venniük a gyártóvállalatoknak? Az átfogó automatizálási stratégiák elengedhetetlenek a nagyobb rugalmasság és az energiahatékonyság érdekében. Ez magában foglalja az innovatív robotikát érzékelő- és képalkotó technológiával párosítva, valamint a mesterséges intelligenciát – a termelés szintjén. Emellett a gyártóüzemek valós idejű adatai segíthetnek a rendellenességek felderítésében és a berendezések általános hatékonyságának (OEE) javításában.

Munkaerőhiány és fenntarthatóság

Az energia- és villamosenergia-költségek csökkentésére összpontosítva a vállalatoknak érdemes megvizsgálniuk a folyamatok racionalizálását is, amely a nagyobb fenntarthatóság kulcsa. Az automatizálás a gyártó cégek két elsődleges problémájával foglalkozik. A demográfiai változások például kevesebb rendelkezésre álló munkahelyet eredményeznek. 2022 első negyedévében az EU-ban az állások több mint 2,9 százaléka betöltetlen volt, ami közel 50 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában.  

A második kihívás az energiatakarékosság és a környezeti hatások csökkentése. A vállalatok negyede például még nem határozott meg egyértelmű környezetvédelmi célokat. A szakképzett munkaerő hiányát és az éghajlati válságot azonban stratégiai szinten kell kezelni, és ebben az átfogó automatizálási megoldások segíthetnek.

Hulladékcsökkentés a selejt minimalizálásával

A folyamatok és rendszerek optimális összehangolása kulcsfontosságú követelmény. Az érzékelőtechnológia és a mesterséges intelligencia (AI) lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy észleljék az üzem potenciális működési akadályait, például a meglazult kábeleket vagy meghibásodásokat, és proaktív ellenintézkedéseket tegyenek.

Az érzékeléstechnológia és a mesterséges intelligencia (AI) lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy észleljék az üzem potenciális működési akadályait, például a meglazult kábeleket vagy meghibásodásokat, és proaktív ellenintézkedéseket tegyenek. A fenntarthatóság sokkal többről szól, mint pusztán az energiacsökkentésre való összpontosítás, ezért a növekvő vállalatoknak a selejt és a hulladék csökkentésére kell összpontosítaniuk. Az optikai ellenőrzés és az innovatív technológia hozzájárul a hibák és meghibásodások elkerüléséhez a gyártás korai szakaszában, ezáltal minimalizálva a pazarló termelést és az ezzel járó költségeket.

Rugalmas gépcsere és automatizált utánpótlás

A gyártósoroknak könnyen átalakíthatónak kell lenniük, így növelhető a rugalmasság és a hatékonyság, miközben csökken az állásidő. A termékcsaládok folyamatosan bővülnek, ugyanakkor a testreszabás, a nyomon követhetőség és a fenntarthatóság is egyre fontosabb szemponttá válik. A gyártóknak egyre több terméket kell kisebb tételekben raktározniuk, és a keresletet egyre nehezebb előre jelezni. Hol kezdje tehát? A folyamatos gyártáshoz szükséges automatizált mobil robotokkal (AMR) és a kobot-alapú megoldásokon keresztül történő gépi utánpótlással optimalizálhatja az anyagutánpótlást a gyártósoron.

A kollaboratív robotok (kobotok) növelhetik az anyagmozgatás sebességét azáltal, hogy felveszik a csomagolásokat, például a kartondobozokat, és egyenesen a szállítószalagra vagy a csomagológépbe helyezik őket. A szállítószalag-követő automatizálás és a képfeldolgozási funkciók további előnyöket jelentenek a SCARA (Selective Compliance Assembly Robot Arms, szelektív alkalmazkodó összeállító robotkarok) megoldásokkal együtt, amelyek segítenek a készletek feltöltésében.

Csökkentse minimálisra az átállási időt, és egyszerűsítse a karbantartást

Előnyös lehet továbbá az automatizált gépbeállítás használata, amely egyesíti az érzékelőket, a vezérlést, a mozgást, a biztonságot és a robotikát. A hatékonyság és a fenntarthatóság érdekében ideális esetben a gépi folyamatokat zökkenőmentesen kell összehangolni és integrálni.

Egy példa: Az OMRON integrált robotvezérlője (IC) segít radikálisan csökkenteni az átállási időt a gyártósorokon. A tervezési menedzser leegyszerűsíti a gyártási folyamatok és termékváltozatok létrehozásának folyamatát. A vizuális felügyelet pedig segít a beállítások további optimalizálásában. 

Összefoglalva, az Omron IC szinkronizálja az automatizálási technológiát, így a gyártók növelhetik a termelés sebességét és pontosságát, teljes gyártósorokat szimulálhatnak, egyszerűsíthetik a karbantartást és lerövidíthetik a piacra kerülési időt.

Keresett megoldás: megoldások kevés interfésszel

Az erőforrás-hatékony és rugalmas termelés a fenntarthatósági törekvések egyik mozgatórugója, és egyben hatékony ellenintézkedés az emelkedő árakkal és a szigorúbb szabályozásokkal szemben. A megfelelő technológiai partner keresése során fontos, hogy olyan beszállítót válasszon, amely képes egy forrásból biztosítani az összes célterületet – pl. a robotikától és vezérléstől a képtechnológián, a mesterséges intelligencián és adatfeldolgozáson át a biztonságig és a vezérlőkig – lefedő, változatos termékportfóliót. A technológusok számára a zökkenőmentes és zavartalan munkavégzéshez elengedhetetlenek a kevés interfészt tartalmazó megoldások, mivel egyébként a hatékonyság korlátozott. Ezekben egy holisztikus vezérlő áll a végponttól végpontig tartó és integrált automatizálási megoldás középpontjában, amely csökkentheti a rendszer leállási idejét, a pazarlást és a hibákat, miközben csökkenti az áramköltségeket és javítja a fenntarthatóságot.

Fenntartható technológiai partnerek: Jövőorientált akkumulátorgyártás

Emellett a technológiai partnernek a fenntarthatóság mellett is elkötelezettnek kell lennie. Az SF2030 stratégia részeként az OMRON célja a CO2-kibocsátás csökkentése energiatakarékosság és tiszta energiafogyasztás révén. A vállalat energia- és erőforrás-takarékos gyártási gyakorlatokat követ (Eco Manufacturing). Az OMRON a közelmúltban a VAF és a Dassault partnerekkel közösen elindított egy automatizálási és robotikai projektet az akkumulátor- és üzemanyagcellagyártásban, amelyben a tervezés és a gyártás digitális ikrekkel támogatva történik, az IT-informatika és az OT-üzemeltetési technológia pedig szimbiózist alkot.

Úgy tűnhet, hogy az ilyen megoldások csak a pénzügyileg sikeres nagyvállalatok számára érhetőek el. Pedig nem így van! Az intelligens és integrált robotikai megoldások minden méretű és iparágú vállalkozás számára megfizethetőek és elérhetőek. A kobot-technológia a KKV-k és a nagyipar számára egyaránt megfelelő - különösen a gyors és rugalmas átállítást igénylő kézi műveletek esetében, mivel a robotok egyszerűen programozhatók szakemberek nélkül is. Az innovatív robotmegoldások lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy javítsák a minőséget, önellátóbbá váljanak, és energiát takarítsanak meg. Csak azok lesznek a jövőben versenyképesek - és tudják leküzdeni az energiaválságot -, akik már most az új technológiákra támaszkodnak, modern robotikával optimalizálják a folyamatokat, és ezáltal fenntarthatóbbá válnak.