Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Az intelligens automatizálás mint a változás egyik eszköze

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Sustainable Manufacturing

Az intelligens automatizálás mint a változás egyik eszköze

Közzétéve: 2024. május 31. hely: Sustainable Manufacturing

A gyártási ágazat felelős a globális ÜHG-kibocsátások¹ mintegy negyedéért, így a közlekedéssel hasonló mértékben a második legnagyobb hozzájárulója a globális szén-dioxid-kibocsátásnak. Ez azt jelenti, hogy a gyártási ágazat szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése létfontosságú szerepet játszik az emberiség éghajlatváltozásra gyakorolt hatásának mérséklésében.

Éppen itt az ideje annak, hogy a gyártási ágazatra ne problémaforrásként, hanem lehetőségként tekintsünk, amely az automatizálás eszközét kihasználva az éghajlatváltozás megoldásának egyik forrása lehet.

Ez tükrözi alapítónk azon meggyőződését, miszerint vállalatunk felelősséggel tartozik azért, hogy visszaadjon valamit annak a társadalomnak, amelyet szolgál. Az OMRON több mint 90 évvel ezelőtt született, az alapítója, Kazuma Tateishi elképzeléséből, miszerint a technológiát egy jobb világ megteremtése érdekében kell használnunk.

Tateishi étosza – az életminőség javítása és egy élhetőbb társadalomhoz való hozzájárulás – soha nem volt relevánsabb, mint napjainkban, tekintettel azokra az éghajlati kihívásokra, amelyekkel társadalmunknak szembe kell néznie. De mégis hogyan tud a gyártási ágazat pozitív hatást gyakorolni?

Intelligens automatizálás a fenntarthatóság jegyében

Úgy gondolom, hogy az intelligens automatizálás a gyártási ágazat egyik leghatékonyabb eszköze az éghajlatváltozás hatásainak csökkentésére. Az automatizálás és a digitalizáció integrálásával a vállalatok optimalizálhatják működésüket és növelhetik az erőforrás-hatékonyságukat. Célunk, hogy segítsünk ügyfeleinknek környezettudatos gyártóüzemeket létrehozni a csökkentett energiafogyasztás révén, miközben a termelékenység növelésével fenntartható vállalati növekedést biztosítunk. Amellett, hogy olyan megoldásokat kínálunk, amelyek javítják az energiahatékonyságot és csökkentik a hulladék mennyiségét, partnereinkkel együttműködve azon dolgozunk, hogy fenntartható eljárásokat fedezzünk fel a gyártási ágazatban, megosszuk tudásunkat, és nyitottabbá váljunk az új iparági kezdeményezésekre.

Véleményem szerint az alábbiak az első kulcsfontosságú területek, amelyeket a gyártóknak az innovatív automatizálási megoldások és a fenntarthatóbb gyártási folyamatok bevezetésekor figyelembe kell venniük.

Energiahatékonyság: Az ipari automatizálás jelentősen javíthatja az energiahatékonyságot a gyártási folyamatok során. Az automatizálásnak köszönhetően a gyártók optimalizálhatják energiafogyasztásukat és minimalizálhatják szén-dioxid-kibocsátásukat. Az ilyen megoldások közé tartozik például az intelligens érzékelők és fejlett vezérlőrendszerek használata, valamint a valós idejű nyomon követés, melyek elősegítik az energiafelhasználás optimalizálását és a fejlesztendő területek azonosítását.

Hulladékcsökkentés és újrahasznosítás: Az ipari automatizálás segíthet a gyártóknak hatékony hulladékcsökkentési és újrahasznosítási programok megvalósításában, például a képfeldolgozási és nyomonkövethetőségi megoldások segítségével. Az anyagmozgatási és válogatási folyamatok automatizálásával a gyártók pontosan elkülöníthetik és újrahasznosíthatják a hulladékanyagokat, csökkentve a hulladékmennyiséget és elősegítve a körforgásos gazdaságot. Az előző ponthoz hasonlóan az automatizálás a gyártási folyamatok valós idejű nyomon követését is lehetővé teszi a túlzott hulladéktermeléshez vezető hatékonysági problémák azonosítása és megoldása érdekében.

Megelőző karbantartás és adatfeldolgozás: A megelőző karbantartási stratégiák segíthetnek a gyártóknak csökkenteni a berendezések állásidejét, meghosszabbítani a gépek élettartamát és minimalizálni az erőforrás-felhasználást. Az intelligens érzékelőknek, felügyeleti eszközöknek és adatelemzéseknek köszönhetően a gyártók nyomon követhetik a berendezések teljesítményét, előre észlelhetik a potenciális hibákat, és proaktív módon ütemezhetik a karbantartási munkálatokat.

Fenntartható anyagok kezelése: Az ipari automatizálási megoldások legújabb innovációi, például a tömítési és robotikai megoldások segíthetnek a gyártóknak a fenntarthatóbb csomagolóanyagok kezelésében és a műanyag mennyiségének csökkentésében. A gyártósorok így rugalmasabban átállhatnak az új anyagok használatára. Az automatizálás a szelektálás és a feldolgozás pontosságához, valamint a termékminőség és a konzisztencia javításához is hozzájárul.

Bár az iparág még hosszú út előtt áll, alapvetően az a célunk, hogy embertársainkat és Földünket állítsuk a döntések és intézkedések középpontjába, legyen szó akár az embereket segítő automatizálási megoldások bevezetéséről, akár a gyártási folyamatok energiahatékonyságának növelésére való törekvésről – mindezt etikus megoldások alkalmazása és betartása mellett a teljes értékláncban.

Bizakodva tekintek a fenntarthatóság jegyében kifejlesztett ipari automatizálási innovációk jövője felé, miközben egy versenyképes és szén-dioxid-semleges gyártási ágazat kialakítására törekszünk.


¹ Globális ÜHG-kibocsátás

Vegye fel a kapcsolatot az Omron szakembereivel

Van bármilyen kérdése vagy szeretne személyes tanácsadást kapni? Forduljon szakembereink egyikéhez.
  • Omron Europe

    Omron Europe