Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Hogyan járulhat hozzá az adaptív AI vizsgálat a rugalmas gyártáshoz

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

AI
hírek

Hogyan járulhat hozzá az adaptív AI vizsgálat a rugalmas gyártáshoz

Közzétéve: 2022. október 4. hely: AI

Az AI-alapú minőségellenőrzés segít a gyártóknak a minőség biztosításában, miközben javítja a hatékonyságot és a rugalmasságot

A fogyasztók manapság személyre szabott termékekre vágynak, amelyek megfelelnek személyes igényeiknek és ízlésüknek. Ahelyett, hogy „polcra gyártott” és „raktárba küldött” termékeket gyártanának, a gyártóknak személyre szabott, „nekem készült” és „nekem küldött” termékeket kell készíteniük. Ez a hozzáállás forradalmasítja a gyártást, és arra kényszeríti a vállalatokat, hogy újragondolják folyamataikat. Ugyanakkor a panaszmentesség és a selejt nélküli termelés biztosítása is elengedhetetlen.

Egy tapasztalt ellenőr gyakorlott szeme gyorsan észreveszi a hibákat, de egy ilyen rutinfeladat fárasztó, és nem lehet a gyártás minden egyes lépésénél elvégezni, különösen a jelenlegi, számos iparágban tapasztalható munkaerőhiány miatt. De lehetne-e automatizálni ezt a feladatot egy változatos, kis volumenű gyártásban is? Egy intelligens képfeldolgozó rendszer vagy egy „elektronikus szem” képes-e utánozni az emberi szem megkülönböztető képességét, és az ismételhetőség és a tartósság előnyeivel ötvözni azt? A legújabb, mesterséges intelligenciával támogatott adaptív ellenőrzés képes leküzdeni az automatizált minőségellenőrzés kihívásait, nagyobb rugalmasság, termelékenység és alkalmazkodóképesség mellett.  

Adaptív minőségellenőrzés: Pontos eredmények, kevesebb selejt

A szemrevételezéses ellenőrzési feladatok automatizálásakor az egyik legnagyobb akadályt a különböző rendben lévő vagy elfogadható termékek közötti nagy vizuális eltérés jelenti. Előfordulhat, hogy két termék hibátlan, de mégis vannak kisebb eltérések, például minimális eltérések a címkén vagy a felületen.

A kihívás abban rejlik, hogy megtanítsuk a rendszert arra, hogyan tegyen különbséget a hibák és az enyhe eltérések között. A képzett emberi szem azonnal meg tudja állapítani, hogy ezek az eltérések hatással vannak-e a termék minőségére. A hagyományos, gépi látást használó automatizált ellenőrző rendszereknél azonban a hibaarány túl magas lehet. Minden egyes apró szabálytalanságot selejtként kezelnek, még akkor is, ha a termék tökéletesen megfelelő és eladásra alkalmas.

Bár az emberi készségeket le lehet utánozni az adaptív technológiával és a mesterséges intelligenciával, az ilyen típusú technológiákhoz gyakran speciális informatikai és szoftveres ismeretekre van szükség. Hogyan érheti el egy gép egy képzett ellenőr szintjét anélkül, hogy szakértő mérnökökre lenne szükség, és hogy hosszú éveket kellene programozással tölteni? Hogyan tud a rendszer könnyedén különbséget tenni a „megfelelő” és az „eladható” között?

E kihívások leküzdésére az OMRON kifejlesztett egy új mesterséges intelligenciát (AI) a hibák felismerésére, amely képes a tapasztalt minőségellenőrök képességeit utánozni. Miután a AI algoritmus segítségével referencia képeket készítenek több hibátlan termék képéből, a AI képes megkülönböztetni azokat az eltéréseket, amelyek a termék leselejtezéséhez vezetnek. Mivel kevesebb terméket selejteznek le, a vállalatok csökkentik az anyagpazarlást és a hulladékot. Így kedvezőbb megtérülést és tisztább termelést érhetnek el.

A mesterséges intelligencia segíthet az emberihez hasonló érzékenységgel felismerni a hibákat. Sőt, a hibátlan termékeket ugyanúgy ki tudja szűrni, akár a tapasztalt minőségellenőrök. További jelentős előnye, hogy a AI-eszköz a hét minden napján, napi 24 órában következetesen és megbízhatóan teljesít.

A AI-alapú ellenőrző rendszer rugalmas munkafolyamatokat is lehetővé tesz a gyártásban. A vállalatok sokkal gyorsabban és rugalmasabban tudnak reagálni az új vevői igényekre, és a gyártási és ellenőrzési folyamatokat is kiigazíthatják. A minőség javulásával csökken a selejtek száma, és minimalizálódik az átállási idő. Ez jelentősen javítja a berendezések általános hatékonyságát.

Végezetül, a beállítás rendkívül egyszerű. A rendszer a konkrét hibák keresése helyett olyan képek alapján tanul, amelyeken az emberi ellenőrök hibákat észleltek. Ez nagyon rugalmassá teszi a rendszert, és a hibák megbízhatóan kiszűrhetők anyagtípustól, színtől vagy mérettől függetlenül, a korábban szükséges meghatározás és beállítás nélkül. Ezáltal a rendszer ideális a változatos, kis volumenű gyártáshoz. Az adaptív ellenőrzés a rugalmas és jövőorientált gyártás fontos építőköve – a berendezés hatékonyságának (OEE) növelése, a minőség javítása, a jobb munkatársi támogatás és a zökkenőmentes folyamatok érdekében.

Összefoglalás

A munkaerőhiány és a fogyasztói igények változatosabbá válása megnövelte az autonóm és adaptív vizuális ellenőrző rendszerek iránti igényeket. A mesterséges intelligenciával kombinált gépi látás képes előre megtanulni a különböző hibatípusokat, ezáltal olyan hibaérzékelő rendszert hozva létre, amely bonyolult beállítás vagy programozás nélkül teszi lehetővé az emberhez hasonló minőségű ellenőrzést. Az OMRON segíthet az ügyfeleknek olyan ipari automatizálási megoldások létrehozásában, amelyek javítják az életminőséget, és olyan gyárat teremtenek, ahol az emberek szívesen dolgoznak, tökéletesen ötvözve az olyan technológiákat, mint az érzékelés, a vezérlés, a látás, a robotok és az AI.

Tudjon meg többet az OMRON minőség-ellenőrzési megoldásairól

További részletekért lépjen kapcsolatba velünk!