Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: A Hanover Displays kobotokkal automatizálja az elkészült NYÁK modulok tesztelését

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Flexible Manufacturing
Egyéb

A Hanover Displays kobotokkal automatizálja az elkészült NYÁK modulok tesztelését

Közzétéve: 2022. január 31. hely: Flexible Manufacturing

Az egyesült királyságbeli Hanover Displays Limited vállalatnak szüksége volt egy az elkészült nyomtatott áramköri modulok (PCBA) tesztelésére szolgáló új rendszerre, és az OMRON TM sorozatú kobotjait választotta erre a munkára, amelyeket az Absolute Automation Group részét képező Absolute Robotics vásárolt meg és telepített le.
A Hanover Displays a tömegközlekedési ágazatban használt utasinformációs rendszereket tervez és gyárt, és nagy hangsúlyt fektet termékei minőségére. A vállalat nyomtatott áramköri lapokat használ a kijelzőpaneljeiben. Ezeket eredetileg a Távol-Keleten gyártották, de a Hanover cég most úgy döntött, hogy házon belül fogja előállítani őket.
Reece Mills, a cég gyártásirányítási vezetője a következőképpen magyarázza a döntést: „Ahhoz, hogy NYÁK-okat tudjunk gyártani, nagy sebességű gyártóberendezésekbe fektettünk. Ez a döntés nagyobb rugalmasságot biztosított a gyártásirányításunk terén, ugyanakkor lehetővé tette számunkra, hogy tovább folytathassuk a termékfejlesztést.”

A tesztelési és felülvizsgálati folyamat automatizálása

Ez azonban újfajta kihívások elé állította a vállalatot, amelynek ettől kezdve az áramkörök tesztelésére és felülvizsgálatára is képesnek kellett lennie. Kezdetben ez egy nagy mértékben manuális folyamat volt – jóllehet automata tesztberendezéseket is alkalmaztak, maga a folyamat igencsak gyakorlati jellegű volt, és teljes odafigyelést követelt meg a kezelőtől. A vállalat mintegy 240 000 NYÁK modult állít elő évente, úgyhogy elég komoly veszélye volt annak, hogy a kezelők sérüléseket szerezzenek az ismétlődő túlterhelések miatt.
Ezért a Hanover cég úgy döntött, hogy még jobban automatizálja a folyamatot. Ahogy Sean Winter operatív igazgató indokolta: „Azon túlmenően, hogy foglalkozni akartunk a dolgozóink egészségének és biztonságának problémájával, az is fontos volt számunkra, hogy egységes legyen a ciklusidő. Fontosnak tartottam a személyes felügyelet nélküli működést, ezért azt akartuk, hogy a kobotok alkalmasak legyenek az éjszakai üzemben való működésre, így ezáltal nagyobb teljesítményt tudjunk elérni kevesebb erőfeszítéssel.”
Miközben a cég a megfelelő megoldás után kutatott, megismerte a robotok integrációjával foglalkozó bristoli (Egyesült Királyság) kisvállalkozást, az Absolute Robotics-ot. Az Absolute Robotics az automatizáció és az ipari alkalmazásokhoz használt robotok fejlesztése terén világszinten az élvonalba tartozó OMRON Industrial Automation integrációs partnere.
Geoff Ferguson, az Absolute Robotics ügyvezető igazgatója így mesél erről: „Először is a Hanover cég megmutatta, hogyan tesztelik az áramköri modulokat a dolgozók kézi munkával.” Ő javasolta azt, hogy a vállalat váltson az OMRON TM kobotokra, amelyek nemcsak egyszerűen programozhatók, hanem innovatív, beépített képfeldolgozó funkcióval is rendelkeznek, tehát tervezésükből adódóan teljes értékű Ipar 4.0 megoldást jelentenek. Több különböző modell létezik, amelyek mindegyike más-más teherbírású és hatótávolságú.
„A Hanover számára az egyik fő szempont az volt, hogy a kobotok képesek legyenek együttműködni a meglévő kézi tesztberendezéssel. Ennek érdekében a kobotokat olyan speciális szerszámokkal látták el, amelyekkel nyitni és zárni tudják a kézi tesztberendezést” – teszi hozzá Geoff Ferguson.

Az új kobotok alkalmazása

A Hanover a processzorok és a kijelzők áramköri moduljainak tesztelésénél is használni akarta a kobotokat, vagyis a bennük rejlő lehetőségeket teljes mértékben ki akarta használni. Ez magában foglalta a beépített képfeldolgozó rendszerek használatát is, különösen a kijelzők áramköri moduljai esetében – itt lényegében az volt a cél, hogy a LED-ek a megfelelő sorrendben kezdjenek világítani. Ezt követően a vállalat további hat OMRON TM kobotba is befektetett.
A kobotokat két gyártósoron szerelték be a Hanovernél, és az a feladatuk, hogy a LED-kijelzők áramköri moduljai levegyék egy hagyományos tárolóállványról, majd teszteljék azokat. Az Absolute Robotics számára az egyik kihívást az jelentette, hogy a Hanover Displays számos különféle méretű és formájú áramköri modult gyárt kijelzőpanelekhez. A kobotoknak tehát képeseknek kellett lenniük a különböző típusú modulok kezelésére. Az Absolute Robotics ezért rugalmasan alakította ki a szerszámokat, hogy azok a különböző méreteknek és formáknak megfelelően önmaguktól beállítódjanak. A program ráadásul bármennyi LED-et képes kezelni, több százat, de akár több tízezret is.

A babérok learatása

„Az első rendszer üzembe helyezését követően elég hamar felismertük a kobotok előnyeit” – számol be Reece Mills. „Azt terveztük és reménykedtünk is benne, hogy személyzet nélkül is tud működni a dolog, és ez elég gyorsan sikerült is. A teljes rendszerbe befektetett pénz mindössze két év alatt megtérült. A tesztek között vannak eléggé ismétlődő jellegű folyamatok is, úgyhogy számomra az a legnagyszerűbb az egészben, hogy így más területen tudjuk bevetni a kollégákat, olyan területeken, ahol fejleszthetik a képességeiket.”
Sean Winter még hozzáteszi: „Minőségbiztosítási szempontból teljes mértékben nyomon követhetők a NYÁK moduljaink. Vagyis minden alkalommal, amikor felülvizsgálunk egy NYÁK modult, nyilvántartásba kerül, hogy a modul megfelelt vagy sem. Ezenkívül további évi 1100 órát nyertünk a személyzet nélküli gyártás terén. A Hanovernél nekünk mindig fontos, hogy befektessünk a jövőnkbe. Állandóan figyelemmel kísérjük a technológiát, annak fejlődését, és hogy milyen módon tudjuk a vállalat hasznára fordítani.”
Végezetül Geoff Ferguson a következőket teszi hozzá az Absolute Robotics részéről: „Nagyszerű élmény volt együttműködni a Hanover Displays-szel. Rendkívül nagyra értékeljük azokat a kihívásokat, amelyekkel a tőlük kapott megbízás során szembesültünk. Élveztük a cég áramköri moduljainak feldolgozására szolgáló robotok kialakítását, és úgy érezzük, remek műszaki megoldás született, amellyel több ezer plusz órányi üzemidőre tett szert a megbízó.”

Vegye fel a kapcsolatot az Omron szakembereivel

Van bármilyen kérdése vagy szeretne személyes tanácsadást kapni? Forduljon szakembereink egyikéhez.
  • Omron Europe

    Omron Europe