Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Az OMRON az innováció 90. évfordulóját ünnepli

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

AI
Sustainable Manufacturing
Operational Excellence

A piros jelzőlámpától a robotokig: az OMRON az innováció 90. évfordulóját ünnepli

Közzétéve: 2023. június 6. hely: AI

Ebben az évben, az Alapítók Napján az OMRON visszatekintett a technológiai határok feszegetésével töltött 90 évére, majd előretekintett az automatizálási innováció jövője felé, amelyet a fenntarthatóság, a digitalizáció és az ember-gép együttműködés jellemez.

Ünnepeljük együtt május 10-ét 

Május 10. minden évben valószínűleg a legfontosabb nap az OMRON naptárában. Ezen a napon világszerte 30 000 OMRON-alkalmazott ünnepli a vállalat alapítójának, Kazuma Tateishinek az életét és örökségét. Ezt úgy teszik, hogy újra elkötelezik magukat Tateishi elképzelése mellett, miszerint a technológiát egy jobb világ megteremtésére kell használni, és hogy hozzájárulnak egy jobb társadalomhoz – gyakran úgy, hogy önkéntes és jótékonysági projektekben vesznek részt saját közösségükben. 

Az innováció mérföldkövei 

Az OMRON innovációja 1933-ban kezdődött a röntgenfotózáshoz kifejlesztett nagy pontosságú időzítővel. Ez jelentette a vállalat első hozzájárulását a társadalmi igények kielégítéséhez. 1960-ban az OMRON bemutatta a világ első érintkezőmentes közelítéskapcsolóját, amely forradalmasította a fejlett tömeggyártási képességeket. Azóta az OMRON továbbra is úttörő technológiákat vezet be, beleértve a világ első teljesen automatikus jelzőlámpáját, az első teljesen automatizált vasútállomási rendszert, a hordható vérnyomásszabályozót, az ultra nagysebességű fuzzy logikai vezérlőt és az automatikus ráksejt-diagnosztikai berendezéseket.

Középpontban a gyárak automatizálása 
Az OMRON hatása számos ágazatra kiterjed, beleértve az ipari automatizálást, a háztartási készülékeket és az irodai berendezéseket, az autókat, a szociális és pénzügyi rendszereket, valamint az egészségügyet. Az elmúlt 50 évben a vállalat következetesen felgyorsította az ipari automatizálást olyan alapvető alkatrészek fejlesztésével, mint a relék, időzítők és kapcsolók a gyártóberendezésekhez. Napjainkban az OMRON a gyári automatizálásra összpontosítva fejlesztéseket vezetett be az érzékelők, vezérlők, robotok és egyéb eszközök terén, amelyek elősegítik a gyártási folyamatokat. Nevezetesen, az OMRON számos világelső innovációt valósított meg, mint például a nagy teljesítményű intelligens kamera többszínű lámpával, a SCARA robot prediktív karbantartási funkciókkal és a robot integrált vezérlővel.
 
Automatizálás a jelenlegi kihívások kezelése érdekében 
 
A közelmúlt történelmi eseményei, köztük a Covid–19 világjárvány és a Brexit, világszerte példátlan kihívások elé állították az iparágakat. Válaszul az OMRON felismerte az automatizálás kulcsfontosságú szerepét ezen akadályok leküzdésében. A gyári eszközöknek a dolgok internetén (IoT) keresztül történő integrálásával az OMRON lehetővé teszi a gyártók számára, hogy kihasználják az Ipar 4.0 előnyeit. Ez magában foglalja az adatfelügyelet és -elemzés révén megnövelt hatékonyságot, valamint az emberek és gépek közötti hatékonyabb együttműködést. Az AI alkalmazásával az OMRON automatizálja a döntéshozatali folyamatokat és optimalizálja a gyártási ütemterveket, ami nagyobb hatékonyságot és kevesebb hulladékot eredményez az alapvető automatizálási platformok és a feltörekvő technológiák, például az AI és az 5G kombinációja révén.

Egy új kezdet: autonóm társadalom 

Az OMRON innováció iránti elkötelezettsége figyelemre méltó megoldásokat eredményezett, amelyek elősegítik az adatvezérelt műveleteket és a digitalizációt. A mesterséges intelligencián alapuló prediktív karbantartási megoldások és a kollaboratív robotok példázzák az OMRON elkötelezettségét a termelékenység digitális átalakítás révén történő felgyorsítása iránt, megnyitva az utat az intelligens gyárak következő generációja előtt. Ami a jövőt illeti, az OMRON szilárd meggyőződése, hogy az automatizálás továbbra is létfontosságú szerepet fog játszani a fenntarthatóság, a hatékonyság és a jövedelmezőség elérésében az iparágban. Az „autonóm” megközelítésre való áttérés világában, amely a fenntarthatóságot, az egyéni fejlődést és a minőséget helyezi előtérbe a mennyiséggel szemben, a harmonizált automatizálási megoldások jelentik a kulcsot.

Tateishi elképzelése, hogy a technológiát egy jobb világ megteremtésére használják, az OMRON „A jövő formálása 2030” elnevezésű stratégiája , révén él tovább, mivel az OMRON segíti a különböző iparágakat a munkaerőhiány enyhítésében, a termelékenység növelésében és a szén-dioxid-semlegesség elérésében.
 
Fernando Colás, az OMRON európai ipari automatizálási üzletágának (IAB) vezérigazgatója a következőképp nyilatkozott: „Üzleti tevékenységünk éltető eleme, hogy hiszünk abban, hogy a társadalmi kihívások ösztönzik a technológiai fejlődést és fordítva. Ez még soha nem volt annyira érvényes, mint napjainkban, amikor számos kihívással kell szembenéznünk, kezdve az éghajlatváltozással, az elöregedő népességgel és a növekvő megélhetési költségekkel. Az Alapítók Napja lehetőséget nyújt számunkra, hogy megerősítsük elkötelezettségünket annak biztosítása iránt, hogy az automatizálási innovációra irányuló erőfeszítéseinket egy fenntarthatóbb, virágzóbb és harmonikusabb világ megteremtésére irányítsuk.” 
További részletekért lépjen velünk kapcsolatba!

Vegye fel a kapcsolatot az Omron szakembereivel

Van bármilyen kérdése vagy szeretne személyes tanácsadást kapni? Forduljon szakembereink egyikéhez.
  • Fernando Colás

    Fernando Colás

    CEO of OMRON's Industrial Automation Business Unit (IAB) Europe