Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Öt kihívás a kis mennyiségű, változatos (HMLV) termékek csomagolási és palettázási folyamatainak terén

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Flexible Manufacturing
Operational Excellence

Öt kihívás a kis mennyiségű, változatos (HMLV) termékek csomagolási és palettázási folyamatainak terén

Közzétéve: 2021. december 21. hely: Flexible Manufacturing

írta: John van Hooijdonk, az OMRON gyorsan forgó fogyasztási cikkek gyártásáért felelős európai ipari piacigazgatója

Az új termék épp most hagyta el a gyárat, polcrakész csomagolásban, a vevői igényeknek megfelelő, meghatározott keverési arányban. A csomagolást valójában egy másik vállalat végezte. A co-packing egy egyre gyakrabban igénybe vett szolgáltatás a gyorsan forgó fogyasztási cikkek (FMCG) piacán, de különösen a magasabb árú termékszegmensekben, mint például a testápolási termékek vagy az édességek esetében, hogy csak néhány példát említsünk. Egy szolgáltatás, amely a fogyasztók nagyobb választék iránti igényének kielégítése érdekében született.
Számos vállalat dönthet úgy, hogy speciális szolgáltatókhoz szervezi ki termékeinek újracsomagolását. Mit érdemes ezen cégeknek figyelembe venniük a co-packing szolgáltatás igénybevételekor, valamint a kis mennyiségű, változatos termékek (HMLV) iránti megnövekedett kereslettel kapcsolatban?

Robottámogatással ellátott automatizációs megoldások segíthetik a folyamatokat

Az intelligens robotalapú automatizációs megoldások, mint például a robotizált komissiózás, csomagolás, palettázás, gépkezelés és az optimalizált automatizált intralogisztika segíthetnek a kézi munkaerő szükségességének csökkentésében a HMLV-gyártásban. A robotalapú automatizáció nagyobb rugalmasságot, termelékenységet és megbízhatóságot kölcsönözhet a co-packing szolgáltatást biztosító vállalatok számára. E megoldás gondoskodik az egyre rövidebb termékéletciklusok, a változó csomagolási dizájnok, a különféle csomagméretek és termékváltozatok, valamint a sorozatgyártás által támasztott igények kielégítéséről. A következő öt tipikus, telepítéskor jelentkező kihívás és megoldás mutatja, hogyan alkalmazható mindez a gyakorlatban.

1. kihívás: Változatos termékek és a másodlagos csomagolás

Az egy dobozba kerülő változatos, egyedi termékek kihívást jelentenek a csomagolási folyamatban. A kézi munkaerővel végzett folyamatok rugalmasságot biztosítanak, ugyanakkor hatással lehetnek a minőségre. Emellett nehéz megfelelő munkaerőt találni és megtartani azt az ilyen feladatok elvégzéséhez. A beérkező árut gyorsan kell feldolgozni, és a csomagolóanyagnak is rendelkezésre kell állnia. Az ilyen jellegű másodlagos csomagolási folyamatokhoz a pick-and-place technológia ideális megoldást kínálhat.
A megoldás? Egyetlen, teljesen integrált csomagolási rendszer összehangolt gyártósorokkal és optimalizált áramlási sebességgel. A grafikus felhasználói felületnek köszönhetően nincs szükség programozási ismeretekre. A Recipe Manager segítségével a gyártósor több termékhez is konfigurálható, és egy gombnyomással válthat közöttük. Az eredmény: nagyobb rugalmasság, kevesebb üresjárati idő, az alkalmazottak munkaterhelésének csökkenése, alacsonyabb költségek és az (át)csomagolósor bonyolultságának csökkentése.

2. kihívás: A csomagolóanyag utánpótlása a gyártósoron

A csomagolóanyag optimális utánpótlása a gyártósoron kulcsfontosságú a berendezések hatékonyságának javításához, és a gépek közötti várakozási idők elkerülése érdekében. De ez még nem minden: az e feladatokhoz szükséges kézi munkaerővel végzett tevékenységek gyakran nem ergonomikusak, és biztonsági problémákat okozhatnak. Mindezek miatt érdemes megfontolni a gyártósor melletti csomagolóanyag-feltöltésbe való befektetést. Végül, de nem utolsósorban: a fogyóeszközök utánpótlásának automatizálása minimalizálja a köztes tárolás szükségességét, valamint a hulladékot.
A kobotok, akár mobilrobotokkal is kombinálva, orvosolhatják ezt a problémát az anyagellátás segítésével. A kobot felveszi a csomagolóanyagokat egy pozícióból, és közvetlenül a gyártószalagra vagy a csomagológépbe helyezi azokat. Így a fogyóeszközöket többé nem kell kézzel kirakodni.

Kihívás 3: Intralogisztika és köztes tárolás

Általában elmondható, hogy az olyan alapvető gyártási folyamatok, mint például a termelés folyamata, a legtöbb gyárban már nagymértékben automatizáltak. A másodlagos folyamatok azonban, mint például a fogyóeszköz-ellátás vagy a hulladékok ártalmatlanítása, gyakran még nem automatizáltak, kézi munkaerőre van szükség elvégzésükhöz, amely gátolja a hatékonyságot és könnyen különböző hibák forrásává válhat. Az ideiglenes raktározás vagy a foglalt alapterület komoly – és sokszor rejtett – költségekkel jár. Az innovatív robotikai megoldások segítségével azonban optimalizálható a teljesítmény és a szükséges áruk rendelkezésre állása.
Az automatizált anyagszállítás előnyei nyilvánvalóak: az automatikus utánpótlás révén kisebb a raktárkészlet, optimálisabb a helykihasználás, és a beszerzésre is a kellő időben kerül sor. Ehhez jön még a készletek nyomon követhetősége és ellenőrizhetősége, a kis tételes készletek (WIP) mozgatása pedig automatizált.

4. kihívás: Az áruk kicsomagolása és elosztása

Az elosztóközpontoknak (DC) vagy átcsomagolóhelyeknek más kihívásokkal is meg kell küzdeniük, beleértve a kartondobozok depalettázását és kicsomagolását, az átcsomagolandó áruk szállítását, de a hulladékok ártalmatlanítását is. A teljesen vagy félautomatizált kezelés és a robotizált szállítás itt sok erőfeszítést takaríthat meg. A raklapok kirakodására például robotok használhatók. A beérkező árukat ellenőrzik. A kartondobozokat ezután vagy szállítószalagra, vagy autonóm mobilrobotokra (AMR) rakodják, amelyek aztán továbbszállítják őket.
A kobotok az automatizált vágási folyamatoknak köszönhetően fel is tudják nyitni a dobozokat. A kartondobozokat előre meghatározott méret szerinti sorrendben vagy vegyes sorrendben lehet betáplálni. Ez rugalmasabbá és hatékonyabbá teszi a csomagolósorokat, miközben javul a nyomonkövethetőség és a biztonság.

5. kihívás: Gyártósorvégi palettázás

A palettázás ismétlődő munka, amely a kézi munkát végző dolgozókat izomfájdalmaknak és sérüléseknek teheti ki. A dolgozók hibákat követhetnek el, például összekeverhetik a termékeket vagy egyes dobozok hiányozhatnak a raklapról.
Az innovatív EOL-palettázási megoldások ebben nyújtanak segítséget. A kobottal végzett automata palettázási megoldás egy szoftvert tartalmaz, amely segít a felhasználóknak gyorsan beállítani a palettázáshoz szükséges műszaki adatokat. Az ipari robotokkal összehasonlítva a kobotokkal ellátott megoldások 50 százalékkal kevesebb alapterületet igényelnek. A kezelők biztonságosan dolgozhatnak a robot mellett, lehetővé téve a folyamatos munkát.

Következtetés

A modern automatizálási és robotikai megoldások létrehozzák a termelékenység és a könnyű kezelhetőség tökéletes egyensúlyát, amelynek révén a co-packing szolgáltatások és a csomagolási műveletek utat nyithatnak a jövő gyárának. Olyan megoldások állnak rendelkezésre, amelyek mind felfelé, mind lefelé skálázhatók, hogy kezelni tudják az ellátási láncból érkező ingadozó igényeket, csökkentsék a teljes üzemeltetési költséget a szükséges alapterület vagy a köztes raktárkészlet csökkentése révén.

Vegye fel a kapcsolatot az Omron szakembereivel

Van bármilyen kérdése vagy szeretne személyes tanácsadást kapni? Forduljon szakembereink egyikéhez.
  • Omron Europe

    Omron Europe