Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Az OMRON támogatja a munkaerő fejlődését

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

AI
Sustainable Manufacturing
Operational Excellence

A munkaerő fontosságának növelése: Az OMRON fejlesztési koncepciója az európai gyártásban

Közzétéve: 2023. szeptember 6. hely: AI

Bemutatjuk az OMRON megingathatatlan elkötelezettségét a jövő nemzedékét támogató készségek fejlesztése iránt, miközben az iparág az átalakulás útjára lép – egy olyan útra, amely feltárja a negyedik ipari forradalom (4IR) minden lehetőségét, mialatt bátran halad az ötödik ipari forradalom (5IR) felé.

Az egyetemi tantermekben, az újító szellemű üzleti vezetők tanácstermeiben és a jövőbe tekintő politikusok tárgyalótermeiben heves viták folynak. Ezek a viták arról szólnak, hogy a negyedik ipari forradalomról (4IR), vagy ahogyan más néven nevezik, az Ipar 4.0-ról az Ipar 5.0-ra való gyökeres átállás, meg fogja változtatni a világot, amelyben élünk.

Történelmileg az ipari forradalom volt az első gépkorszak, az elektromosság a második, az elektronika a harmadik, az internet mint platform pedig a negyedik. Most lépünk be az ötödik gépkorszakba, amely az ember és a gép harmonikus együttműködését és az ipar társadalomhoz való hozzájárulását helyezi előtérbe. Itt a pillanat, hogy ne csak alkalmazkodjunk, hanem vezető szerepet töltsünk be, úttörő szerepet vállaljunk, és olyan jövőt teremtsünk, amelyben az innováció nem ismer határokat. 

Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum alapítója és ügyvezető elnöke megjegyezte: "Egy olyan technológiai forradalom küszöbén állunk, amely alapjaiban változtatja meg az életünket, a munkánkat és az egymáshoz való viszonyunkat. Méretét, hatókörét és összetettségét tekintve ez az átalakulás semmihez sem fog hasonlítani, amit az emberiség eddig tapasztalt." 

Világunk átalakulóban van. A globális termelés fejlődik, amelyet a hagyományos ipari gyakorlatok automatizálása vezérel az intelligens technológia, az M2M (machine to machine) kommunikáció és az IoT integráció révén. Ez a szinergia hajtja az automatizálást, a zökkenőmentes kommunikációt és az intelligens gépeket, amelyek önállóan elemzik és diagnosztizálják a kihívásokat.

A mesterséges intelligencia térnyerése vitákat vált ki, és mélyebb átalakulásokra utal társadalmunk szerkezetében. Miközben ezen a mozgalmas terepen haladunk keresztül, közben már készen állunk az innováció befogadására és a jövőnk átalakítására. 

Az automatizálás mítosza

E nagy horderejű változások következtében az a tévhit alakult ki, hogy a robotok, az automatizálás és az AI helyettesíteni fogják az emberek munkáját. De valójában az ellenkezője az igaz. Sok vállalkozás küzd azzal, hogy elegendő képzett személyzetet toborozzon, hogy segítsen nekik kihasználni a legújabb technológiai innovációk által kínált lehetőségeket. Ez részben a népesség elöregedésének, a Covid19-világjárvány miatt kieső munkaerőnek, valamint a jövő gyáraihoz való alkalmazkodással küzdő hagyományos oktatási modelleknek köszönhető.

Az OMRON a technológia élvonalában végzi munkáját, fejleszti az automatizálást, a robotikát és a mesterséges intelligenciát. Az OMRON az iparágak széles körét érintő kérdésekben kínál megoldásokat, a csomagolástól és a feldolgozástól kezdve az autóiparig, az élettudományokig és az élelmiszer- és italgyártásig. Ezek a technológiák megváltoztatják a gyártás arculatát, ezért számunkra a kiváló szakemberek toborzása, fejlesztése és megtartása fontosabb, mint valaha. A megfelelő készségekkel rendelkező kollégák nélkül nem leszünk képesek kiaknázni az új ipari forradalomban rejlő lehetőségeket. Emellett úgy gondoljuk, hogy a technológia segíteni fogja az embereket készségeik fejlesztésében és a még jobb teljesítmény elérésében. A technológia lehetővé teszi az emberek számára, hogy kitűnjenek.

A jövő formálása 2030

A 2022-ben elindított „Shaping the Future 2030 (SF2030)” (A jövő formálása 2030) hosszú távú jövőképünkkel összhangban azon dolgozunk, hogy az üzleti növekedés és fenntarthatóság integrálásán keresztül folyamatosan olyan társadalmi és vállalati értékeket teremtsünk, amelyek hozzájárulnak egy fenntartható társadalom létrejöttéhez. Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy olyan automatizálási megoldásokat fejlesszünk ki, amelyek foglalkoznak a társadalmunk problémáival, és segítenek a jövő gyárainak felépítésében, amelyek egyértelműen fenntarthatóbbak, a munkavállalók jólétét helyezik előtérbe, és elég rugalmasak ahhoz, hogy gyorsan reagáljanak az olyan események által okozott bizonytalanságokra, mint a járványok, a háborúk és az éghajlatváltozás.

Küldetésünk, „Az életminőség javítása és hozzájárulás egy jobb társadalomhoz” azt jelenti, hogy nagy hangsúlyt fektetünk az oktatók támogatására, hogy felkészíthessék a következő generációt a kihívásokkal való szembenézésre és az Ipar 5.0 által kínált lehetőségek megragadására. 

Régóta tudjuk, hogy be kell fektetnünk az embereink jövőjébe, hogy olyan tehetségeket gyűjtsünk össze, akiknek hosszú távú, kifizetődő karriert tudunk kínálni. Ez magában foglalja az iskolákkal, főiskolákkal és egyetemekkel való együttműködést számos európai piacon, ahol megtalálhatóak vagyunk.

Olaszországban oktatási projektünk középiskolákra, műszaki felsőoktatási intézményekre (ITS) és egyetemekre terjed ki. Az „Academy Project” nevű elgondolásunk ezekből az együttműködésekből alakult ki, az iparági keresletet kiszolgáló „magas technológiai specializációjú iskolákra” összpontosítva.

Olaszországban több mint 100 műszaki felsőoktatási intézménnyel (ITS) működünk együtt, különösen az automatizálásra összpontosító mechatronika területén. Az olyan intézményekkel való együttműködések, mint a Cuccovillo, Firenze és a Sistema Meccanica átfogó képzési programokat eredményeznek.

A „University project” nevű programunk erősíti a kapcsolatokat az egyetemekkel és a műszaki egyetemekkel. A l’aquilai, padovai, trieszti, pármai és sok más egyetemmel kötött partnerségeink tükrözik a jövőbeli tehetségek gondozása iránti elkötelezettségünket.

Az Egyesült Királyságban működő kétéves gyakornoki programunk sokrétű tapasztalatot kínál, és sokszínű feladatokra készíti fel az újoncokat. Spanyolországban dinamikus csapatunk a legmodernebb technológiákat vezeti be az osztálytermekbe, elősegítve a személyre szabott oktatást.

Büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehetünk a „La Alianza por la Formación Profesional” nemzeti stratégiai kezdeményezésnek, amely a kormány, a vállalatok és a harmadik szektorbeli csoportok közötti együttműködés révén támogatja a hatékony szakképzési programokat.

Az OMRONNÁL egy olyan jövőért dolgozunk, ahol az oktatás és az együttműködés egy virágzó, innovatív társadalmat hoz létre.

Együttműködés ügyfeleinkkel

A jövő tehetségeinek támogatása mellett elismerjük ügyfeleink fontosságát jövőbeli sikereinkben, ezért aktívan támogatjuk őket a legújabb lehetőségek megvalósításában.

Ezért az OMRONNÁL két európai automatizálási központból és 15 Proof of Concept laboratóriumból álló hálózatot építettünk ki, ahol ügyfeleinkkel együtt dolgozunk azon, hogy az automatizálási koncepciókat valós, innovatív alkalmazásokká alakítsuk. Ezek a találkozási pontok áthidalják globális és helyi hálózatainkat, elősegítve az innovációt a gyártásban az innovatív technológiák, a know-how és a műszaki ismeretek folyamatos megosztásával. Ez megkönnyíti az új megoldások kifejlesztését, lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy új megoldásokat dolgozzanak ki, és felgyorsítja az üzleti kihívásokra adott válaszokat.

A jövő

Az ötödik ipari forradalom összetett és gyors ütemű változás, amely megköveteli tőlünk, hogy átgondoljuk, hogyan képezzük az embereinket, hogyan teremtünk értéket és hogyan éljük az életünket. Ez több, mint pusztán technológiai váltás; lehetőséget kínál arra, hogy a kialakulóban lévő technológiákat felhasználva befogadó és emberközpontú jövőt teremtsünk.

Az OMRONNÁL hiszünk abban, hogy a „Shaping the Future 2030 (A jövő formálása 2030)” jövőképünk segít az alkalmazottainknak, a közösségeinknek és az ügyfeleinknek, hogy alkalmazkodjanak ezekhez a kihívásokhoz, és együtt egy jobb világot teremtsünk. Csak az oktatókkal, ügyfelekkel és számos más érdekelt féllel való együttműködés révén leszünk képesek felkészíteni a kollégákat azokra a készségekre, amelyekre szükségük van ahhoz, hogy sikeresen alkalmazkodjanak az új jövőhöz.

További részletekért lépjen velünk kapcsolatba!

Vegye fel a kapcsolatot az Omron szakembereivel

Van bármilyen kérdése vagy szeretne személyes tanácsadást kapni? Forduljon szakembereink egyikéhez.
  • Fernando Colás

    Fernando Colás

    CEO of OMRON's Industrial Automation Business Unit (IAB) Europe