Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: A ControlTec UV-C mobilrobottal segít egy lengyel kórháznak a világjárvány kezelésében

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Flexible Manufacturing
automation blog
Applications

A ControlTec UV-C mobilrobottal segít egy lengyel kórháznak a világjárvány kezelésében

Közzétéve: 2021. január 26. hely: Flexible Manufacturing

A ControlTec volt a világ egyik első olyan vállalata, amely UV-C besugárzóval felszerelt sterilizáló robotot fejlesztett ki – ehhez pedig egy OMRON LD mobilrobotot használt fel.
Az egészségügyi szervezetek világszerte keresik az automatizált megoldásokat az egyes helyiségek és közterületek biztonságos fertőtlenítésére, hogy eleget tehessenek a Covid-19 világjárvány miatt alkalmazandó számos új higiéniai eljárás követelményeinek. Az ezen igényre reagáló vállalatok közé tartozik egy lengyel rendszerintegrátor, a ControlTec is. A ControlTec volt a világ egyik első olyan vállalata, amely UV-C besugárzóval felszerelt sterilizáló robotot fejlesztett ki – ehhez pedig egy OMRON LD mobilrobotot használt fel.
A kórházaknak és egészségügyi intézményeknek új megközelítéseket és új technológiákat kell kifejleszteniük annak érdekében, hogy megfelelhessenek a jelenleg is tomboló világjárvány leküzdéséhez szükséges szigorú higiéniai és biztonsági előírásoknak. Az egyik megoldást az ultraibolya (UV) lámpákkal felszerelt mobilrobotok jelentik, ezek manuális használata azonban nem biztonságos. Az UV-C egy olyan típusú UV-fény, amely képes a baktériumok, kórokozók és vírusok elpusztítására, különösen azokon a területeken, amelyeknél a fertőtlenítőszerekkel való folyamatos tisztítás nem lehetséges. Az ilyen lámpák mobilrobotokra szerelésével az UV-fény alapú fertőtlenítés automatikusan, pontosan, gyorsan és hatékonyan elvégezhető.

UV mobile robot solution by ControlTec

  • 0:00 -   Healthcare organisations across the world are looking for automated solutions for safely disinfecting individual rooms and public spaces to meet a range of new hygiene procedures due to the Covid-19 pandemic. One of the companies that has responded to this need is ControlTec, a Polish system integrator. Using an OMRON LD mobile robot, ControlTec was one of the first companies in the world to develop a sterilisation robot equipped with a UVC irradiator.

UV-C robot születik

Egy közeli kórháztól érkező kérésre reagálva a ControlTec fejlesztőcsapata előrukkolt azzal az ötlettel, hogy UV-C robotokkal vegyék fel a harcot a vírussal szemben. A ControlTec rájött, hogy a birtokában van az a technológia, amely fontos szerepet játszhat a fertőzött betegek ápolásával járó küzdelemben. A projekt nonprofit gyakorlatként indult a Wojewódzki Szpital Specjalistyczny kórház megsegítése érdekében. Azóta a vállalat már a tágabb lengyel piacra is betört a megoldással.

Kihívások és előnyök

A robotok használatának legfontosabb előnye az egészség és a biztonság. Mozdulatlan UV-lámpák használata esetén a kezelőknek és az egészségügyi dolgozóknak be kell lépniük a vírussal fertőzött helyiségbe vagy területre. Az UV-C mobilrobot azonban autonóm módon kezelhető, így megelőzi a kezelőkre és az egészségügyi szakemberekre leselkedő fertőzés kockázatát. Az UV-C mobilrobot emellett távolról, számítógép vagy táblagép segítségével is működtethető.
A legfőbb kihívás, amellyel a ControlTec az UV-C robotok kifejlesztése és a kórházakba való bevezetése során szembesült, az idő volt. A vállalat a lehető leggyorsabban szerette volna biztosítani a megoldást a kórházaknak, mivel a létesítményeknek rengeteg fertőzött beteg ellátásáról kellett gondoskodniuk.
Grzegorz Goral, a ControlTec vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: „Az egyetlen műszaki problémát az EMC-szabványoknak való megfelelés okozta, a legfontosabb kihívás azonban az volt, hogy meggyőzzük a kórházakat, az UV-C robotok biztonságosan működtethetők.” A vállalatnak a szomszédos egyetemek segítségével viszonylag gyorsan sikerült biztosítania az EMC-szabványoknak való megfelelést.
A lengyel kórházak és egészségügyi intézmények már régóta használnak UV-C lámpákat a vírusok semlegesítéséhez, így a ControlTec vállalatnak nem kellett külön ecsetelnie az UV-C lámpák sterilizálási előnyeit. Egyik első lépéseként a vállalat felkért egy lengyel kutatóintézetet annak tesztelésére és megerősítésére, hogy az UV-C képes-e a Covid-19 vírus elpusztítására. Ellenőrizte továbbá az UV-C lámpák gyártójától, a Philipstől, valamint az amerikai Bostoni Egyetemtől származó értékelési adatokat. Az adatokból kiderült, hogy a Philips UV-C lámpák a Covid-19 vírus csaknem 100%-át képesek elpusztítani.

Sikeres akció

Az eredeti UV-C mobilrobot immár négy hónapja végzi a munkáját a kórházban, és probléma nélkül, zökkenőmentesen működik. A kórházi kezelők most már magabiztosan, a ControlTec támogatása nélkül is képesek használni a robotot.
Jaroslaw Drzazga, a lengyelországi OMRON Electronics Sp. z o.o. ipari megoldásokért felelős csapatának vezetője a következőket fűzte hozzá: „A világjárvány számos vállalatot és intézményt állított óriási kihívások elé. Sokan közülük rájöttek, hogy az automatizált folyamatok, valamint az innovatív robotikai megoldások és technológiák, mint például az UV-fertőtlenítés felbecsülhetetlen támogatást nyújthat az említett kihívások kezelésében. Az efféle megoldások leveszik a terhet az alkalmazottak válláról, fokozzák a biztonságot, és az előírásoknak is megfelelnek.”
További részletekért lépjen velünk kapcsolatba

Vegye fel a kapcsolatot az Omron szakembereivel

Van bármilyen kérdése vagy szeretne személyes tanácsadást kapni? Forduljon szakembereink egyikéhez.
  • Omron Europe

    Omron Europe