Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: A jövő gyárának közös építése

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Automatizálás
Flexible Manufacturing
Industry 4.0

A jövő gyárának közös építése

Közzétéve: 2022. június 16. hely: Automatizálás

Az OMRON egyik legnagyobb gyáregységét, a Den Boschban található üzemet az EMEA régió igényeinek kielégítése érdekében továbbfejlesztjük.

Az OMRON ipari automatizálási divíziója fejlett automatizálási megoldások fejlesztésével és gyártásával támogatja a gyártási innovációt. Az OMRON egyik legnagyobb gyáregységét, a Den Boschban található üzemet az EMEA régió igényeinek kielégítése érdekében továbbfejlesztjük. Célunk egy olyan létesítmény létrehozása, amely a „jövő gyárát” szemlélteti, miközben a való életben is azzá válik.

Míg az európai székhely Hoofddorpban van, a Den Boschban (Észak Brabant tartomány) található telephely a vállalati tevékenységek fő központi európai helyszíne, amelynek része a gyár, az európai elosztóközpont, a kutatás-fejlesztés (K+F) és a szerviz központ. E négy terület kombinációja 18 000 európai ügyfélnek nyújt szolgáltatásokat, és adott esetben más régiókban, például Japánban és az Egyesült Államokban lévő ügyfeleknek is.

Helyi gyárból globális gyár

A kilencvenes évek elején gyárként létrehozott Den Bosch-i létesítmény rövidesen kutatási és fejlesztési részleggel bővült az európai piac további fejlődésének támogatása céljából. Az elmúlt tíz évben a létesítménynek a Lean gyártási és összeszerelési folyamat innovációjának alkalmazásával sikerült nagy keresletre számot tartó termékportfóliót Kínából Európába átköltöztetnie. Emellett kifejlesztette a csúcskategóriás vezérlő termékportfóliót is, amely ember-gép kapcsolat (HMI) és ipari számítógép (IPC) megoldásokat tartalmaz a globális piac számára. Mindkét fejlesztés lendületet adott a telephely üzleti volumenének, amely 4-5-szöröséra bővült, és fontos mérföldkőnek bizonyult számunkra, de még inkább az ügyfeleink számára.

A portfólió nemrég robotok gyártásával egészült ki. „Csapatunk büszke arra, hogy fix robotok globális gyáraként ismernek bennünket” – nyilatkozta Paul Sollewijn Gelpke, az OMRON Den Bosch-i telephelyének vezetője. „A hollandiai trenddel szemben a gyártás hatékonyságának és az általunk hozzáadott innovatív megoldásoknak köszönhetően ténylegesen bővíteni tudjuk a termelést. Célunk a költségek versenyképességének és a magas minőségnek a megőrzése, és az ügyfelek elvárásainak való megfelelés.”

Belső és külső innovatív lehetőségek

A növekvő igények és a dinamikus piaci követelmények miatt az jelenti a legnagyobb kihívást a gyártóüzemek számára, hogy a standard tömeggyártásról a személyre szabott tömegtermelésre váltsanak. A Den Bosch-i üzem egy dinamikus gyártósorral rendelkezik, amelyet szoftveres innovációk működtetnek, és amely alkalmazkodik a gyártási termékéhez. Így a telephely mindössze két héten belül képes egyedi rendelésre készült ipari számítógépet előállítani.

Ez a hatékonyság hasznosnak bizonyul. Hollandiában jelenleg több betöltetlen állás van, mint a munkát keresők száma, és a népesség további elöregedése miatt ez a szám növekedni fog. Alapvető küldetésünk, hogy jobbá tegyük az életet és növeljük a társadalmi hozzájárulásunkat. Az egészséges munkakörnyezet kiépítése az első lépés a virágzó társadalom megteremtése felé.

„Ha tevékenységed során szem előtt tartod az OMRON filozófiáját, akkor ezt nevezzük igazán innovációnak” – véli Tim Foreman, a kutatás-fejlesztési részleg vezetője. „Az OMRON automatizálás révén intelligens megoldásokat kíván biztosítani, például robotokat vagy intelligens öntanuló gyártási rendszereket, hogy megkímélje az embereket az ismétlődő manuális feladatoktól. Ezáltal valami pluszt tud nyújtani a társadalomnak.”

Lehetőségek egy csúcstechnológiát alkalmazó ökoszisztémában

Sollewijn Gelpke, aki az OMRON hollandiai gyárának elnöke és ügyvezető igazgatója is egyben, arra számít, hogy a Den Bosch-i telephely kompetencia- és szervizközpontként tovább fog bővülni. Ez egy csúcstechnológiát alkalmazó ökoszisztéma része, amely magában foglalja például az Eindhoveni Műszaki Egyetemet (TUe), a Den Bosch-i Data-University JADS-t, valamint az eindhoveni Brainport Industries-t.

A kutatás-fejlesztési csapat összes adattudósa a JADS-on szerezte a diplomáját. A többi magasan képzett munkatársunk pedig többnyire a TUe-n vagy a Avans-Fontys-i alkalmazott tudományokat oktató egyetemeken, amelyek szintén Észak-Brabantban találhatók. Gyakorlati lehetőséget kínálunk egyetemi és egyéb oktatási programok hallgatóinak. Az OMRON gyárában Den Boschból és a környékéről származó termelési munkatársak is dolgoznak.

Ez az egész "ökoszisztéma" Sollewijn Gelpke szerint „hatalmas erőforrás” a további fejlesztéshez. Ilyen a Brabanti Fejlesztési Ügynökség (BOM) is. A BOM valóban sokat fektet az érdekelt felekbe, és kifejezetten aktívan vesz részt olyan rendezvények megszervezésében, amelyekre az OMRON-t gyakran meghívják, valamint a vállalat számára fontos a kapcsolatrendszer ápolásában is.

A jövő gyárának közös építése

Az OMRON "ökoszisztémája" továbbá olyan ügyfelekből áll, akiknek a székhelye Brabantban található. Den Bosch, a déli tartomány fővárosa, nagyon jó elhelyezkedésű, sok autópályával, Nyugat-Európa összes fő kikötőjével és Németországgal a közelben. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy fenntarthatóan, kevesebb szállítási költséggel, gyorsabban, tehát hatékonyabban szállítsuk a termékeket.

A minőség időben történő biztosítása – versenyképes áron – amikor az ügyfél kéri, a jövő gyárának (FotF: Factory of the Future) egyik fő jellemzője, de egyben az is, hogy ezt intelligens, bővíthető módon valósítja meg, mivel a jövőben munkaerőhiány léphet fel. A FotF meglehetősen nagymértékben adatvezérelt lesz, hogy négyzetméterenként minél hatékonyabb legyen – ezt várja Sollewijn Gelpke, aki egyúttal kiemeli a partnerek fontosságát, akiket arra kérnek majd fel, hogy közösen gondolkodjanak el a gyártás jövőjéről.

„Mivel valóban szükség van az üzemünk bővítésére, már most azt vizsgáljuk, hogy milyen feltételek várhatóak a következő 10 évben” – mondja. „Elég nagy területtel rendelkezünk, ami lehetőséget ad arra, hogy megduplázzuk vagy akár megháromszorozzuk a gyárunkat. Ebben szerencsére Den Bosch önkormányzata is támogat bennünket.”

Vegye fel a kapcsolatot az Omron szakembereivel

Van bármilyen kérdése vagy szeretne személyes tanácsadást kapni? Forduljon szakembereink egyikéhez.
  • Omron Europe

    Omron Europe