Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Automatizált gyártósoron belüli ellenőrző rendszerek az elektromosjármű-gyártás területén

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Sustainable Manufacturing
Brand Protection

Miért töltenek be kritikus fontosságú szerepet az automatizált ellenőrző rendszerek az elektromos járművek gyártása terén?

Közzétéve: 2023. március 23. hely: Sustainable Manufacturing

A gépjárműiparban a biztonság minden egyéb aggályt felülmúl, és ez alól az elektromos járművek gyártása sem jelent kivételt. A biztonság ugyanakkor összetettebb folyamatok bevezetésével is járhat, napjaink járműveinek, és különösen az elektromos járműveknek az összetettsége pedig olyan mértékű, hogy a gyártók a továbbiakban már nem támaszkodhatnak a hagyományos mintavételi vagy auditon alapuló ellenőrzési módszerekre.

Az eszközök gyors, 100%-os ellenőrzése mára követelménnyé vált, mindemellett az ellenőrzések pontosságára és a tűrésekre vonatkozó igények is megnövekedtek. Szerencsére a technológiák terén elért legújabb fejlesztések, többek között a 3D-s forraszanyag-vizsgálat (SPI), a 3D-s automatizált optikai vizsgálat (AOI) és a 3D-s CT-automatizációs röntgenes vizsgálat (AXI) nagy segítségére van a gyártóknak a szigorú követelmények teljesítését illetően.

Tekintsük át, hogy az SPI, AXI és AOI gépek miért egyre nélkülözhetetlenebbek az elektromos járművek gyártása terén.

Az elektromos járművek és az „intelligens járművek” egyre fokozódó összetettségének kezelése

A 2006. február 15-én elindított The Intelligent Car Initiative, azaz „Intelligens autó kezdeményezés” egy, az Európai Bizottság által létrehozott szakpolitikai keret, amely az „intelligens” személygépjárművekkel kapcsolatos összes tevékenységet magában foglalja. A technológiák célja, hogy a járműbe épített rendszerek segítségével a járművezetők biztonságosabban működtethessék járműveiket. Ez olyan rendszerek elterjedését eredményezte, mint például az ADAS (fejlett gépjárművezetés-támogató rendszerek), amelyek a járművezetés közben vétett emberi hibák hatását segítenek csökkenteni.

Mindezzel párhuzamosan a gépjárműipari elektronikus szerelvények is egyre nehezebbé és összetettebbé válnak. Az első osztályú automatizált ellenőrző rendszerek (mint például az OMRON által kínált termékek) esetében a NYÁK modulok kritikus fontosságú alkatrészei, többek között a LED-ek, a BGA-k, az áramszolgáltató eszközök, valamint a nagy sebességű, áteresztő és „press-fit” csatlakozók mesterséges intelligenciával támogatott hibaészlelési funkciókkal rendelkeznek.

„Szembetűnő növekedést tapasztalunk a gépjárműipari gyártó partnereinkre nehezedő, gyártással, tűréshatárokkal és minőséggel kapcsolatos nyomást tekintve. Mindez új igényeket támaszt még több termék 100%-os ellenőrzését, valamint a fejlettebb ellenőrzési képességeket illetően” – mondja Kevin Youngs, az automatikus ellenőrzésért felelős üzleti egység kiemelt európai partnerekkel foglalkozó vezetője. A megbízhatóság nagy mértékben járul hozzá a gyártók nyugalmához, mivel segít elkerülni a járművisszahívásokat. „Az OMRON által kínált megoldások teljes mértékben kielégítik ezeket az igényeket, és gondoskodnak arról, hogy azok a termékek, amelyeket napi szinten használunk és amelyekre támaszkodunk, magas minőségi követelményeknek eleget téve készüljenek el, és ezáltal több évnyi biztonságos, megbízható használatot garantáljanak” – teszi hozzá Youngs. Kíváncsi az OMRON 3D CT AXI technológiával kapcsolatos innovációira?

Ismerje meg az elektromos járművek területének legújabb ellenőrzési megoldásait

Az OMRON ellenőrzési rendszerekért felelős részlege automatizált megoldások széles körét kínálva igyekszik megfelelni az EV-ipar minőséggel és megbízhatósággal kapcsolatos szigorú követelményeinek. Legújabb 3D SPI, 3D AOI és 3D CT AXI megoldásainkat arra terveztük, hogy kielégítsék a napjaink fejlettebb és intelligensebb járműveiben megtalálható, egyre nagyobb számú elektronikus egység által támasztott ellenőrzési igényeket.

NYÁK-tervezésünk, korlátozásoktól mentes ellenőrzési megoldásaink és intelligens gyári szoftverünk segítséget nyújt Önnek és beszállítóinak a gyártási folyamatok stabilizálásában és javításában, a hibák észlelésében és megelőzésében, a hatékonyabb működés elősegítésében, valamint a jobb minőségű termékek előállításában.

VT-M121 automatizált ellenőrzési platformunk a gépjárműipari tápmodulok és ADAS technológiák, többek között a LED, az adaptív fényszórók, a Lidar és a CMOS-egységek pontos és megismételhető méretellenőrzését garantálja. A VT-M121 emellett a modern, hajtű módszerű tekercselést alkalmazó EV-motoregységek 100%-os, gyors és pontos ellenőrzését is automatizálja, ezzel elősegítve a minőségi problémák észlelését a csapok hegesztése előtt és után. Többet is szeretne megtudni az elektromos járművekhez kapcsolódó automatizálási technológiákról?

Tekintse meg EV-gyártási megoldásainkat

Vegye fel a kapcsolatot az Omron szakembereivel

Van bármilyen kérdése vagy szeretne személyes tanácsadást kapni? Forduljon szakembereink egyikéhez.
  • Omron Europe

    Omron Europe