Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: IT/OT konvergencia az ipari automatizálásban

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Operational Excellence
automation blog
Industry 4.0

Ragyogó elmék találkozása: IT/OT konvergencia az ipari automatizálásban

Közzétéve: 2023. szeptember 22. hely: Operational Excellence

A jövőre összpontosító gyártók a digitális átalakulás tevékeny felfedezése által egyre közelebb kerülnek a rugalmas, hatékony és fenntartható termelésről alkotott ideálokhoz. A digitalizáció iránti érdeklődés fokozódásával azonban egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy milyen óriási szakadék húzódik az OT (operatív technológia) és az IT (informatika) világa között. Ha az a cél, hogy a jövő gyárairól született mai elképzelések a holnap realitásává váljanak, akkor ezt a szakadékot mindenképpen át kell hidalnunk. 

De mielőtt rátérnénk, hogy miért is olyan fontos az IT és az OT konvergenciája, valamint hogy mindezt hogyan is érhetjük el, ugorjunk vissza az alapokhoz, és tisztázzunk néhány félreértést a terminológiával kapcsolatban.

Az IT, az OT és az IoT három igen hasonló betűszó, amelyek teljesen eltérő jelentést hordoznak. Röviden, az OT a gépek viselkedésére és az események kimenetelére összpontosít, míg az IT az információhoz és a kommunikációhoz kapcsolódik. Az OT a való világhoz kapcsolódó rendszereket foglalja magában – ilyenek például a vezérlők, a működtetőelemek és az érzékelők; az IT a számítógépekre, az adattárolásra, a hálózati infrastruktúrára, a szoftverekre és az elektronikus adatok különböző formáinak létrehozására szolgáló folyamatokra terjed ki. Az OT felügyeli az eseményeket, a folyamatokat és a fizikai eszközöket, és információkat generál, amelyeket ezt követően az IT-rendszerek dolgoznak fel. Az IoT a két világ közötti adatáramlást jelenti – adatok nélkül az IoT nem is létezhetne.

A különálló megoldásoktól az ökorendszerekig

Az ipari automatizálást illetően az OT és az IT eredetileg két különálló világként létezett – a vállalatok vagy az egyikre, vagy a másikra specializálódtak. Ennek nagyon egyszerű oka volt: nem volt olyan vállalat (bármekkorák is voltak), amely mindkét területen képes lett volna helytállni. Ezzel az elhatárolt megközelítéssel az a probléma, hogy ha az IT-ben és az OT-ben rejlő lehetőségeket egyaránt teljes mértékben ki szeretnénk aknázni, ahhoz az IT/OT összekapcsolása elengedhetetlen.
 
Ez a felismerés hajtja előre az úgynevezett „ökorendszerek” evolúcióját. A különböző szakterületeket képviselő vállalatok olyan csoportokba tömörülnek, amelyek magasabb síkon űzik az innovációt, és integrált IT/OT-megoldásokat dobnak piacra.
 
Az intelligens automatizálás iránti szinergikus megközelítés egyik példája az OMRON és a Dassault Systèmes partnersége. A Dassault biztosítja az IT-elemet (virtuális leképezés), míg az OMRON gondoskodik az OT-ről (ipari automatizálás). A két vállalat együttesen egy olyan ökorendszer magját alkotja, amely különböző alkalmazásokhoz és piacokhoz képes alkalmazkodni – ehhez csupán olyan további partnerek bevonása szükséges, akik szakértői ismeretekkel rendelkeznek például a vezeték nélküli hálózatok, a rendszerintegráció, a robotika és a gépgyártás terén. Az ökorendszeren alapuló modell gyors és rugalmas alternatívát kínál a házon belüli IT/OT képességek felvásárlás útján történő megszerzésére.

A való világ és a virtuális valóság találkozása

Habár ez magyarázattal szolgál az IT/OT konvergencia elérésére, arra nem ad magyarázatot, hogy minderre miért van szükség. A következő anekdota segíthet szemléltetni az IT/OT kapcsolat szükségességét: van két fiam, és az egyikük a szabadideje nagy részében egy repülőszimulátorral játszik. Pilótaképességei a virtuális világban felülmúlhatatlanok, egy valódi repülőgép vezetését azonban nem bíznám rá, mivel nincs valós tapasztalata.

Ugyanez vonatkozik az ipari automatizálás világára is. Lehetséges, hogy az IT-szolgáltató megfelelő képességekkel rendelkezik egy gyár, rendszer vagy gyártósor virtuális ikrének létrehozásához, a folyamatokról és a berendezések viselkedéséről azonban nincs valós tudása. Így tehát ha a folyamat optimalizálása érdekében valamilyen módosítást hajtanak végre a virtuális másolaton, akkor az IT-szakember nem tudja, hogy mindez megvalósítható-e a valós gyártási környezetben. Ez az a pont, ahol az OT-szolgáltató értékkel szolgál – adatokat biztosít az iker számára, amelyek révén az megértheti, hogy a rendszer hogyan fog viselkedni a valóságban. Ily módon az IT és az OT együttműködik egymással, és kölcsönösen lefordítják a két világból összegyűjtött információkat, ami kézzelfogható fejlesztésekhez vezet – legyen szó egy új termék gyorsabb piacra kerüléséről, vagy éppen a munkaerő és az erőforrások hatékonyabb kihasználásáról.

Fontos kihangsúlyoznunk, hogy mindez nem ugyanaz, mintha létrehoznánk egy folyamat vagy gép egyszeri szimulációját. A virtuális másolat valós időben tükrözi a fizikális rendszert, és egy rendszer vagy termék teljes élettartama alatt futtatható. Így mindig van lehetőség arra, hogy – egy biztonságos, párhuzamos digitális környezetben – ellenőrizzük, hogy az új anyagok, új összetevők vagy új szerszámok hogyan fognak viselkedni. A gép vagy folyamat állandó felügyelete emellett megelőző karbantartási és energiakezelési célokra is alkalmas.

IT/OT kapcsolat a gyakorlatban

Számtalan példát hozhatunk arra, hogy az IT/OT kapcsolat hogyan tud előnyökkel szolgálni az egyes ágazatok, többek között az e-mobilitás, a gyógyszergyártás és az intralogisztika számára. Egy új gép vagy gyártósor virtuális modelljének létrehozásával a projektek során felmerülő kockázatok kizárhatók, a berendezés megépítéséhez és teszteléséhez szükséges idő pedig jelentősen csökkenthető, mivel a költséges hibákra nem a valódi, hanem a virtuális világban kerül sor. Ez minden gyártói ágazat, de különösen az automatizálási iparág számára előnyös, ahol hatalmas nyomás nehezedik a szakemberekre az új termékek piacra kerülési idejének lerövidítését és a meghibásodás kockázatának minimalizálását illetően.

Az IT/OT konvergencia egy másik példája, amikor az SCADA rendszerek (IT) az OT gyártósorelemekkel való kapcsolaton keresztül rögzített valós idejű adatok révén vizuálisan jelenítik meg, hogy mi történik a gyártósoron. Ezután peremhálózati ellenőrzést (OT) alkalmaznak, amely gyors visszajelzéssel szolgál a folyamattal kapcsolatban, és azonnali módosítások elvégzését teszi lehetővé.

A kulcs az együttműködés

Az interaktív, integrált, önálló és intelligens automatizálási megoldásokban ott a lehetőség, hogy átalakítsák a gyártást, a valódi érték biztosításához azonban arra van szükség, hogy a megoldásokat zökkenőmentesen lehessen integrálni az IT- és OT-hálózatokba. Szerencsére az ökorendszerek létrehozása ezt is lehetővé teszi, valamint izgalmas vonzatokkal kecsegtet a rugalmas és jövőbiztos termelési rendszerek megtervezését illetően.

További részletekért lépjen velünk kapcsolatba!

Vegye fel a kapcsolatot az Omron szakembereivel

Van bármilyen kérdése vagy szeretne személyes tanácsadást kapni? Forduljon szakembereink egyikéhez.
  • Henry Claussnitzer

    Henry Claussnitzer