Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Hivatalos CE-jelölés (CEM)

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Hivatalos CE-jelölés (CEM)

Tapasztalatunk szerint sok új berendezés, vagy újonnan összeszerelt termék nem felel meg tökéletesen az előírásoknak. Sokszor nem olyan biztonságosak, mint amilyennek kéne lenniük. Ebből következően előfordulhat, hogy a berendezésen megjelenő CE-jelölés lehet nem érvényes, pusztán a CE berendezésjelölés speciális követelményei miatt.

Vegye fel velünk a kapcsolatot a berendezésbiztonsággal kapcsolatos konzultációért

A CE-jelölési folyamat felgyorsítása

A CE-jelölés a gyártó nyilatkozata arról, hogy a berendezés megfelel a vonatkozó EU-s irányelveknek. Ezek általában a gépekre, alacsony feszültségre és EMC-irányelvekre terjednek ki. A CE-jelölés nemcsak a berendezés piacon történő értékesítéséhez, de a saját használatra készítettek használatához is szükséges. Mi minden fontos ellenőrzést és dokumentációt elvégezhetünk a CE-jelölés igényléséhez, és kezeskedünk érte, hogy az valóban hiteles.

Amennyiben az eredeti kialakítás módosítására van szükség, további segítséget tudunk nyújtani a kialakítással, műszaki kérdésekkel, telepítéssel és a biztonsági funkciók tesztelésével kapcsolatban, továbbá segítünk elkészíteni a műszaki adatokat tartalmazó dokumentumot, amelybe a módosításokat is rögzíteni tudjuk.

A gyártósorok is kaphatnak CE-jelölést a folyamat- és biztonságellenőrzés elvégzése után. Ez úgy lehetséges, ha a gyártósort a működő berendezés részének tekintjük, vagy azt kiegészítjük új berendezésekkel. A gépekre vonatkozó irányelv szerint a gyártósor akkor minősül szerelvénynek, ha több berendezés összekapcsolásának célja egy közös funkció ellátása, és ez a funkció nem jöhetne létre, ha az egyik berendezés leállna. Így a szerelvényt is az egyszerű berendezéskhez hasonlóan kell kezelni.

A CE-jelöléshez szükséges feladatok

Az Omron gondoskodik a folyamat egyyszerűségéről és hatékonyságáról.

 • A berendezés kockázatelemzési értékelése

 • A berendezés vizsgálata a vonatkozó irányelv egészségügyi és biztonsági követelményei szerint

 • Az elektromos rendszer vizsgálata az IEC EN 60204-1 irányelv értelmében

 • A pneumatikus rendszer vizsgálata az EN ISO 4414 irányelv értelmében

 • A hidraulikarendszer vizsgálata az EN ISO 4413 irányelv értelmében

 • Minden más, a berendezésre vonatkozó vizsgálat az EN ISO irányelv értelmében

 • Zajteszt

 • EMC-teszt

 • A teljesítményszintekre vonatkozó számítások az EN 13849-1 irányelv értelmében a vezérlési funkciók biztonsági szempontjából

 • A berendezésen található minden ESPE-eszköz – fényfüggönyök, szkennerek, egysugaras érzékelők és minden, az EN ISO 13855 szerint meghatározott eszköz – megközelítési sebességére és pozícionálási számításaira vonatkozó dokumentáció számításai és intézkedései.

 • Az EN 14120, illetve az EN 14119 hatálya alá tartozó védőburkolatok és védőreteszelők helyes elhelyezésének számítása és a dokumentálása.

 • A berendezés műszaki leírásának létrehozása.

 • A berendezés megfelelőségi nyilatkozatának vagy beépítési nyilatkozatának létrehozása.

 • A berendezés EK-megfelelőségi nyilatkozatának vagy beépítési nyilatkozatának létrehozása az ügyfél aláírásához.

Hogyan működik

Szoros „partneri” kapcsolatot ápolunk Önnel, partnereivel, beszállítóival (vagy amennyiben Ön nem EU-s székhellyel rendelkezik, megbízott képviselőjével), és segítünk megszerezni a hivatalos, törvény által előírt CE-jelölést a berendezésére.