Hivatalos CE-jelölés (CEM) | Omron, Magyarország

Bejelentkezés

Please use more than 6 characters. Forgot your password? Click here to reset.

Jelszó módosítása

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Adatvédelmi irányelvek">

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Hivatalos CE-jelölés (CEM)

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Hivatalos CE-jelölés (CEM)

Tapasztalatunk szerint sok új berendezés, vagy újonnan összeszerelt termék nem felel meg tökéletesen az előírásoknak. Sokszor nem olyan biztonságosak, mint amilyennek kéne lenniük. Ebből következően előfordulhat, hogy a berendezésen megjelenő CE-jelölés lehet nem érvényes, pusztán a CE berendezésjelölés speciális követelményei miatt.

Vegye fel velünk a kapcsolatot a berendezésbiztonsággal kapcsolatos konzultációért

A CE-jelölési folyamat felgyorsítása

A CE-jelölés a gyártó nyilatkozata arról, hogy a berendezés megfelel a vonatkozó EU-s irányelveknek. Ezek általában a gépekre, alacsony feszültségre és EMC-irányelvekre terjednek ki. A CE-jelölés nemcsak a berendezés piacon történő értékesítéséhez, de a saját használatra készítettek használatához is szükséges. Mi minden fontos ellenőrzést és dokumentációt elvégezhetünk a CE-jelölés igényléséhez, és kezeskedünk érte, hogy az valóban hiteles.

Amennyiben az eredeti kialakítás módosítására van szükség, további segítséget tudunk nyújtani a kialakítással, műszaki kérdésekkel, telepítéssel és a biztonsági funkciók tesztelésével kapcsolatban, továbbá segítünk elkészíteni a műszaki adatokat tartalmazó dokumentumot, amelybe a módosításokat is rögzíteni tudjuk.

A gyártósorok is kaphatnak CE-jelölést a folyamat- és biztonságellenőrzés elvégzése után. Ez úgy lehetséges, ha a gyártósort a működő berendezés részének tekintjük, vagy azt kiegészítjük új berendezésekkel. A gépekre vonatkozó irányelv szerint a gyártósor akkor minősül szerelvénynek, ha több berendezés összekapcsolásának célja egy közös funkció ellátása, és ez a funkció nem jöhetne létre, ha az egyik berendezés leállna. Így a szerelvényt is az egyszerű berendezéskhez hasonlóan kell kezelni.

A CE-jelöléshez szükséges feladatok

Az Omron gondoskodik a folyamat egyyszerűségéről és hatékonyságáról.

 • A berendezés kockázatelemzési értékelése

 • A berendezés vizsgálata a vonatkozó irányelv egészségügyi és biztonsági követelményei szerint

 • Az elektromos rendszer vizsgálata az IEC EN 60204-1 irányelv értelmében

 • A pneumatikus rendszer vizsgálata az EN ISO 4414 irányelv értelmében

 • A hidraulikarendszer vizsgálata az EN ISO 4413 irányelv értelmében

 • Minden más, a berendezésre vonatkozó vizsgálat az EN ISO irányelv értelmében

 • Zajteszt

 • EMC-teszt

 • A teljesítményszintekre vonatkozó számítások az EN 13849-1 irányelv értelmében a vezérlési funkciók biztonsági szempontjából

 • A berendezésen található minden ESPE-eszköz – fényfüggönyök, szkennerek, egysugaras érzékelők és minden, az EN ISO 13855 szerint meghatározott eszköz – megközelítési sebességére és pozícionálási számításaira vonatkozó dokumentáció számításai és intézkedései.

 • Minden, az EN14120 és az EN 14119 szerint meghatározott felügyelet és munkabiztonsági védelem megfelelő pozícionálására vonatkozó dokumentáció számításai és intézkedései.

 • A berendezés műszaki leírásának létrehozása.

 • A berendezés megfelelőségi nyilatkozatának vagy beépítési nyilatkozatának létrehozása.

 • A berendezés EK-megfelelőségi nyilatkozatának vagy beépítési nyilatkozatának létrehozása az ügyfél aláírásához.

Hogyan működik

Szoros „partneri” kapcsolatot ápolunk Önnel, partnereivel, beszállítóival (vagy amennyiben Ön nem EU-s székhellyel rendelkezik, megbízott képviselőjével), és segítünk megszerezni a hivatalos, törvény által előírt CE-jelölést a berendezésére.