Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: TheOpenVentilator: a Spanyolországban végzett sikeres klinikai vizsgálatokat követően megkezdődik a lélegeztetőgépek tömeges gyártása

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

TheOpenVentilator: a Spanyolországban végzett sikeres klinikai vizsgálatokat követően megkezdődik a lélegeztetőgépek tömeges gyártása

Az OMRON a TheOpenVentilator elnevezésű nonprofit szervezettel karöltve egy különleges használatra szánt sürgősségi lélegeztetőgép kifejlesztéséhez járult hozzá, amelyet minőségi berendezések használatával, az ipari megbízhatóságot szem előtt tartva hoztak létre annak érdekében, hogy segítsen a COVID-19 vírus miatt gépi lélegeztetésre szoruló betegeken.

A Spanyol Egészségügyi Minisztérium számára benyújtott számtalan projekt közül a spanyolországi Celera elnevezésű ifjúsági tudományos program révén létrejött TheOpenVentilator az első, amely megszerezte a Spanyol Gyógyszer- és Gyógyászatieszköz-Ügynökség által szabályozott Spanyol Hivatalos Központi Villamosmérnöki Laboratórium (LCOE) jóváhagyását. A lélegeztetőgép hasonló a jelenleg forgalomban lévő készülékekhez, és a világjárvány legyőzését követően CE-jelölést is kaphat.

A Mapfre Alapítvány által biztosított pénzügyi forrásoknak, a madridi közösség támogatásának, a Rey Juan Carlos Egyetemnek és egy számos vállalat alkotta konzorciumnak köszönhetően a projektet rekordidő alatt sikerült megvalósítani.

Nagy teljesítményű lélegeztetőgép intenzív használatra

A figyelemre méltó kutatás-fejlesztési erőfeszítéseknek köszönhetően a TheOpenVentilator alig két hét alatt készült el a lélegeztetőgép fejlesztésével, amelynek különleges használatra történő tesztelése már meg is kezdődött a madridi Hospital de Alcorcón, valamint a barcelonai Vall d´Hebron kórházakban fekvő betegeken végzett klinikai vizsgálatok keretében. Emellett bizonyítást nyert, hogy a készülék a szükséges orvosi paraméterekkel intenzív használatra is alkalmas a COVID-19 által érintett betegek egészségének megóvása érdekében.

A készülék hasonlít a jelenleg is elérhető, kereskedelmi forgalomban kapható lélegeztetőgépekhez, ugyanakkor fejlettebb azon típusoknál, amelyeket napjainkban a tábori kórházakban sürgősségi megoldásként alkalmaznak. A készülék gépi tanulási funkcióval is rendelkezik, amely a tanulás mellett azt is lehetővé teszi, hogy teljesítményét valós időben igazítsa a gyógyászati igényekhez.

A tömeggyártás a jelenleg kapható lélegeztetőgépekhez képest lényegesen alacsonyabb költségekkel valósítható meg. Mindez egy számos vállalat alkotta konzorcium együttműködésének eredménye, amelyek közös létesítményekkel, személyzettel és komponensekkel rendelkeznek Madridban és Barcelonában. Ezen vállalatok közül az OMRON – a Fabrez, az Igus és a Finsa vállalatokhoz hasonlóan – az egészségügyben használt elektronikus berendezésekkel kapcsolatos szakértelme megosztásával járult hozzá a sikerhez.

A Mapfre Alapítvány kulcsfontosságú szerepet játszott a fejlesztés finanszírozását és a prototípus gyártását illetően. Az első 50 készüléket az alapítvány spanyol kórházaknak adományozza.

A cél az, hogy a spanyol közösségek egy olyan megbízható és funkcionális készülékhez jussanak, amelynek segítségével az egészségügyi dolgozók még több életet menthetnek meg. Ennek érdekében a projekt népszerűsítőjeként a Rey Juan Carlos Egyetem is csatlakozott a kezdeményezéshez.

A folyamat üzleti és egészségügyi szempontból is bonyolult jogi keretek értelmezését igényelte. A jogi kérdések tisztázását a TheOpenVentilator és a CECA MAGÁN Abogados ügyvédi iroda között fennálló, felbecsülhetetlen együttműködés tette lehetővé.

OpenVentilator misc

A spanyol egészségügyi hatóságok által elsőként jóváhagyott megoldás

„Az volt a célunk, hogy a már jóváhagyott, kereskedelmi forgalomban kapható lélegeztetőgépekkel egyenértékű megoldást fejlesszünk ki, amelyben a szakorvosok nyugodtan megbízhatnak” – mondja Javier Asensio, a TheOpenVentilator egészségügyi koordinátora és a 12 de Octubre kórház egyik orvosa.

„Ez nem csupán egy hordozható lélegeztetőgép, amelynek segítségével az ideiglenes kórházak átvészelhetik a krízist. Az általunk elért eredmény nem más, mint egy megbízható és funkcionális készülék, amely rendkívül alacsony költségekkel és skálázható gyártási kapacitással hozható létre” – fűzi hozzá Javier González, a projekt vezetője és anyagmérnöke.

Álvaro Gallego, a projekt termékkoordinátora a következőket nyilatkozta a jelenleg folyamatban lévő, hasonló projektekkel kapcsolatban: „Nem versenytársakként, hanem a koronavírus ellen vívott küzdelem alapvető, egymáshoz szorosan kapcsolódó projektjeiként tekintünk rájuk, a vírus legyőzéséhez pedig mindnyájunknak össze kell fognunk. Meggyőződésünk, hogy a TheOpenVentilator a legátfogóbb és legbiztonságosabb műszaki és orvosi képességekkel rendelkező készülékek egyike. Ami azt illeti, ez volt a spanyol egészségügyi hatóságok által elsőként jóváhagyott berendezés”.

Open-Ventilator OMRON misc

Műszaki részletek és a tömeggyártásra vonatkozó kapacitás

Az OMRON jelen projektben vállalt szerepe a társadalom javát szolgáló innováció és technológiai megoldások nyújtásán alapul, mindezt a kialakítás, a fejlesztési támogatás, a programozás és a lélegeztetőgéphez szükséges elektronikus alkatrészek biztosításának középpontba helyezésével. A lélegeztetőgép további példányai lézerrel vágott, rozsdamentes acélból készült mechanikus alkatrészek és ipari minőségű elektronikus alkatrészek használatával egyszerűen, az eredetiével azonos, megbízható kialakítással hozhatók létre, mivel szabványosított és széles körben elérhető alkatrészekről van szó.

Műszaki jellemzőinek köszönhetően a Sysmac vezérlő magasan kiemelkedik a mezőnyből. Lehetővé teszi az egészségügyi szakemberek számára a leggyakrabban alkalmazott lélegeztetési módok általános lélegeztetőgépekben történő használatát, mindezt a fejlett folyamatszabályozás és a gépi tanulás kombinációjával, amelynek köszönhetően a lélegeztető-mechanizmus szervohajtásának mozgása a beteg igényeihez igazítható. Magában foglal továbbá egy hét hüvelykes képernyőt, amely valós időben jeleníti meg a légnyomást és a légáramlást. Ezek az alkatrészek mind az OMRON Sysmac automatizációs platform részét képezik, amely garantálja a különböző alkatrészek közötti koordinációt.

TheOpenVentilator peop

A cél: segíteni a COVID-19 vírussal küzdő betegek felépülését

„Rendkívül büszkék vagyunk kutatás-fejlesztési mérnökeinkre, akik önként jelentkeztek a projektben való részvételre. Ez egy döntő fontosságú pillanat a vállalatok, intézmények és emberek közötti harmónia szemléltetésére. Négy munkatársunk március 23-a óta éjt nappallá téve dolgozik azon, hogy a lehető leghatékonyabb lélegeztetőgépet alkossa meg azoknak az embereknek, akiknek erre ez alatt a példátlan egészségügyi válság alatt a legnagyobb szükségük van” – mondja Raúl Nicolás, az OMRON Iberia robotikai megoldásokkal foglalkozó részlegének egyik mérnöke.

„Mindent elkövettünk annak érdekében, hogy a lélegeztetőgépet a lehető legmegfelelőbb elektronikus alkatrészekkel lássuk el – követtük az orvosi tanácsokat, és a piacon elérhető legjobb ipari technológiának köszönhetően a gyártási folyamatokat is leegyszerűsítettük” – fűzi hozzá Raúl Nicolás.

A TheOpenVentilator tesztelése sikeresen, a hatályban lévő rendeleteknek megfelelően ment végbe, beleértve a LCOE által elvégzett, az elektromos biztonságra és az elektromágneses kompatibilitásra vonatkozó ellenőrzéseket és a spanyol kórházakban végzett klinikai vizsgálatokat is. Mindezek lehetővé teszik a lélegeztetőgép tömeges gyártásának megkezdését, ezzel segítve a betegeket és világszerte enyhítve a lélegeztetőgépek hiányából adódó nehézségeket.

További információkért látogasson el a következő weboldalra: TheOpenVentilator.

Kövesse az OMRON Industrial Automation céget a LinkedIn oldalon