Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Az új Sysmac MI vezérlő csökkenti a leállásidőt és növeli a berendezés élettartamát

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Az új Sysmac MI vezérlő csökkenti a leállásidőt és növeli a berendezés élettartamát

A mesterséges intelligencián alapuló megoldások az egyedi berendezések vezérlőjén keresztül gyűjtik össze, elemzik és használják fel az adatokat, hogy meghosszabbítsák a berendezés élettartamát, és a leállások megelőzése érdekében észleljék a hibákat.

A prediktív karbantartás és vezérlés új megoldása már elérhető az Omron Industrial Automation Europe kínálatában. Az iparágban ez az első mesterséges intelligenciával rendelkező gépautomatizálási vezérlő, amely Sysmac könyvtárral rendelkezik*, és amely ötvözi a gyártósorok és berendezések vezérlőfunkcióit, és mindezt a gyártás helyszínén valós időben a mesterséges intelligencia segítségével dolgozza fel.

Ez a megoldás segíthet a gyártóknak csökkenteni a berendezések károsodásának kockázatát, továbbá az esetleges problémák korai észlelésével és az ezekre tett megoldási javaslatokkal megelőzni a leállásidőt. Fejlett technológiánknak és az adatelemzők munkájának köszönhetően egyszerűsödik a prediktív karbantartás és megelőzhetőbbek lesznek a hirtelen leállások.

A nyers adatok begyűjtésének folyamatát automatizáltuk, és ezt már teljes egészében a gépeken belül az „Edge” mellett működő új, mesterséges intelligencián alapuló vezérlő végzi az adatok megbízhatóságának és egységességének érdekében. Ráadásul a vezérlő az összefüggések elemzése alapján automatikus adatmodellezést végez, és ez alapján ellenőrzi a berendezés állapotát. Az automatizálás nélkül a géptervezőknek és -kezelőknek saját analitikájukat és optimalizálási lehetőségeiket kellene fejleszteniük, hogy elkerüljék a felhő alapú megoldásokkal járó költségeket.

A vezérlő mesterséges intelligenciával működő funkciói képesek azonosítani a hibás gépműködést, anélkül, hogy arra külön lennének programozva. Mivel rengeteg különböző tényező és mérés együttállása jelezhet egy adott problémát, a funkciótárolási folyamat jelentős megtakarítást jelent idő és erőforrás tekintetében. A gép működési eredményeinek megfelelő hasznosítása elengedhetetlen a végfelhasználó költségtakarékossága szempontjából.

A felhő alapú megoldások helyett az Omron egyedi módon közelítette meg a mesterséges intelligencián alapuló megoldásokat, amelyek így hardvert, szoftvert és személyes segítséget is magukba foglalnak. Nincs szükség internetkapcsolatra. A hardver a Sysmac NY5 IPC és az NX7 CPU működésén alapszik, kiegészítve az Omron mesterséges intelligencia alkalmazási alkatrészeivel, az előre programozott prediktív karbantartási funkciókat tartalmazó könyvtárral, és a tipikus felhasználásokból származó Omron-szaktudással. Számos további, mestereséges intelligencia specifikus eszköz is beépítésre került, úgy mint, az Idősorozatos adatbázis funkciója, amely a nagy sebességű működés mellett vezérlésciklussal szinkronizált idősorozatos adatokat gyűjt össze, vagy a Mesterséges intelligencia motorja, amely adatok alapján szűri ki a nagy sebesség és pontosság mellett jelentkező hibákat.

Célunk, hogy ügyfeleinkkel közösen érjük el a gyártási innováció eredeti koncepcióját, az „innovatív automatizálást”. Az MI vezérlővel és a Sysmac könyvtárral a vállalat felgyorsítja az automatizálásban használt intelligencia megvalósítását. Ez megteremti a jövő gyártásához szükséges feltételeket, miszerint ember és gép közösen dolgozik annak érdekében, hogy csökkentse a leállásidőt, maximalizálja a teljesítményt és hibátlan berendezést hozzon létre.

*1) Az OMRON 2016 novemberében végzett vizsgálata alapján.

Kövesse az OMRON Industrial Automation céget a LinkedIn oldalon