Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: A ŠKODA AUTO vállalat az Omron mobilrobotját használja Vrchlabíban található üzemében

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

A ŠKODA AUTO vállalat az Omron mobilrobotját használja Vrchlabíban található üzemében

Az autonóm robot nagyban hozzájárul a vrchlabíi üzem munkabiztonságának folyamatos javulásához, és segít minimalizálni a munkavégzéssel járó kockázatokat. Felismeri az útvonalát keresztező embereket, egyéb járműveket, valamint a mozdulatlan akadályokat.

  • A teljesen autonóm szállítórendszer a mechanikus mérőközpont és a feldolgozógépek között szállít alkatrészeket
  • Az útvonal és a környezet betanításához elég csupán egyszer végigvezetni a robotot a munkaterületen

A cseh autógyár jelenleg az Omron egyik teljesen autonóm, öntanuló szállítórobotját használja a Vrchlabíban található alkatrészgyárában. Ez a robot az üzemen áthaladva képes felismerni az akadályokat, illetve egyéb környezeti információkat figyelembe venni útvonalának megtervezése során. Szükség esetén módosítja eredeti útvonalát, így biztosítva, hogy a lehető leggyorsabban érjen a célállomásra. Ezen képességeinek köszönhetően tovább javítja az üzem munkabiztonságát és a szállítási műveletek hatékonyságát.

„Tudatos döntés volt, hogy a ŠKODA AUTO először Vrchlabíban kezdett el egy teljesen autonóm robotot használni. Ezzel az újítással ismét kihangsúlyoztuk kulcsfontosságú üzemünk ultra modern, csúcstechnológiás mivoltát” – mondta ŠKODA AUTO gyártási és logisztikai osztályának egyik vezetője, Michael Oeljeklaus. „Az új szállítórendszerrel tovább folytattuk az olyan technológiai újítások bevezetését, melyek segítségével üzemeink lépést tarthatnak az Ipar 4.0-val” – tette hozzá Oeljeklaus.

Egy út során az Omron LD mobil szállítórobotja 130 kg rakomány szállítására képes, miközben teljesen önálló módon tervezi meg a helyes útvonalat. A hagyományos automatikus szállítórendszerektől eltérően nincs szüksége indukciós hurkokkal, mágnesszalagokkal vagy fényvisszaverőkkel kijelölt útvonalakra, elég csupán egyszer végigvezetni az állomások között egy táblagéppel vagy egy botkormánnyal. A vezetés során önállóan rögzíti környezete adatait és az abban bekövetkező változásokat, így szükség esetén képes módosítani útvonalát.

A kifinomult, csúcsmodern technológia lehetővé teszi, hogy a robot önállóan navigálja magát a munkakörnyezetben: érzékelőivel és lézerszkennereivel felismeri az útvonalát keresztező embereket, járműveket és mozdulatlan akadályokat. A vezérlőrendszer kiszámítja a közelítési sebességet, és felismeri, ha fennáll az ütközés veszélye. Ebben az esetben a robot megáll vagy elkerülőmanővert hajt végre. A ŠKODA AUTO vállalatnál alkalmazott egyéb rendszerektől eltérően a környezetéről gyűjtött információk alapján azonnal, megállás nélkül képes újratervezni útvonalát. Ha az autonóm robot úgy érzékeli, hogy útvonala egy pontján rendszeresen fog akadályokkal találkozni, tartósan módosítja útvonalát. Szükség esetén az elektromos tápellátással működő rendszer a 16 000 m²-es vrchlabíi üzem egészét képes bejárni.

A robot naponta 120 utat hajt végre, mely során 35 km-t tesz meg a mechanikus mérőközpont és a feldolgozógépek között. A tesztfázis már lezárult, és a robot 2018 júniusa óta folyamatos használatban van az üzemben.

A ŠKODA AUTO folyamatos növekedést mutató gyártási adatai az üzemek kapacitásának nagyobb mértékű kihasználtságát és a gyártási területek nagyobb forgalmát jelentik. Az autonóm robot hozzájárul a vrchlabíi üzem munkabiztonságának folyamatos javulásához, és segít a kockázatok minimalizálásában.

A ŠKODA AUTO tudatosan építi be gyártási folyamataiba az olyan Ipar 4.0 technológiás megoldásokat, mint az együttműködésre képes robotok. Ezeket a közvetlen kapcsolású sebességváltók gyártásánál alkalmazzák Vrchlabíban, és a sebességváltó-gyártás egyik legérzékenyebb műveletében, a működtetődugattyúk behelyezésében segítik a dolgozókat. Emellett egy kezelőrobot több tucat gépet lát el alkatrészekkel, az üres tárolókat pedig visszaszállítja a raktárba. A kiterjedt „átlátható gyár” filozófiát követő informatikai rendszer szintén fontos szerepet játszik a műveletekben.

ŠKODA AUTO uses Omron's fully autonomous LD mobile robot at Vrchlabí plant
Kövesse az OMRON Industrial Automation céget a LinkedIn oldalon