Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Az OMRON ismertette jövőképét a „Shaping the Future 2030” program formájában

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Az OMRON ismertette jövőképét a „Shaping the Future 2030” program formájában

Az első szakaszra (2024-es üzleti év) 930 milliárd jen nettó értékesítést és 120 milliárd jen operatív bevételt céloz meg a vállalat

Az OMRON bejelentette a 2030-as pénzügyi évre vonatkozó új, hosszú távú jövőképét és egy hároméves középtávú menedzsment tervet, amelynek célja a globális fenntartható fejlődés felgyorsítása és kiterjesztése. Az elképzelés arra irányul, hogy az OMRON „Sensing & Control + think” képleten alapuló technológiái révén több különböző társadalmi problémát is meg lehessen oldani.

Az OMRON elnök-vezérigazgatója, Yoshihito Yamada által „Shaping the Future 2030 (SF2030)” névre keresztelt jövőkép a szervezet elismert vállalati elveken alapuló irányítási filozófiájának kiterjesztése, amely még jobban kihangsúlyozza az OMRON azon törekvését, hogy az üzleti növekedés és fenntarthatóság integrálásán keresztül folyamatosan olyan társadalmi és vállalati értékeket teremtsen, amelyek hozzájárulnak egy fenntartható társadalom létrejöttéhez.

sf2030 fcard d en sol

Az OMRON 1933-as létrejötte óta tevékenyen tesz a jobb társadalomért az ipari automatizáláshoz, az egészségügyhöz és a szociális rendszerekhez kapcsolódó megoldásain keresztül. Előrevetítve azt, hogy a következő évtized az ’autonóm társadalom’* eljövetelét jelzi, amely rengeteg különféle, összetett társadalmi problémát von maga után, az SF2030 számtalan módját sorolja fel annak, ahogy az emberi képességek az emberközpontú automatizálási technológiák segítségével maximalizálhatók. Ez magában foglalja az emberek és a gépek közötti szorosabb kapcsolatok kialakítását is, ami kulcsfontosságú ahhoz, hogy az emberekből a legjobbat lehessen kihozni, segítséget nyújtva nekik a problémamegoldásban. Ez viszont megint csak arra fogja ösztönözni a vállalatot, hogy újabb vállalati és társadalmi értékeket hozzon létre.

„Bár a hatékonyabb vállalatirányítás és kockázatkezelés révén sikerült javítanunk a nyereségességünkön, a változásra való reakcióképességünkön, a fenntartható irányítás megvalósításán és a vállalati értékünkön, a társadalmi-gazdasági rendszer továbbra is dinamikus. A fenntartható üzleti növekedés biztosítása érdekében erős, önálló növekedésre és vállalatirányításunk továbbfejlesztésére törekszünk” – teszi hozzá Yamada úr.

sf2030 fcard a en sol

„Az átmenetet a szociális rendszerek zavarai fogják kísérni, ezeket pedig különféle tényezők idézik majd elő, többek között az éghajlatváltozás, a népesség elöregedése és az emberek között egyre növekvő gazdasági egyenlőtlenség. Ez a helyzet új és összetett társadalmi kérdéseket fog felvetni, amelyek újabb, a technológiai lehetőségeket kiaknázó, fenntartható megoldások után kiáltanak. Mi pedig pontosan ehhez szeretnénk intenzívebben hozzájárulni. Ha ez sikerül, akkor több társadalmi értéket tudunk teremteni.”

Az OMRON az SF2030 programban három társadalmi kérdést minősít igazán fontosnak: a szén-dioxid-semlegességet, a digitális társadalom megvalósulását és az egészségben töltött várható élettartam meghosszabbítását.

sf2030 fcard c en sol

A vállalat célja, hogy a 930,0 milliárd jen nettó értékesítést és a 120,0 milliárd jen operatív bevételt középtávon, három éven belül sikerüljön elérni az SF2030 menedzsment terv első fázisában, 2022 és 2024 között – a meghatározott társadalmi kérdések megoldására irányuló alábbi üzleti irányelveket követve:

  • Ipari automatizálás: A vállalat fel kívánja gyorsítani a fenntartható társadalom támogatására kész gyártás fejlődését. A hangsúly a munkaerőhiány enyhítésén és a hatékonyság növelésén van. Az OMRON célja egy olyan gyártóüzem kialakítása, amely a globális környezettel összhangban és a dolgozók elégedettségére építve hozzájárul a fenntartható jövő alakításához. 
  • Egészségügy: Habár az OMRON már most jó úton van afelé, hogy a szív- és érrendszeri megbetegedések előfordulását nullára csökkentse, kiemelt figyelmet fog fordítani a megelőző és távoli egészségügyi megfigyelésre, miközben továbbra is népszerűsíteni igyekszik az otthon használható orvostechnikai eszközöket és a magas vérnyomás adatalapú kezelését, hogy az egészségügyi ellátás hozzáférhetőbbé váljon és az emberek egészségesebben éljenek szerte a világon.  
  • Szociális megoldások: A megújuló energia hatékony felhasználásához való hozzájárulás érdekében az OMRON segítséget kíván nyújtani egy, az autonóm társadalom támogatására szolgáló, fenntartható digitális infrastruktúra létrehozásában. Az OMRON a saját fejlett energiaszabályozási technológiáját fogja alkalmazni az energia hasznosításához, megőrzéséhez és optimalizálásához.  
  • Eszköz- és moduláris megoldások: Az OMRON a robusztusabb, fejlett és hatékonyabb eszközök megalkotásának lehetővé tételén keresztül hozzá fog járulni az új energia és a nagy sebességű kommunikáció elterjesztéséhez. 

A pénzügyi mérföldkövek mellett a vállalat 10+1 nem pénzügyi célt is megfogalmazott a vállalatirányítási célja részeként. E nagyra törő célkitűzések támogatása érdekében az OMRON igyekszik jelentős változásokat elérni a vállalati menedzsment és a szervezeti képességek terén is. Íme a legfőbb kezdeményezések dióhéjban:

  • A termék helyett az alapvető értékre fókuszáló gondolkodásmód: Azáltal, hogy a vállalati szemlélet a puszta teljesítmény és a minőségalapú érték létrehozásán túlmenően az alapvető érték megteremtésére helyezi át a hangsúlyt, segít a felhasználóknak, hogy aktív részesei legyenek a megoldások kifejlesztésének.  
  • Az üzleti modellek fejlődése: A vállalat arra törekszik, hogy a hasonló gondolkodású szervezetekkel való együttműködés és hálózatépítés még nagyobb méreteket öltsön, és hogy az üzleti partnerek jobb és újabb megoldásokkal álljanak elő.  
  • A „sokszínűségre és befogadásra” fordított nagyobb figyelem: A vállalat hisz abban, hogy az emberi erőforrások jelentik az SF2030 program sikerének kulcsát, ehhez pedig a tehetségfejlesztésbe való befektetésre és a befogadó szervezeti kultúra ápolására van szükség. 
  • Az ellátási lánc rugalmasabbá tétele: Lépést kell tartani az üzleti környezetben bekövetkező gyors változásokkal, például a természeti katasztrófákkal és a geopolitikai kockázatokkal, emellett a nagyobb működési hatékonyság, a tervezésfejlesztés és a decentralizált termelés optimalizálása is fontos. 
  • Fenntarthatósági kezdeményezések megerősítése: A szén-dioxid-semlegesség elérése érdekében csökkenteni kell az üvegházhatást okozó gázok kibocsátására vonatkozó célkitűzések által gyakorolt káros környezeti hatást, továbbá világszerte tiszteletben kell tartani az emberi jogokat. E küldetések előtérbe helyezésével az OMRON még versenyképesebbé tud válni. 
  • „Adatközpontú vállalati műveletek felgyorsítása adatok gyűjtésén és feldolgozásán (DX) keresztül”: Ez az üzleti átalakulás támogatása és az emberek hatékony, biztonságos és progresszív munkamódszerrel való felruházása szempontjából lényeges.

„A SF2030 programon keresztül szeretnénk hozzájárulni egy jobb társadalom létrejöttéhez, amelyre az emberek mindig számíthatnak. Egy olyan szervezet kívánunk lenni, amely világszerte folyamatosan igyekszik megfelelni az emberek szigorú elvárásainak” – összegzi Yamada úr.

További információért kattintson ide

* Ha további részletekre kíváncsi az SF2030 programmal és a középtávú menedzsment tervvel kapcsolatban, lépjen be itt.

Kövesse az OMRON Industrial Automation céget a LinkedIn oldalon