Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Q2V kompakt frekvenciaváltó – előre a minőség útján

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Q2V kompakt frekvenciaváltó – előre a minőség útján

A szinte minden AC motorhoz alkalmazható Q2V az egyszerű használatot ötvözi a nagy hatékonyságú vezérléssel, és a kisebb karbantartási igény mellett energiahatékony működést is kínál.

Az új Q2V kompakt frekvenciaváltó elősegíti a rugalmas és energiahatékony motorvezérlést számos motortípus esetén az indukciós (IM) motoroktól az állandó mágneses (PM) motorokon át a szinkron reluktancia (SynRM) motorokig. Frekvenciaváltóval a háromfázisú motorok fordulatszám szabályozása valósítható meg a szivattyúk, ventilátorok és más ipari gépek sebességének beállítására.

Egyszerű telepítés és üzembe helyezés

A Q2V tervezésekor elsődleges szempont volt a rendszerbe állítás egyszerűsége: minden bemenet és kimenet gyorscsatlakozókkal telepíthető, a beépített elektromágneses (EMC) szűrőnek, a biztonsági leállító áramkörnek (STO) és a féktranzisztornak köszönhetően ráadásul egyszerűsödik a vezérlés kialakítása. A kevesebb vezetékezés pedig egyet jelent a költséghatékonysággal. A paraméterbeállítások elvégzésében egy intelligens alkalmazásbeállító is segíti a felhasználókat.

Sokoldalú alkalmazhatóság

Amellett, hogy számos különféle típusú AC motort képes kezelni, a Q2V két névleges teljesítménnyel is használható: egy a nagy igénybevételt és egy a normál igénybevételt jelentő alkalmazásokhoz. Ez rugalmas alkalmazhatóságot eredményez, lehetővé téve, hogy ugyanazt a típusú frekvenciaváltót használják a különféle névleges teljesítményű motorok meghajtására a terhelési jellemzők függvényében. Még sokoldalúbbá teszi, hogy a felhasználók alkalmazásvarázslók segítségével igazíthatják a meghajtót a speciális követelményekhez. A grafikus fejlesztőeszközökkel lehetőség nyílik saját programok fejlesztésére és a felhalmozódott szakmai tudás vállalaton belüli kezelésére.

Bevált, robusztus kialakítás a kevesebb állásidőért

A robusztus Q2V-t megerősített por és nedvesség elleni védőlakkozással látták el, és 10 évig üzemeltethető akár 50 °C-os hőmérsékletig anélkül, hogy karbantartást igényelne. Az eszközszintű adatrögzítésnek köszönhetően a felhasználók megelőzhetik az esetleges meghibásodásokat és a nem tervezett állásidőket. A Q2V képes nyomon követni és rögzíteni az adatokat egy helyi SD-kártyára vagy Omron NX/NJ vezérlők segítségével továbbítani őket a kívánt informatikai rendszerekbe.

Még nagyobb energiahatékonyság

A Q2V a rendszer minden eleménél biztosítja a nagyobb energiahatékonyságot. Az olyan speciális motorvezérlő módszereknek köszönhetően, mint a szivattyúkhoz és ventilátorokhoz használatos EZ Vector, a Q2V képes a motorok lehető leghatékonyabb vezérlésére. Korszerű motorvezérlő algoritmusai akár 6%-kal növelhetik a hatékonyságot aszinkron motorok és 2%-kal az állandó mágneses motorok esetében a hagyományos vezérlőkkel összehasonlítva. A Q2V további célzott energiatakarékossági funkciókat is biztosít a változó vagy alacsonyabb nyomatékigénnyel rendelkező alkalmazásokban. Ilyen esetekben automatikusan optimalizálja az energiafelhasználást, így akár 50%-os energiamegtakarítás is elérhető.

Kövesse az OMRON Industrial Automation céget a LinkedIn oldalon