Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Mostantól környezetbarátabbak az OMRON változtatható fordulatszámú hajtásszabályozói (VSD) és elektronikus kijelzői

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Mostantól környezetbarátabbak az OMRON változtatható fordulatszámú hajtásszabályozói (VSD) és elektronikus kijelzői

Az Európai Unió a fenntartható, klímasemleges és erőforrás-hatékony termékek piacának létrehozására törekszik. A termékek környezeti teljesítményének javításához a leghatékonyabb lépéseket már a tervezési fázisban meg kell tenni. A környezetbarát tervezésről szóló 2009/125/EK irányelv meghatározza a termékek energia-felhasználásával kapcsolatos környezetbarát tervezésére vonatkozó követelményeit.

A Bizottság ötévenként más-más termékkategóriákra összpontosít, és új termékspecifikus rendeleteket fogad el, amelyek egy meghatározott terméktípusra vonatkozó környezetbarát tervezési követelményeket határoznak meg. Az OMRON-nál folyamatosan nyomon követjük ezeket az újításokat, és megtesszük a szükséges lépéseket. Tudjon meg többet arról, miként segítik a vásárlókat az OMRON környezetbarát tervezéssel készült termékei abban, hogy a legtöbbet hozhassák ki a modern környezeti teljesítményekből.

Változtatható fordulatszámú hajtásszabályozók (VSD – Variable Speed Drives)

A környezetbarát tervezésről szóló irányelv eddig kizárólag a motorokra vonatkozott, de az EU 2019/1781 rendelete már a változtatható fordulatszámú hajtásszabályozókra is kitér: ennek értelmében 2021. július 1-jétől az egyik új kötelezettség a VSD minimális besorolása az IE2 nemzetközi energiahatékonysági osztály szerint, amely a berendezés maximális teljesítményveszteségét határozza meg. A hatékonysági adatokat elérhetővé tettük weboldalunkon, a veszteségeket az IEC 61800-9 szabvány szerint határozták meg. Ne feledje, hogy a rendelet nem alkalmazható az egyfázisú VSD-kre és a visszatápláló meghajtókra.

Biztosítjuk arról, hogy az összes termékünk megfelel az IE2 nemzetközi energiahatékonysági osztály szerinti besorolás követelményének. Kérjük, a legfrissebb hatékonysági adatokat tekintse meg az erre vonatkozó Környezetbarát tervezésről szóló weboldalon.

Elektronikus kijelzők

Az EU 2019/2021 bizottsági rendelete az elektronikus kijelzőkre vonatkozó környezetbarát tervezési követelményeket határozza meg, amelyek 2021. március 1-jétől nemcsak a termékek anyaghatékonyságának javítását, hanem az élettartam végén történő újrahasznosítás megkönnyítését is célozzák.

A fő követelményekbe beletartozik az egyes műanyag alkatrészek jelölése a polimer típusa szerint; halogénmentes anyagok használata a műanyag állványok és házak esetében; a kadmiummentességet (vagy kadmiumtartalmat) jelző logó megjelenítése; illetve a leszerelési információkat tartalmazó „Életciklus vége” kézikönyv rendelkezésre bocsátása. A rendelet hatálya alá tartozó OMRON termékek megfelelnek ezeknek a követelményeknek.

Látogasson el a Környezetbarát tervezésről szóló irányelv oldalára, és töltse le a hatékonysági adatokat, illetve tudjon meg többet a környezetbarát tervezésről szóló irányelv hatálya alá tartozó termékekről.

Kövesse az OMRON Industrial Automation céget a LinkedIn oldalon